28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Doğuş Grubu ihaleden çekildi



   İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinin 1. oturumu Ulaştırma Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. Doğuş Grubu, teşekkür mektubu sunarak ihaleden çekildi. İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi’nin ihalesi, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde yapıldı.

   Kapalı zarf usulü ve 2 oturumlu olarak gerçekleştirilen ihalenin 1. oturumu tamamlandı. İhalenin 1. oturumunda sadece teklif veren firmaların dış mektupları açıldı. İç mektuplar firmaların dış mektuplarında sunduğu belgeler incelendikten sonra 2. oturumda açılacak. Haliç Yat Limanı Projesi için 3 grup teklif verdi. İhalede ilk olarak Sembol A.Ş, Ekopark A.Ş ve Fine Otel Turizm A.Ş ortaklığının sunduğu dış zarf açıldı. Ardından Cengiz İnşaat, Taca İnşaat ve Galeri Kristal ortaklığının sunduğu belgeler okundu. Doğuş Grubu ise teşekkür mektubu sunarak ihaleden çekildi. İhalenin 1. oturumda açılan dış zarflardaki belgeler incelendikten sonra, bugün saat 14.30’da 2. oturumun gerçekleştirilmesi bekleniyor.

   İhaleye katılan firmaların, belgelerinin doğruluğu ve ihale yeterlilikleri incelendikten sonra başlayacak olan oturumda, Doğuş Grubu’nun çekilmesiyle kalan 2 grubun iç zarflarındaki teklifler açılacak. İhalenin ilk oturumu tamamlandıktan sonra, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi’yle ilgili eksik ve yanlış açıklamalar yapıldığına dikkat çeken Tahan, projenin Haliç’i tamamen kapsamadığını söyledi. Metin Tahan, projenin tarihi Haliç Tersanesi’yle herhangi bir bağının olmadığını, proje kapsamında tarihi hiçbir dokuya zarar verilmeyeceğini, aksine, aslına uygun bir şekilde restore çalışmalarının yapılacağını ifade etti.

   Haliç Tersanesi’nin Fatih Sultan Mehmet’in bıraktığı bir miras olduğunu, projenin sadece atıl durumda olan birkaç tersaneyi kapsadığını belirten Tahan, ihalenin gizli saklı yapıldığı iddiaları içinse şunları söyledi: “Bugün bir gazetede daha okudum, ihalenin gizli saklı yapıldığını iddia edenler var. İhale tam 48 gündür ilanda. 48 gün ilanda kalan hiçbir şey gizli saklı kalmaz. Tarihi yerlerin korunması ve gerekli restorasyonlar da proje kapsamında var. Ayrıca yapılacak olan her çalışmada ilgili kurumların onayı alınacak. Yani ihaleyi alacak olan firma gidip hemen Haliç’e kazma vuramaz. Proje alanının içinde yer alan tarihi Çorlulu Ali Paşa Camii’ne de dokunulmayacak. Ancak yanına daha büyük bir cami yapılabilir.”

02 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir