29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Diyarbakır'a gitti, Antakya'ya da gitsin



İzmir Fuarı’nda gerçekleştirilen “Özgür Mikrofon Söyleşileri”nin konuğu olan Enver Aysever, “Başkan Kocaoğlu’nun Diyarbakır gezisi çok önemli. Ben isterim ki, Başkan kalksın Antakya’ya da gitsin. Oradaki insanların da koluna girsin. Antakya Belediye Başkanı’nı da buraya çağırsın ve desin ki ‘Barış kentine hoş geldin. Sen barış kentinin belediye başkanısın, orada savaş olmaz’ desin” şeklinde konuştu.

82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda en beğenilen etkinliklerinden biri haline gelen “Özgür Mikrofon”da çok yönlü çalışmaları ile dikkat çeken tiyatrocu, yönetmen, yazar, program yapımcısı Enver Aysever İzmirlilerle buluştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da izlediği söyleşide, ülke ve dünya gündeminden önemli başlıklarla birlikte Gezi olayları, eğitim sistemi, sağlık sistemi, şehir yaşantısında konutların nasıl hapishanelere dönüştüğü, kredi ve taksitler, özel okullar, tüketim çılgınlığı, yaşam koçluğu, YÖK uygulamaları, ODTÜ’de yaşanan olaylar, medya ve siyaset gibi geniş bir yelpazede düşüncelerini anlatan Aysever, konuşmasında özellikle kadınların toplum içindeki kurtarıcı rölüne değindi.

Aysever, Türkiye’de kadınların yaşam koşullarının giderek ağırlaştığına da dikkat çekti. Aysever özetle şunları söyledi:

“Yaşamayı seven, konuksever ve geldiğiniz zaman yaşam sevincini hızla size aktaran bir kent İzmir. İzmir için tutucu, milliyetçi vs diyenler oldu. Ben İzmir’in vatan sevgisinin milliyetçilik ile karıştırıldığını, İzmir’in yaşam biçimini savunmak için saldırıldığını düşündüm. İzmir’deki insanların Türkiye’deki hiç kimseyle sorunu olmaz. İzmir özgür yaşamanın kentidir. Kürt meselesinin çözümünün de İzmir’den geçtiğini düşündüm. İzmir’deki insanın kendini öteki olarak hissettirmemek gerektiğini düşündüm. Ve hatta daha da ileriye gittim; belki de Kürt siyasetinin figürlerinin burada kendisini anlatması gerektiğini, İzmirlilerin de Diyarbakır’da kendisini anlatması gerektiğini düşündüm. Çünkü ancak entellektüel hayat geliştiği zaman sorunların aşıldığını düşündüm ve hala böyle düşünüyorum.”

İTİRAZ EDEBİLMEK

Konuşmasında toplumda oluşturulmaya çalışılan ayrıştırmaya da değinen Enver Aysever, “Eğer bir toplum herhangi bir sebepten dolayı üzerinde baskı, otoriterlik duygusu taşıyorsa ve bir toplumun insanları yani örneğin kadınları, örneğin Alevileri, solcuları, yoksulları ve giderek daha büyük kitlesi ve mazlumların sayısı inanılmaz bir şekilde artıyorsa ve bir ülkede neredeyse düşünmek kabahat, yazmak suç ve dayak yemek, cezalandırılmak meşru hale geliyorsa, o zaman itiraz etmek gerekir. Ben Türkiye’de yaşan bir insan olarak kılık kıyafet nedeniyle bir kimsenin iyi ya da kötü olduğunu anlayacak güçte değilim. Ben bir kimsenin mezhebi nedeniyle iyi ya da kötü olduğunu anlayacak durumda değilim. Ben bir kimsenin dini ya da milliyeti nedeniyle de iyi ya da kötü olduğunu anlayacak bir kimse değilim. Benim bir tane ölçüm vardır. O ölçü de vicdandır. Türkiye net bir şekilde artık vicdanlılar ve vicdansızlar olarak ayrılmıştır. Ahlaklılar ve ahlaksızlarda olduğu gibi. Ve vicdanlı olanlar toprağına, insanına, bitkisine sahip çıkanlar, saygı duyanlar bir yanda olmalı ve itiraz etmelidirler. Ben bize dayatılan ve bence çok da trajik olan ayrımların işin esasını kaçırmak için özel olarak kurgulandığı kanaatindeyim; bunun tekrar altını çizmek isterim. Ve zaman zaman popülizmin, gerçeği söyleyememenin prim yaptığını, bundan dolayı da ağır bedeller ödediğini düşünüyoruz. Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız burada. Bana göre Başkan Aziz Kocaoğlu’nun buradan kalkıp Diyarbakır’a giderek, Diyarbakır’daki insanı da buraya davet ederek, aynı toprağın insanları olduğumuzu ve aslında dökülen kanın bizim çocukların kanı olduğunu anımsatması, çok önemli bir icraattır. Ben isterim ki, Başkan kalksın Antakya’ya da gitsin. Oradaki insanların da koluna girsin. İzmir’in dostluğunu, sevgisini götürsün. AKP’li Antakya Belediye Başkanını da buraya çağırsın ve desin ki ‘Barış kentine hoş geldin. Sen de hatırla barış kentinin belediye başkanısın, orada savaş olmaz’ desin bence bu çok önemli” dedi. Söyleşinin sonunda Başkan Aziz Kocaoğlu, Enver Aysever’e katkılarında dolayı teşekkür plaketi verdi.

08 Eylül 2013
Etiket; enver, aysever, aziz, kocaoğlu, izmir, diyarbakır, antakya, fuar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir