19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Deri'n fikirler bekleniyor



5. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın son başvuru tarihi 26 Aralık 2014 Genç Yetenekler 5. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda buluşuyor.  Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’na katılmak isteyenler 26 Aralık 2014 tarihinde kadar www.derinfikirler.net adresinden online başvuru yapabilecekler.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, Türk deri sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla bu yıl beşincisi yapılacak olan “Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”na başvuru kayıtlarını almaya başladı. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu’nun da desteğiyle düzenlenen yarışmada, Tekstil / Moda Tasarım ile Deri Mühendisliği Bölümlerinde lisans-lisansüstü öğrenci veya ilgili bölümlerden mezun yarışmacıların tasarım ve üretime yönelik atölye çalışmalarıyla katılması bekleniyor.

Online başvuru için son başvuru tarihi 26 Aralık 2014. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, “5. Deri’n Fikirler yarışması teması Lüks olarak belirlendi. Lüks, günümüzde anlamını ve gücünü kaybetti. Seri üretime ve aynılaşmaya karşı, lüksü lüks yapan kavramları 5. Deri’n Fikirler yarışmasının odağına koyduk. Buna göre tasarlanacak ürünlerde, yarışmacıların lüks kavramının altını dolduran evrensel kuralları dikkate alması gerekiyor. Yarışmacılarımızdan istediğimiz, detaylı el işçiliğini kaliteli hammaddeyle buluşturmaları, dünden bugüne gelen tarihsel ve kültürel birikimi geleceğin fikirleri ile harmanlanması ve en önemlisi düşüncelerin özgür bırakılmasıdır” diyerek yarışmanın temasına ilişkin detaylara değindi.

“Konsept olarak tasarımcı, mühendis ve sanayicinin beraberliğinin gerçekleştiği dünyada tek yarışma”

Deri Tasarım ve Üretim Yarışması sayesinde dünya deri sektöründe Türk derisinin konumunu sağlamlaştırmak, deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini desteklemek, özgün fikirler geliştirmek gibi uzun vadede genç yeteneklerin deri sektörüyle işbirliğini ve buluşmasını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Galiko,”Bu yarışma, konsept olarak tasarımcı, mühendis ve sanayicinin beraberliğinin gerçekleştiği dünyadaki tek yarışmadır. Deri’n Fikirler, amacı itibariyle hem katılımcılarına hem de ülke geleceğine değerler katmak düşüncesiyle hayata geçirilmiş bir yarışmadır. Türkiye’deki deri endüstrisinin tasarım ve üretim alanlarında marka değerini arttırmak amacıyla, deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek ve genç yeteneklere imkanlar sunarak uzun vadede ülkemizdeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamayı hedeflemiştir” dedi. Finale kalan yarışmacıların takımlar halinde yarışacağı belirtilirken, birincilik ödülü 8 bin TL, ikincilik ödülü 5 bin TL, üçüncülük ödülü 3 bin TL olarak belirlendi. Ekonomi Bakanlığı’nın onaylaması halinde 5. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda dereceye giren tasarımcıların yurtdışında eğitim hakkı imkanı olacağı kaydedildi.

02 Aralık 2014
Etiket; derin fikirler yarışması, jak galiko Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir