19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
Foto Galeri     • Yaşam      • Magazin      • Spor      • Dünya      • Diğerleri     
 

Doğal Yaşam Parkı'na yeni üyeler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na 7 farklı türden 45 yeni hayvan daha geldi.  İsrail'den getirilen hayvanların strese girmemesi için, yolculuklarına İsrail'deki bakıcıları ile Büyükşehir’in veteriner ve biyologları eşlik etti. İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki tür sayısı 125'e yükselirken, İzmir’in yeni sakinleri, 20 gün boyunca rehabilite olacakları ve yol yorgunlukları atacakları özel bölümlere alındı.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı ailesine 45 yeni hayvan daha katıldı. Hayvanat bahçeleri arasında gerçekleştirilen değişim programı çevresinde İsrail Ramat Gan'da bulunan Safari Zoological Center'dan 3 zebra, 3 mirket, 6 nyala, 4 koati, 3 marmoset, 6 meyve yarasası ile Kudüs’teki Tisch Family Zoological Garden'dan getirilen 20 sacred ibis, yeni yuvalarına adapte olacakları özel bölümlere yerleştirildi. Getirilen 7 tür arasında yer alan zebra ve mirket dışındaki nyala, koati, marmoset, meyve yarasası ile sacred ibislerin, türlerinin İzmir’deki ilk örnekleri olacağı bildirildi. 2008 yılında 425 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki tür sayısı, yeni gelen 5 türle birlikte 125'e yükseldi.
YOLCULUK ÖZENLE PLANLANDI
İzmir'in 45 yeni sakini, yolculuklarına İsrail'den başladı. Uçakla İstanbul'a getirilen hayvanlar, gümrük işlerinin ardından özel olarak hazırlanan TIR'a yüklenerek İzmir'e doğru yola çıktı. Hayvanların strese girmemesi için çok özenle planlanan yolculuklarına İsrail'deki bakıcıları ile Doğal Yaşam Parkı'ndan veteriner ve biyologlar eşlik etti. 
Doğal Yaşam Parkı'nda günler öncesinde başlayan hazırlık heyecanı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte doruğa çıktı. Hassas yürütülen operasyonla yolculuklarını tamamlayan 45 yeni sakin, sabahın ilk saatlerinde yeni yuvalarına ulaştı. Parkın ziyarete açılacağı saate kadar hızlı ve bir o kadar da itinayla yürütülen çalışmalarda 45 hayvan, 20 gün boyunca rehabilite olacakları ve yol yorgunlukları atacakları özel olarak hazırlanmış bölümlere alındı. Yeni hayvanların, alışma sürelerini tamamladıktan sonra kademe kademe park içindeki yaşam alanlarına aktarılacağı bildirildi.

 

 

İlerlemek İçin Lütfen Fotoğrafın Üzerine Tıklayınız >>
 1  2   3   4   5 
facebook.com/HaberEgeli
 
En yeniler Tümü

7.TSYD Ege'de Yılın Spor Ödülleri

Gravürlerle İzmir tarihi

Sarılmak ağrıyı dindiriyor

Üstün zekalı ünlüler
 
En çok tıklananlar Tümü

En güzel modifiye araçlar

İşte o öğrenci evleri

Baaddin'ten paylaşım rekoru kıran inciler

Tam Zamanında Çekilmiş Fotoğraflar
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir