29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Edremit'te kadınlardan anlamlı çalışma



Balıkesir'in Edremit İlçesi’ne bağlı Kızılkeçili Köyü’nde, 5 kadının öncülüğünde, kullanılmayan okul binası Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ne dönüştürüldü. Köy muhtarının da desteğiyle düzenlenen binadaki atölyede kadınlar, tarhana, salça, zeytin gibi gıda ürünlerinin yanı sıra elişi de yapıp elde ettikleri gelirle ihtiyaç sahibi 17 öğrenciye destek oluyor.

Edremit İlçesi’ne bağlı 3 bin 200 nüfuslu Kızılkeçili Köyü’nde, kullanılmayan okul binası, kadınlara atölye oldu. Köyde yaşayan emekli hemşire Hülya Korkut, geçen yıl arkadaşları Hatice Akçakoca, Süheyla Akçakoca, Fecriye Şentürk ve Emine Aysan’la görüşüp, okul binasının yeniden düzenlenmesi hakkındaki fikrini paylaştı. Daha sonra 5 kadın, köyün muhtarı Ali Deveci ile görüştü. Muhtar Deveci’nin de desteğiyle eski okul binası tadilattan geçirilip Kadın Kültür ve Sanat Merkezi haline getirildi. Halk Eğitim Merkezi tarafından, merkezde kurslar açıldı ve kadınlara elişi yapım teknikleri öğretildi. Tarhana, erişte, biber salçası, zeytin ve zeytinyağı da yapan kadınlar, el emeği ürünleri satışa sunmaya başladı.

ÖĞRENCİLERE DESTEK

Çok sayıda gönüllü çalışmaya katıldığını belirten Hülya Korkut, "Geçen yıldan beri Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak Kızılkeçili’de bir ilke imza attık. Türkiye’nin her yerinden yurtdışından herkes yaz tatilinde buraya geliyor. Bizim ürünlerimizi beğenerek satın alıyorlar. Bizim maksadımız, hem köyün adını hem de yapmış olduğumuz tatları dünya çapında duyurmak. Turizme katkıda bulunmak istiyoruz. Aynı zamanda elde ettiğimiz gelirle de masraflarımız çıktıktan sonra, köyümüzde ihtiyaç sahibi 17 öğrenciye destek oluyoruz. Biz bunları yapmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

HALK EĞİTİM KURS AÇIYOR

Kış aylarında Halk Eğitim Merkezi’ne başvurduklarını ve merkezde kurs açılmasını sağladıklarını kaydeden Korkut, köyde çoğunlukla emeklilerin yaşadığını ve açılan kurslara da yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. Korkut, "Köyümüzdeki emekliler için de farklı bir deneyim oluyor. Merkezimize herkes destek veriyor. Kendimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Şu anda 60’a yakın ürünü halkımıza sunmak üzereyiz" dedi.

EVLERİNDEYMİŞ GİBİ ÇALIŞIYORLAR

Çalışmalara destek olan Emine Aysan, kendi evlerinde çalışıyormuş gibi özen gösterdiklerini ifade etti. Aysan, "Bütün köylü arkadaşlarımız bize yardıma geliyor. Tarhana, makarna, erişte, biber salçası, zeytin, zeytinyağı, reçel gibi bir sürü gıda ürünü var. Son derece temiz çalışılıyor. Yaptığımız ürünleri kendimiz yiyeceğimiz şekilde hazırladığımız için göğsümüzü gere gere rahatlıkla satışa sunuyoruz. Halk Eğitim Merkezi sayesinde de köy kadınlarını evlerinden çıkartıp bir şeyler yapıp para kazanma hevesini aşıladığımız için son derece gururluyuz" diye konuştu.


19 Eylül 2013
Etiket; balıkesir edremit, kızılkeçili köyü, 5 kadın çalışma, kadın kültür ve sanat merkezi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Boğularak öldürülen kadının eşi gözaltında
Kurtiz'i binlerce kişi uğurladı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir