28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

DEÜ Tıp'ın 37. yıl gururu



 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 37. kuruluş yıldönümü, İnciraltı Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda yapılan törenle kutlandı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, üniversite ve DEÜ Hastanesi üst yönetimi, kuruma geçmişte hizmet veren akademisyenler, akademik ve idari personel ile sağlık çalışanları katıldı.

15 ve 30. Yılını dolduranlara plaket

1 Mart 1978’de kurulan fakültenin dünden bugüne gelişiminin özetlendiği kutlama gününde, 15 ve 30. Yılını dolduran akademik ve idari personele teşekkür plaketi verildi. Bu özel günün onuruna, uluslararası başarıları ile tanınan ünlü piyanist ve orkestra şefi İbrahim Yazıcı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Şeniz Duru da “Dört El Piyano Konseri” verdi. Birbirinden güzel eserler sunan sanatçılara Rektör Füzün ve Dekan Canda çiçek vererek teşekkür etti. 

Rektör Füzün konuşmasında, “Sözlerime, bugüne kadar emeği geçenlere teşekkkürlerimi sunarak ve rahmete kavuşmuş olanları yad ederek başlamak istiyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak 1982’de kurulduk. Bununla övünüyoruz ama üniversitemizin bazı kurumları var ki üniversitenin tarihinden de eski. Bunlardan birisi Tıp Fakültemiz. 1 Mart 1978’de kuruldu. Çok zahmetli bir süreçten sonra bugünlere geldik. Geldiğimiz nokta itibarıyla ne durumdayız diye baktığımızda; çok iyiyiz demek de, kötüyüz demek de mümkün. Hepinizin bildiği gibi muhteşem bir hastaneye, çok iyi hekim ve çok deneyimli çalışan kadrosuna sahibiz. Türkiye’nin göz bebeğiyiz. Ama gelişen koşullar içinde hastanemizin borçları büyüyor. Biz yine de önümüze bakıyoruz ve bulunduğumuz olumsuz koşullara rağmen, övünülebilir düzeyde kaliteli hizmet vermeye devam ediyoruz ve bunu da sürdüreceğiz. Üniversitemizin 6 temel özelliğinden birisi hastanesi. Bir diğeri, üniversitemiz mensuplarına çok düşkündür. Dokuz Eylül Üniversitesi, ARGE’ye çok önem verir, geleceğin orada olduğunu görür. Dokuz Eylül Üniversitesi, kadın çalışmaları ve kadın hakları ile ilgili aktivitelere çok önem verir. Dokuz Eylül Üniversitesi, sanata önem verir, sanatçı bir üniversitedir. Dokuz Eylül Üniversitesi, denizci bir üniversitedir ve inanıyorum ki önümüzdeki günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi sanayici bir üniversitedir diyeceğiz, onun da çalışmalarını yapıyoruz. Tıp Fakültesi olarak dimdik ayaktayız, bunun olmazsa olmazı hastane ile beraber daha ileriye gitmek için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kuruluş sürecinde yer alan isimler katıldı  

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün aramızda üniversitemizin ilk Rektörü Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı’nın değerli oğlu Ahmet Yiğitbaşı ve o dönemden fakültemizin ilk Genel Sekreteri Hasan Ali Türkaslan da var. Kuruluşa çok önem veriyoruz. Çünkü bugünlere hiç kolay gelinmedi. Fakültemiz ilk kurulduğunda sıfır bütçe ile yola çıkıldı. İnanç, karar ve memleket sevgisi ile zorlukların üstesinden gelindi. Bundan sonra çok daha ileriye gideceğiz. İçinde bulunduğumuz dönem, yeniden yapılanma ve gelişme ve onarım dönemi. Deneyimli hocaların ışığında genç ekip bu işi sırtlıyor. Tüm personelimizin büyük özverileri oldu. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, nice yıllar diliyorum.”   

02 Mart 2015
Etiket; deü tıp fakültesi, tülay canda. mehmet füzün, ibrahim yazıcı Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir