29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

''Devlet gel dedi geldik, git dedi gidiyoruz''



Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki Kapalı Cezaevi’nden, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak bugün tahliye olan Mehmet Ağar, "Bir devlet görevi olarak işimizi yaptık, görevimizi tamamladık. Devlet 'Gel' dedi geldik, 'Git' dedi gidiyoruz" dedi.

Eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanıp Yenipazar Cezaevi'nden tahliye olduktan sonra Bodrum’a geldi. Turgutreis Beldesi’ndeki Ali Hoca Burnu’nda bir arkadaşının evinde ailesi ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener tarafından karşılan Mehmet Ağar, balkonda ailesi ve Şener ile sohbet ederken basın mensupları tarafından görüntülendiğini farkedince, bulunduğu sitenin önündeki yola çıkarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mehmet Ağar'ı sokakta gören vatandaşlar, “Geçmiş olsun” dileğinde bulundu elinden öptü. Ağar, ardından yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar çok teşekkür ederim, hepinizin bildiği gibi toplam iki yıl yatılması gereken cezanın bir yılı bittikten sonra, son çıkan yasalar gereği herkes gibi biz de istifade ettik. Bir yıllık denetimli serbest yasadan istifade etmek suretiyle bugün serbest kaldık. Bütün kaldığımız süre boyunca yurdumuzun her köşesinden binlerce ziyaretçi geldi, hepsine şükran borçluyum. Hepsine gönülden teşekkür ediyorum. Bir devlet görevi olarak işimizi yaptık, görevimizi tamamladık. Devlet 'Gel' dedi geldik, 'Git' dedi gidiyoruz. Ayrıldık. Şu anda yapacağımız, 76 milyon gibi sade bir vatandaş gibi ailemle çoluk çocuğumla yaşamaktır. Torunumla yaşamaktır. Bana bütün bu süreç boyunca yakınlığı esirgemeyen büyük milletimizin bütün fertlerine, dostlarına gönülden şükranlarımı ifade ediyorum” diye konuştu.

AĞAR; 'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ BUGÜNDEN DAHA İYİ OLACAK'

Türkiye’nin geleceğinin daha iyi olacağını sözlerine ekleyen Ağar, “Umudumuz o dur ki, Türkiye'nin geleceği bugünümüzden daha iyi olacaktır. Bütün gönlümüzden geçen samimi temennimiz de budur. Allah milletimizin, memleketimizin yardımcısı olacaktır. Buna da gönülden inanıyorum. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Telefonlarım şu anda sürekli çalıyor. Türkiye'nin her tarafından 'Geçmiş olsun' diyenlerimiz var, herhalde birkaç gün bununla uğraştıktan sonra ailemle bir kenar köşeye geçerek üç beş gün dinlenelim, biz bize kalalım. Ondan sonrası Allah büyük” dedi.

Ağar'ın ailesi ile bugün Bodrum'dan ayrılacağı ifade edildi.  

Mehmet Ağar ile avukatı Abdullah Egeli’nin bir süre önce, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanmak için Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aydın İnfaz Hakimliği’ne başvurduğu öğrenildi. Ağar ile avukatının başvurusu üzerine yapılan incelemede; suçun işlenme tarihinin eskiye dayandığı, o tarihte yürürlükte olan kanunların sanığın lehine olduğu ancak geçen süre içinde TCK ve CMK’da yapılan değişikliklerde bunun ortadan kalktığı, fakat suçun işlendiği tarihteki kanunların uygulanması gerekliliği nedeniyle 3’üncü Yargı Paketi’nde yer alan, 'Cezasının bitmesine 1 yıldan az kalan hükümlüler Denetimli Serbestlik’ten yararlanabilir' maddesi de gözönüne alınarak Aydın İnfaz Hakimliği tarafından Mehmet Ağar’ın 27 Nisan 2014 tarihine kadar Denetimli Serbestliği’ne karar verildiği bildirildi.

Bu arada Ağar’ın Denetimli Serbestlik’ten nasıl yararlanacağının ise bir hafta içinde belli olacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Ağar ikametgah olarak göstereceği yerde haftada veya ayda bir en yakın karakola giderek imza verecek.

29 Nisan 2013
Etiket; Ağar, Sadri, Bodrum Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Çöp yangını 4 hektar ormanı kül etti
Bodrum'da korkutan yangın
Halikarnas balıkçısı ölüm yıldönümünde anılacak
"Afrika koşar adım Ege ve Akdeniz'e yaklaşıyor"
Bodrum Cup Yelken Yarışları 20-25 Ekim'de
Bodrum'da makilik alanda yangın
Bodrum'da klasik müzik gecesi
'Savaşın sesini sustur, barışın sesini yükselt'
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir