28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Diyetisyen adayı kızların Diyetisyan'ı



Mücahit Bektaş/DHA - İzmir Özel Şifa Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde okuyan üç kız öğrenci, diyetisyen ve ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin başlattığı 'Diyeti diyetisyen yazar' kampanyasına müzikle destek verdi. Üçüncü sınıf öğrencisi olan genç kızlar yazdıkları sözleri, Halil Sezai’nin 'İsyan' şarkısının melodisini kullanarak 'Diyetisyan' adıyla çektikleri klip sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Bir video paylaşım sitesine çektikleri klibi yükleyen öğrencilerden Beyza Kuşçu, “Bu kadar beğenileceğini düşünmüyorduk. Amacımız, beslenmeye dikkat çekip diyetin kişiye özel hazırlanması gerektiğini vurgulamak” dedi.

Özel Şifa Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri Beyza Kuşçu, Bengü Burcu İpek ve Gizem Taban, farklı bir çalışmaya imza attı. Diyetisyen ve ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin başlattığı 'Diyeti diyetisyen yazar' kampanyasına destek vermek isteyen üç arkadaş, yaşadıkları sorunları dile getiren şarkı sözleri yazmaya karar verdi. Yazdıkları sözleri, Halil Sezai’nin 'İsyan' adlı şarkısının melodisini kullanarak 'Diyetisyan' adıyla uyarlayarak klip çeken üç üniversiteli kız, daha sonra bunu bir video paylaşım sitesine yükledi. Sosyal paylaşım sitelerinde de yankı uyandıran klip kısa süre yaklaşık 11 bin kez izlendi. Beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştıklarını anlatan ve klipte yan flüt çalan Beyza Kuşçu, “Bu kadar beğenileceğini düşünmüyorduk. Amacımız, beslenmeye dikkat çekip diyetin kişiye özel hazırlanması gerektiğini vurgulamak. İnsanların diyetle ilgili yanlış bilgilere sahip olması bizi bu videoyu yapmaya sürükledi. Hocalarımız ve diyetisyenlerin de desteğiyle böyle bir şey yaptık. Beslenmenin ne olduğunu göstermeye çalıştık. Bir çok insanın, yanlış bir inanışı var, başkalarından duyma bir diyeti kendilerini uyguluyorlar. Ama bilmedikleri tek şey diyetin kişiye özel olduğudur. Yanlış bilgilerle diyet yapmak sağlığa büyük zarar verir. Amacımız insanlara doğru bilgileri aktarmak” diye konuştu.

Şarkıyı yaparken insanlara diyetle ilgili bilgiler aktarmayı hedeflediklerinin altını çizen ve klipte gitar çalan Bengü Burcu İpek, “İletmek istediğimiz mesajı birden çok kişiye ulaştırabilmeyi amaç edindik. Bunu başarmayı görmek çok keyif verici. Büyük bir topluluğu ilgilendiren 'Sağlık’ denilen ciddi bir konuya dikkat çekmeye katkıda bulunmak bizleri mutlu etti. İnsanlar yanımızdan geçerken şarkıyı mırıldanıyor” dedi. Grubun solisti Gizem Taban da projeye dahil olma süreçlerini anlatırken, “Böyle bir proje zaten vardı. Biz de bunu gördükten sonra 'Nasıl bir katkı yapabiliriz’ diye düşündük. Şarkı sözü yazıp destek olmaya karar verdik. Bu kadar beğenileceğini ve destekleneceğini tahmin etmemiştik. Hocalarımız tebrik ediyor. Başka projelerde de bizleri görmek istediklerini söylüyorlar. Beslenme ve diyet konusu çok hassas. Estetik ve sağlık açısından çok önemli. İnsanlar daha çok estetik açısından konuya yaklaşıyor. Ama çok bu yanlış. Bu konuda eğitim alıp bu alanda uzmanlaşan kişilerin bilgilerini almakta fayda var” diye konuştu.


Habere ait videoyu izlemek için tıklayın
12 Şubat 2014
Etiket; diyetisyan izmir şifa, bengü burcu ipek, gizeb taban, beyza kuşçu Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir