29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Doktoru bıçakla kovalamaya kınama



Uşak’ta, ihbar üzerine bir eve giden 112 Acil Servis ekibinin uğradığı saldırı ve doktorun eli bıçaklı hasta yakını tarafından kovalanması sağlık personeli tarafından kınandı. 

Ünalan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’nde dün baygınlık geçiren bir kadın hastaya müdahaleye giden Dr. İrfan Yavuz komutasındaki 112 Acil Servis ekibi, hastanın dövülme nedeniyle bayıldığını belirledi. Hastaya müdahale eden sağlık ekibi, hastayı hastaneye götürmek isteyince yakını G.Ç.’nin şiddetine maruz kaldı. G.Ç. ile bir süre mücadele eden üç sağlık çalışanı, çareyi kaçmakta buldu. Ancak evden kaçarak canını zor kurtaran sağlık görevlilerinden Dr. İrfan Yavuz’un peşine takılan ve asker olduğu öğrenilen hasta yakını G.Ç., Dr. Yavuz'u yakındaki Öğretmenevi'ne kadar elinde bıçakla kovaladı.

ŞİDDETE KARŞI ÇÖZÜM BULUNMALI

Uşak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde bugün toplanan Sağlık-Sen Uşak Şubesi üyeleri, doktor ve hemşireler yaşanan olayı kınadı. Saldırılara maruz kalan kadın sağlık çalışanları da güvenlik konusundaki taleplerini dile getirdi. Sağlık-Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu, “Uşak’ta son üç günde sağlık çalışanlarına yönelik dört saldırı gerçekleşti. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete biran önce çözüm bulunması gerekiyor” dedi. 

SALDIRILAR KINANDI

Aloğlu, “Ülkemizde sağlık çalışanlarına karşı kendini bilmez kişi ve kişiler sözlü ya da fiili saldırılar gerçekleşiyor. 10 Ağustos’tan bu yana Uşak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görevli üç hemşire arkadaşımız hasta yakınlarının sözlü ve fiili saldırısına maruz kalmıştır. Yine dün 112 çağrı merkezinden ambulans talep edilen evdeki hastaya müdahale eden 112 ekibine hasta yakınları tarafından saldırı gerçekleştirilmiş, hastanın hastaneye götürülmesini istemeyen hasta yakınları doktor İrfan Yavuz’u bıçakla kovalamış, doktor arkadaşımız Öğretmenevi’ne sığınarak canını kurtarmıştır. Tüm saldırıları kınıyor, bu saldırıları gerçekleştirilenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

“KAÇARAK KURTULDUM”

Bıçaklanmaktan kaçarak kurtulduğunu belirten 112 Acil Servis Doktoru İrfan Yavuz ise, “Vakaya gittiğimizde kadın hastayı baygın halde bulduk. Olay yerindeki kişi hem kadın hastayı hem de hasta yakını kadını gözümüzün önünde ciddi şekilde dövdü. Ardından da bize saldırdı. Saldırı nedeniyle ekip arkadaşlarımızla evden çıkarak uzaklaşmak istediğimiz sırada hasta yakını elinde bıçakla benim peşime düştü. Beni 150 metre öldürmek amacıyla bıçakla kovaladı. Şükürler olsun ki yakında Öğretmenevi varmış ve oradaki bazı duyarlı vatandaşlar saldırganı etkisiz hale getirdi. Hayatta olduğumdan dolayı çok mutluyum. İnşallah hiçbir doktor arkadaşımız ya da sağlık çalışanın başına böyle talihsiz bir olay gelmez. Tek isteğimiz vakalara polis çağırdığımızda polisin olay yerine çok hızlı bir şekilde gelmesi. Ben olayı Sağlık Bakanlığı’na bildirdim. Poliste ifademi verdim ve şahıstan şikayetçi oldum. Haklarımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

Dr. İrfan Yavuz’u döverek elinde bıçakla kovalayan, İstanbul’da askerlik yapan ve üç haftalığına hava değişimine gelen G.Ç. ise Uşak İl Jandarma Komutanlığı’nda yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. G.Ç., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


13 Ağustos 2013
Etiket; uşak, doktor, bıçakla, kovalama, tepki Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Karşıyaka'dan Federasyona büyük tepki
Pınar KSK kendine geldi
Karşıyaka'da teröre bayraklı tepki
Femen'in tiksinti duyduğu reklam
Pazar yerinde senfoni rüzgarı
Sır Dolu Cinayet!
İki yaka sağlık için buluştu
Muğla'da özelleştirme karşıtı eylem sürüyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir