19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Diriliş Ertuğrul 14. Bölüm 2. Fragmanı Yayınlandı



Trt 1 ekranlarında her çarşamba yayınlanan Diriliş 'Ertuğrul' dizisinin yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Diriliş 'Ertuğrul' dizisinin dün yayınlanan bölümünde neler oldu?

Engin Altan Düzyatan'ın başrolünde oynadığı dizi yayınlandığı ilk günden beri merakla izleniyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Metin Günay oturuyor.

Diriliş “Ertuğrul” dizisinin hikayesi ; 13. Yüzyıl. Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071'de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul'dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı.

Sevilenen dizinin 14. bölümünde ; kış ve kıtlık obayı esir almıştır. Süleyman Şah'ın büyük oğlu Gündoğdu, toyda Halep'e gitmeyi önerir ve bu teklifi kabul görür. Halep emiri El Aziz'in Kayı'lara Antakya'da bir yurt vermesiyle Kayılar yeni göçün hazırlıklarına başlarlar. Alpleri ile ava giden Ertuğrul, Selçuklu hanedanı üyesi olan Müslüman bir aileyi Haçlıların elinden kurtarıp obaya getirir. Kayılar, bu ailenin Hanedan üyesi olduklarından habersizdir. Kurtardığı ailenin kızı Halime, Ertuğrul'un kalbine bambaşka bir ateş düşürürken obanın bu yeni misafirleri ateşten bir çember içinde hayat mücadelesi veren Kayıları daha büyük bir tehdidin kucağına atacaktır.

Diriliş Ertuğrul  13. Bölüm Özeti

Tapınakçıların Selçuklu Oyunu Tapınakçıların, Halep Sarayı üzerinden kurdukları kumpas başarıya ulaşmak üzeredir. Ertuğrul'un aşık olduğu Halime Sultan'ı, Emir El Aziz ile evlendirecek kumpasta Tapınakçılar yol almıştır. Halime, kardeşi Yiğit'in esir olduğu Tapınakçı kalesinden kurtulması karışılığında El Aziz ile evlenmeyi kabul etmiştir. Şehzade Yiğit, saraya getirilir. Eyyubi Emiri ile Selçuklu Sultanı'nın düğünü için hazırlıklar başlar. Ertuğrul hem sevdiği kadını hem obasını kurtarmak hem de Tapınakçıların İslam Dünyası'nda çıkarmak istedikleri savaşı engelemek için Halime'yi kurtarmalıdır.Düğün hazırlıkları devam ederken, Tapınakçıların yeni bir kumpası daha ortaya çıkar. Tapınakçılara hizmet eden Halep Komutanı Nasır, Halime'nin babası Numan'ın Selçuklu Sultanı olması için girişimlerde bulunur. Bunun için, Sultan Alaeddin'e karşı Türkmenleri isyana teşvik edeceklerdir. Büyük ve gizli bir buluşma gerçekleşecektir. Ne var ki Ertuğrul, bu buluşmayı haber alır ve Oğuz boylarının isyan etmesini engellemek için yola çıkar. Bu sırada, Halime El Aziz ile nikahlanmak için hazırlanmaktadır.

Diriliş Ertuğrul 12. Bölüm Özeti

Gönlümüz Kudüs Haçlı orduları, Kudüs'ü Müslümanlardan geri alacak yeni bir sefer için Papa ve İmparator Friedric'ten emir beklemektedir. Bu ikisinin vereceği kararda Tapınakçıların lideri olan Üstad'ın payı çok büyük olacaktır. Üstad, Selçuklu Devleti ile Eyyubiler arasında bir savaş çıkarıp, Müslümanlar arasına nifak sokmayı planlamaktadır. Bu nifakın neticesinde, Haçlı ordusuna da yol açılacaktır. Kudüs'ü de bu nifak üzerinden Müslümanların elinden almaya çalışacaklardır.Obaya, Ebu Hişam adıyla gelen şövalye Titus, Kurdoğlu ile birlikte Süleyman Şah ve Hayme Ana'yı öldürmek için Kurdoğlu ile korkunç bir plan hazırlamıştır. Gece harekete geçerler. ne var ki Süleyman Şah ile Hayme Ana'nın küçük oğlu Dündar, Titus'un ölümcül kılıç darbesi almasına rağmen, inanılmaz bir kahramanlık yapar. Öte yandan Halep Emiri El Aziz, ordusunu Kayıların üzerine göndermek için emir vermiştir bile…Ertuğrul ise obasına ve İslam dünyasına, aşık olduğu kadın üzerinden kurulan bu kumpası çözmek ve Eftelya'nın maskesini düşürmek için Alpleri ve Ağabeyi

Gündoğdu ile Halep'e gelirler. Gündoğdu Halep Emir'i El Aziz'in huzuruna çıkarak sarayı ve İslam dünyasını tehdit eden Haçlı harekatını ispatlayacaklarını söyler. Emir'in, Esma adıyla bildiği Eftelya'yı ona getireceklerdir. Bunu öğrenen Nasır ve Titus, Ertuğrul ve ağabeyi Ertuğrul'a korkunç bir tuzak hazırlarlar.

Diriliş Ertuğrul 11. Bölüm Özeti

Kayı Obası'na Ebu Hişam adıyla gelenTitus, Kurdoğlu ile birlikte Süleyman Şah ve Hayme Ana'yı öldürmek için korkunç bir plan hazırlamaktadılar. Ertuğrul ise obasına ve İslam dünyasına, aşık olduğu kadın üzerinden kurulan bu kumpası çözmek için ele geçirdikleri bir casusu kullanmaya karar verir. Tapınakçıların bir casusu olan Esma adını kullanan Eftelya'nın maskesini düşürmek için Alpleri ve Ağabeyi Gündoğdu ile Halep'e doğru yola çıkarlar. Ne var ki onları bekleyen bir tuzak vardır. Yaşanan bu büyük oyunların ardında Kudüs'ü ele geçirmeye çalışan Papalık vardır. Haçlı orduları, Kudüs'ü Müslümanlardan geri alacak yeni bir sefer için Papa ve İmparator Friedric'ten emir beklemektedir. Bu ikisinin vereceği karar da Tapınakçıların lideri olan Üstad'ın payı çok büyük olacaktır. Üstad, Selçuklu Devleti ile Eyyubiler arasında bir savaş çıkarıp, Müslümanlar arasına nifak sokmayı planlamaktadır. Bu nifakın neticesinde, Haçlı ordusuna da yol açılacaktır. Kudüs'ü de bu nifak üzerinden Müslümanların elinden almaya çalışacaklardır.

Diriliş Ertuğrul 10. Bölüm Özeti

Tapınakçılar'ın yeni hedefi Ertuğrul'un aşık olduğu şehzade kızı Halime ile Halep Emir'i El-Aziz'i evlendirmektir. Ertuğrul obasına ve İslam dünyasına, aşık olduğu kadın üzerinden kurulan kumpası çözmek için ele geçirdikleri bir casusu kullanmaya karar verir.

 

 

23 Mart 2015
Etiket; Diriliş, Diriliş Ertuğrul Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
MESELE İZMİR'DEN DAHA ÇOK İNSANIMIZIN ANKARA'DA YER ALMASI
BASIN AKADEMİSİ
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
YEREL MEDYA GÜÇLENİRSE KENT GÜÇLENİR
İŞKUR NASİHATNAMESİ
KANAL EGE TV YAYINDA
20 GAZETECİYİ KORONAVİRÜSTEN KAYBETTİK
Reklamlarda gizli şiddet var
Dijital reklam kazandırıyor
Kırbiç çiftinin bebek sevinci
İGC Meslek Platformu işbaşında
Yeşil sahadan sanal dünyaya
20 akademisyenin bir araya gelip bir açıklamayı yazamaması...
Diyanet'te yolsuzluk dediler bakın ne çıktı!
Kocaoğlu İGC ile uyum içinde çalışacak
Diriliş Ertuğrul 14. Bölüm 2. Fragmanı Yayınlandı
Haberegeli yazıları kitap oldu
Can Zeren'e Ayşe Arman övgüsü
Cumhuriyet'te şok gelişme
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir