23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Dünya Sağlık Örgütü İzmir’de



Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 20 Haziran’da başlayacak. Toplantıya Kopenhag, Oslo, Oxford, St.Petersburg, Floransa, Helsinki, Milano, Barcelona, Venedik, Moskova, Varşova, Zagrep, Manchester, Belfast, Liverpool, Cardiff, Glasgow, Atina, Kudüs, Viyana ve Madrid gibi kentlerden belediye başkanı, üst düzey yönetici ve proje koordinatörleri ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri katılıyor.

AVRUPA SAĞLIKLI ŞEHİRLER KONFERANSI İZMİR’DE

EXPO 2020 hedefinde, “Daha iyi bir dünya için yeni yollar-herkes için sağlık” temasıyla yola çıkan İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısına ev sahipliği yapacak. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından her yıl sağlıklı şehirler ve ulusal ağlara yönelik düzenlenen ‘Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı’, bu yıl 20 -22 Haziran 2013 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Yeni Avrupa sağlık politika ve stratejisi olan ‘Sağlık 2020’ prensiplerini, hedeflerini ve yaklaşımlarını yansıtan konferansın teması, ‘Sağlık ve Refah için Yenilik ve Paylaşılmış Yönetişim’ olarak belirlendi. Konferansta, yerel politikalarda sağlık, dirençli toplumlar oluşturmak ve halk sağlığının ekonomi üzerindeki yeri gibi konular ele alınacak. Üç gün sürecek konferans Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve yapılacak teknik gezilerle dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılar kenti görme şansı bulacak. Toplantıya, ‘Sağlıklı Kentler Ağı’na üye 52 Avrupa ülkesindeki 131 kentten belediye başkanları, üst düzey yöneticiler ve proje koordinatörleri ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri katılacak.

Ayrıca, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı temsilcilerinin de katılımıyla İzmir’e yaklaşık 400 ziyaretçi gelecek. Brüksel, Kopenhag, Oslo, Oxford, St.Petersburg, Floransa, Helsinki, Milano, Barcelona, Venedik, Moskova, Varşova, Zagrep, Nantes, Manchester, New Castle, Belfast, Liverpool, Cardiff, Glasgow, Atina, Kudüs, Viyana, Madrid gibi kentlerden İzmir’e gelecek üst düzey yöneticiler arasında Madrid (İspanya) Belediye Başkanı Luis Partida Brunete, Kopenhag (Danimarka) Belediye Başkanı Ninna Thomsen, Udine (İtalya) Belediye Başkanı Furio Honsell, Liege (Belçika) Milletvekili Georges Pire ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi Sorumlusu Dr. Agis Tsouros de bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2012 yılındaki toplantısı, Rusya’nın San Petersburg kentinde düzenlenmişti.

KENT İMKANLARINDA EŞİTLİK

Kentleşmenin artması ve yoğun göç nedeniyle, kent ve kentli sağlığını yoğun biçimde çalışma alanına dahil eden Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yoksulluk, şiddet, sosyal dışlanma, kirlilik, standardın altında olan barınma, orta ve genç yaştaki insanların karşılanamayan ihtiyaçları, evsiz insanlar ve göçmenler, sağlıksız yerleşim planlaması, katılımcı çalışmaların eksikliği ve eşitsizlik ile sürdürülebilir gelişme konusuna ciddi şekilde eğilme ihtiyacı şeklinde sıralanabilecek sağlık alanında büyüyen tehditleri vurgulayarak, bu konuların iyileştirilmesi ve yaşam standartların yükseltilmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı Kentler Ağları ise bu çalışmalar kapsamında kentlerin “daha sağlıklı” olması ve kentlinin genelinin kentin imkanlarından eşit biçimde yararlanmasını hedefliyor.

17 Haziran 2013
Etiket; izmir, sağlık, dünya, sağlık, örgütü Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir