29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Diş izinden çözülen cinayette yargıtay indirimi



Narlıdere'de, üç yıl önce öldürdüğü işadamı 43 yaşındaki Cihan Harman'ın elini ısırması sonucu bıraktığı diş izi sayesinde yakalanan ve yargılama sonunda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan sanık İbrahim İçöz’ün cezasını Yargıtay çok bulup bozdu.

Bozma kararı ardından, tekrar yargılanan sanık İçöz bu kez 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sahilevleri Gündoğdu Sokak’taki 5 dönümlük arazide horoz yetiştiriciliği yapan Cihan Harman, 14 Şubat 2010 günü, yanında çalışan işçi tarafından, arazisinde 100’e yakın bıçak darbesiyle öldürülmüş olarak bulunmuştu.

İzmir’de bir süre kuyumculuk yaptıktan sonra Narlıdere’deki arazisinde horoz yetiştiriciliğine başladığı belirlenen Harman’ın, izinsiz horoz dövüşlerine katıldığı iddia edilmişti. Arkadaşı E.Y.’nin arazisinde öldürülen Harman’ın cüzdan, para ve cep telefonu alınmıştı. Polis, üzerindeki cüzdanı, paraları ve cep telefonu da alınan Harman'ın son olarak horoz dövüştürülen bir kahvehanede görüldüğünü belirledi. Olay günü kahvehanede bulunanları sorgulayan polis, marangozluk yapan İbrahim İçöz’ün sağ elinin avuç içinde 4 diş izi olduğunu gördü.

Borç yüzünden tartıştığı bir kişinin elini ısırdığını öne süren İbrahim İçöz’ü Adli Tıp Kurumu'na götüren polis, diş ısırığının kalıbını aldı. Olayı soruşturan savcı tarafından bilirkişi olarak görevlendirilen diş hekimi Murat Mustafa Özyörük, İbrahim İçöz’ün elindeki diş izleri ile öldürülen Cihan Harman'ın dişlerinin kalıbını çıkarttı.

İbrahim İçöz, serbest bırakılırken, kalıpları inceleyen bilirkişi Özyörük raporunda, “İbrahim İçöz’ün elindeki diş izlerinin ölen Cihan Harman'ın alt çene dişlerine ait olduğunu“ belirtti. Harman'ın otomobilinde bulunan üç sigara izmariti üzerinde yapılan incelemede de sigaraları, olay günü kahvehanede olan ve cesedin bulunduğu arsanın sahibi Enis Y.'nin içtiği tespit edildi. Bunun üzerine İbrahim İçöz ile olay günü birlikte olduğu teyzesinin oğlu İbriham İ., Enis Y. ve kardeşi Hüseyin Y. 20 Eylül 2010'da gözaltına alındı. Marangozluk yapan İbrahim İçöz tutuklanırken, diğer zanlılar serbest bırakıldı.

Olaydan 7 ay sonra diş izinden aydınlatılan cinayetle ilgili olarak 3 sanık hakkında, “İştirak halinde canavarca kasten adam öldürme” ve “Birden fazla kişi ile nitelikli yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İlk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen İbrahim İçöz “Mahalleye girmeden alacaklılarım otomobilimi durdurdu ve kavga ettik. Elimdeki yaralar da bu kavga sırasında oldu. Cihan Harman'dan da borç para almadım” dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Songül Harman ise “Eşimden telefonla 100 bin TL isteyip ölümle tehdit ettiler. Konuşmalara ve ısırıklara bakılırsa öldürenin İbrahim İçöz olduğunu sanıyorum” dedi. 2011 yılında son kez hakim karşısına çıkan sanıklar, yine suçlamaları reddetti. Davayı sonuçlandıran mahkeme heyeti, İbrahim İçöz’ü “Canavarca hisle adam öldürmek” suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz üç sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti. Ceza alan İbrahim İçöz’ün avukatı kararı temyiz etti.

YARGITAY CEZAYI ÇOK BULDU

Dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi sanığa verilen cezanın çok olduğunu belirtip bozdu. Yargıtay, bozma gerekçesi olarak da cinayetin “Canavarca hisle adam öldürme” olmadığını belirtti. Bozma kararı ardından İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen duruşmaya, ölenin yakınları avukatları Abbas Özden ile sanık ve avukatı katıldı. Mahkeme başkanı, Yargıtay'ın bozma gerekçesini okudu. Sanık ve avukatı yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını isterken, ölenin avukatı mahkemenin daha önceki verdiği kararda direnilmesini talep etti. Yargılama sonunda mahkeme heyeti Yargıtay'ın kararına uyarak, daha önce müebbet hapis cezasına çarptırdığı sanık İbrahim İçöz’ü bu kez 25 yıl hapse mahkum etti. Ölenin yakınları verilen cezaya tepki gösterirken, avukatları Özden ise kararı temyiz edeceklerini belirtti.

27 Haziran 2013
Etiket; narlıdere, cinayet, dişizi, yargıtay, ceza Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
Pis kokunun sorumlusu kim?
Sosyal taciz cezasız kalmaz
Yolculukta yeni kurallar
Narlıdere Metrosu için büyük adım
Fırat Çakıroğlu toprağa verildi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir