16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Diyarbakır'da tarihi gün, Erdoğan ilk kez belediyede



Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptı. Ardından ikili karayoluyla Diyarbakır'a geldi. Başbakan Erdoğan da Diyarbakır'a indi.

Erdoğan, ilk defa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kürt Sanatçı Şivan Perwer'i, AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, Şırnak Vali Yardımcısı Musatafa Akgül, Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir tarafından karşılandı. Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani kendisini karşılayan ekiple el sıkıştı.

DİYARBAKIR'DA 'YAŞASIN KÜRDİSTAN' SLOGANLARI İLE KARŞILANDI

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, uzun araç konvoyu ile saat 10.30'da Diyarbakır'a ulaştı. Barzani'yi kent çıkışındaki Mardin karayolu üzerinde karşılamak için yüzlerce kişi toplandı. Ellerinde baba Molla Mustafa Barzani ile Mesut Barzani'nin fotoğraflarını taşıyan kalabalık araçlarına da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ile Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) bayrakları astı. Barzani'yi karşılamaya BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın yanı sıra eski Diyarbakır Milletvekili Haşim Haşimi, Hak-Par ile Kürt Demokratik Platformu ve Dicle Fırat Diyalog Grubu üyeleri de katıldı.

POLİS ARACINDAN KÜRTÇE ANONS YAPILDI

Mesut Barzani için Arapça ve Kürtçe yazılı 'Kürdistanın başkanı sayın Mesut Barzani evinize hoş geldiniz' yazılı pankartlar taşındı. Yoğun izdihamdan yolun trafiğe kapanması nedeniyle polis aracından yolun trafiğe açılması için Kürtçe anons yapıldı.

ARAÇTAN İNMEDİ

Mesut Barzani'nin konvoyunun görülmesiyle birlikte yüzlerce kişi karayolunda ellerinde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrakları ile 'Biji (yaşasın) Kurdistan' ve 'Biji serok Barzani' (Yaşasın başkan Barzani) sloganları atarak koştu. Barzani'nin özel korumalarının yanısıra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Barzani'nin bulunduğu aracın etrafını sararak yoğun güvenlik önlemi aldı. Sevgi gösterisinde bulunanların isteğine rağmen Mesut Barzani zırhlı aracından inmedi, aracın camını da açmadı. Barzani'nin aracı kalabalık içinde izdiham nedeniyle güçlükle hareket edebildi. Yanında, Irak Kürt bölgesinden yetkililerin de bulunduğu Mesut Barzani'nin konvoyu, daha sonra kente girdi.

BAKAN EKER KARŞILADI

Kent merkezinde de sevgi gösterileriyle karşılanan Barzani, daha sonra konaklayacağı Green Park Oteli'ne geçti. Otelin girişinde Barzani'yi, Diyarbakırlı olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker karşıladı. Otelin çevresindeki caddeler güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı, otelin önünden geçilmesine de izin verilmedi. Barzani açıklama yapmayacağını belirtmesi üzerine Şırnak Milletvekili Emin Dindar ile birlikte yaklaşık 50 araçlık konvoyla birlikte yoğun güvenlik önlemleri arasında karayolu ile Diyarbakır'a geldi. Perver: Hepimiz mutluyuz Kürt Sanatçı Şivan Perwer de "Hepimizin gönlü mutlu olsun. Bu mutluluğa ortak olmak için geliyoruz. Konuşulacak çok şey var ama onları sonra konuşacağız. Biz vatanımıza geldik. Güzel şeyler oluyor. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

BARZANİ VE PERVER'İ DİYARBAKIR'DA EKER KARŞILADI

Şehir girişinde yaklaşık bin kişi, Barzani'yi karşılamak için toplandı. Konvoy, burada durmayarak doğrudan otele geçti. Barzani ve Perver, Green Park Oteli'nin girişinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan tarafından karşılandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DA DİYARBAKIR'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak Diyarbakır'a indi.

ERDOĞAN, İLK DEFA DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk defa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, milletvekilleri Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Altan Tan, Leyla Zana karşıladı. Başbakan Erdoğan için geniş güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan, havaalanından otobüsle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na hareket etti. Yolda kendisini karşılayan vatandaşlara el sallayan Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geldi.

İlk defa BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Erdoğan'ı ziyaretinde Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yanı sıra DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Altan Tan ve Leyla Zana karşıladı. Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde daha önce esnaf kepenk kapatırken, bu ziyaretinde yol güzergahındaki tüm esnaflar, açık olan işyerlerinin önünde bekleyerek Erdoğan'a el salladı.

16 Kasım 2013
Etiket; Başbakan diyarbakır belediye, Şivan Perver, Mesud Barzani, Diyarbakır tarihi gün Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Başbakan o kelimeyi ilk kez kullandı
Diyarbakır'daki tarihi günün özeti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir