25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Denizli'de yine silah sesleri



Denizli'de Yeşil Cephe Taraftar Grubu üyeleri, grup üyelerinin toplandığı irtibat bürosu yakınlarında bir otomobilin içinden havaya 2 el ateş açıldığını, bununla taraftarların korkutulmak istendiğini ileri sürüp polisi aradı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Denizli’de, geçen hafta, 57 Gençlik Taraftar Grubu'nun lideri İ.S. ile üyelerinin, Yeşil Cephe Taraftar Grubu üyelerine tüfekle ateş açmasının ardından çıkan olayda Yeşil Cephe Taraftar Grubu lideri Fatih Eroğlu öldü, 14 taraftar da yaralandı. Olayların ardından gözaltına alınan İ.S. ile 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Denizlispor Yeşil Cephe Taraftar Grubu üyelerinin toplandığı irtibat bürosu yakınlarında dün saat 20.00 sıralarında havaya tabancayla iki el ateş açıldı. Bunun üzerine taraftarlar, polisi aradı. Olay yerine gelen polis, çevrede araştırma yaptı. İrtibat bürosu önünde toplanan Yeşil Cephe Taraftar Grubu üyeleri, beyaz renkli bir otomobilden havaya ateş edildiğini, ardından aracın uzaklaştığını dile getirdi. Bir grup taraftar, polise gördükleri otomobil hakkında bilgi verdi.

Polis, söz konusu otomobili aramaya başladı. Olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatürk, taraftarların sakin olmasını isteyerek, konunun taraftarla ilgisinin olmayabileceğini belirtti. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.


VALİLİKTEN PROVOKASYON UYARISI

Denizli Valiliği, Yeşil Cephe taraftar grubunun toplandığı irtibat bürosunun yakınlarında havaya ateş edilmesi iddiasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, sosyal medya üzerinden yapılan provokasyonlara inanılmaması istenerek, havaya ateş açılması olayıyla ilgili olarak herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi.

Denizli’de, geçen hafta sonu yaşanan ve Fatih Eroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan taraftar grupları arasındaki silahlı çatışma sonrası Denizli’de yetkililer tansiyonu düşürmek için yoğun çaba harcıyor. Yarın saat 16.30’da oynanacak Fethiyespor karşılaşması öncesi sorun yaşanmaması için İl Spor Kurulu çeşitli önlemler alırken, dün saat 20.00 sıralarında Yeşil Cephe taraftar grubunun irtibat bürosu olarak kullandığı sokakta havaya ateş edildiği iddiaları tansiyonun yükselmesine neden oldu.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI

Beyaz bir otomobilden bina önünde havaya iki el ateş edildiği iddiasının ardından polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Yapılan araştırmalarda ne otomobile ne de ateş edildiğine dair bulguya rastlandı. Fakat haber sosyal medyada hızla yayıldı. Polisin, sosyal medyada kışkırtıcı ve yanlış ifadelere rastlaması üzerine Denizli Valiliği uyarı yapmak zorunda kaldı.

VALİLİKTEN UYARI

Fethiyespor maçını da dikkate alarak taraftarları uyaran Denizli Valiliği, sosyal medyada dolaşan bazı bilgilerin gerçeği yansıtmadığını bazı bilgilerin ise kışkırtıcı nitelikte olduğunu belirtip, taraftarları sakin olmaya çağırdı. Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Denizlispor taraftar gruplarından Yeşil Cephe adıyla anılan grubun toplandığı irtibat ofisinin yakınlarında havaya ateş edildiği ile ilgili haberlerin sosyal medya ve yazılı medya üzerinden verildiği görülmüştür. Olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmış olup, ihbarla ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır” denildi.

PROVOKASYONLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada, taraftar ve Denizlililerin provokasyonlara inanmamaları istendi ve şunlar belirtildi:

“Denizlispor taraftar grupları arasında geçen hafta yaşanan müesssif olayla ilgili sosyal medya üzerinden gerçeğe aykırı ifade ve beyanların yer aldığı izlenmekte olup, bu beyanlar incelendiğinde taraftar grupları arasında kışkırtıcı ve tahrik edici ifadelerin yer aldığı, sosyal medya takipçilerinin kanuna aykırı eylem ve davranışlara sevk edildiği ve özellikle de gerçeğe aykırı kışkırtıcı ifadelerin yer aldığı görülmektedir. Yapılan yayınların incelenmesi ve takibi ilgili birimlerce yapılmakta olup, kamuoyunu yanlış bilgilendiren kışkırtıcı ve kanuna aykırı eylemler içerisinde bulunmaya teşvik eden şahıslarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Yaşanan elim olaydan sonra birlik ve beraberliği öne çıkaran söylem ve davranışlar içinde bulunulması ilimizin huzur ve güvenliğine katkı sağlayacaktır.”

07 Aralık 2013
Etiket; denizli taraftar tavgası, yeşil cephe denizli, 57 gençlik denizli, mehmet kocatürk Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Taraftar kavgası Kütahya'da başlamış
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir