28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ege Koop'tan ulaşımda çığır açacak 4 yeni proje



    İzmir’in marka kent olması yönünde çarpıcı projeleri ile adından sözettiren Ege-Koop Proje Merkezi, bu kez kent içi ulaşımda çığır açacak üç yeni proje hazırladı. İzmir’e iki yeni ‘metro hattı’, hem karada hem denizde seyahat imkanı sunan ‘Amfibi Otobüs’, ‘3 Boyutlu Tünel Otobüs’ ve İzmir’i turizmde de ön plana çıkaracak ‘Hava Treni’ projelerini açıklayan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Bunlar yeni nesil ulaşım sistemlerinden sadece dört tanesi.

   Hayal et, inan, güven, çalış ve başar. İlkelerimiz bunlar” dedi. Aslan, Hava Treni Projesi için de başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekti, “ Büyükşehir Belediyesi 2013 sonuna kadar başvuru yapmalı, aksi halde tarihi bir fırsatı kaçırırız” ifadelerini kullandı. Adı Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen Aslan, Yeni Nesil Ulaşım Sistemleri başlığı altında toplanan dört projeyi Hilton Oteli’nde ulusal ve yerel basının üst düzey temsilcileri ile paylaştı. Ege-Koop’un konut üretimindeki öncülüğünü kent ve ülke sorunlarına çözümler üreten projelerle de sürdürdüğünü belirten Aslan, Proje Merkezi’nin daha önce hazırladığı Sağlık Serbest Bölgesi, Atayol ve EGEM35 projeleri ile gündem yarattığını ve artık bir marka haline geldiğini söyledi.

4 ULAŞIM PROJESİ BİRARADA

   1998 yılında kaleme aldığı bir makalede İzmir’in en önemli sorununu trafik olarak nitelediğini geçen 15 yıllık sürede de bunun değişmediğini kaydeden Aslan, halkın toplu ulaşıma özendirilmesi için dünya kentleriyle paralel yönde çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Aslan, “ Günümüz dünyasında artık devletler değil kentler yarışmaktadır. Bu yarışta iki örnek EXPO ve olimpiyatlardır. Bir şehrin “Dünya Kenti” olmasında, uluslararası organizasyonlarda yarışı kazanacak düzeye gelmesinde en önemli parametrelerden biri ulaşım sistemidir.

   Eğer ulaşım sistemi ileri teknolojiden nasibini almamışsa, trafik keşmekeşi mal ve can kaybına, zaman israfına yol açıyorsa, trafik problemi yaşanıyorsa, o kent, asla küresel kent özelliği taşıyamaz ve yarışan kentler kategorisine de giremez. Bu nedenle klasörler dolusu ulaşım projesini masaya yatırdık ve başta İzmir olmak üzere bütün bölgeyi şekillendirecek, ufkumuzu genişletecek olan yeni nesil ulaşım sistemlerinden dört tanesini kamuoyuyla paylaşmaya karar verdik. Bunlar yeni ve bağımsız metro hatları, tünel otobüsü, amfibi otobüs ve hava trenidir” dedi.

“2013 YILI SONUNA KADAR BAŞVURULMALI”

    Özellikle ‘hava treni projesi’nin İzmir’e küresel kent kimliği kazandıracağını, turizmi geliştireceğini ve İzmir’i ilgi odağı haline getireceğini vurgulayan Aslan, “ABD’deki ilgili firma ile Ege-Koop Proje Merkezi’nin yaptığı yazışma ve görüşmelerde, 2013 yılı sonuna kadar dünyada 10 pilot şehrin seçileceği ve bu şehirlerde 20’şer kilometrelik deneme hatlarının yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Pilot şehirler arasına katılabilmek için de 2013 yılı sonuna kadar ilgili firmaya, niyet mektubunu göndermek gerekmektedir.

   Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmalıdır. Yeni nesil toplu ulaşım projeleri, kayıtsız kalınacak, ötelenecek ve sahipsiz bırakılacak projeler değildir. Tam tersine elimizi çabuk tutarak, zaman yitirmeden özellikle ABD’deki firmaya ‘niyet mektubu’ gönderip ‘Hava Treni’ için pilot kentler arasına girmeye aday olmamız gerekmektedir. Hava Treni Projesi, klasik ulaşım konseptinden bağımsız bir sistemdir, kara ve deniz trafiğini etkilemeden havadan körfezi dikine geçebilecek özelliği de taşımaktadır. İnşaat maliyeti ve süresi de metroya göre çok daha uygundur” şeklinde konuştu.

KUTU KUTU: ‘İMBAT’ İSİMLİ YENİ NESİL ULAŞIM SİSTEMLERİ: HAVA TRENİ:

   Uçan Tren, ‘çevre dostu’, ‘yeşil enerjiyle çalışan’ ve ‘yüksek hızlı’ bir ulaşım sistemidir. Hava Treni, otobüsle taşımacılığa göre 40 kat daha ucuz, güneş enerjisi, elektrik ve nano-manyetik enerji ile çok az enerji kullanma ve şehir içinde saatte 80 km, şehir dışında ise maksimum 300 km hız yapabilme özelliğine sahiptir. Bu arada özel vagonları ve ambulans gibi acil hizmet araçlarını da taşıyabilen, özgün tasarımı nedeniyle sel, kasırga ve depreme karşı dayanıklı olan Hava Treni, tek merkezden kontrol edilebilen, sessiz, hızlı, 24 saat 365 gün çok yönlü hizmet verebilen; özel nitelikli bir projedir.

YENİ VE BAĞIMSIZ METRO HATLARI:

   Bu düzenleme trafiğin yoğun olduğu bölgelerde rahatlama sağlayacak, yaklaşık 5 km’lik bölümü yer altında olanKONAK-ALSANCAK-HALKAPINAR HATTI ve 3 kilometresi yer üstü, 5 kilometrelik kısmı ise yer altında olmak üzere yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki HALKAPINAR-ADLİYE-BORNOVA MERKEZ HATTI şeklinde olacaktır.

TÜNEL OTOBÜS: ‘3 BOYUTLU HIZLI OTOBÜS’

   şeklinde tanımlanan ve ray üzerinde hareket eden, altından normal trafik araçlarının hareketine de olanak tanıyan bu sistem, ekonomik, çevre dostu ve hızlı ulaşım özelliği taşımaktadır. 1200-1400 yolcu kapasiteli ve 4-4,5 m yüksekliğinde olacak, saatte 60 kilometreye kadar hız yapabilecek, yolcular üst katta yolculuk ederken, yüksekliği 2 metreden az olan otomobiller de alttan normal şekilde akacaktır. AMFİBİ OTOBÜS: Ege-Koop Proje Merkezi’nin bir başka önerisi de, Hollanda’nın Roterdam kenti taşımacılık sistemi içinde yer alan karada ve denizde yolcu taşıma özelliğine sahip AMFİBİ OTOBÜS’tür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AMFİBİ OTOBÜS ulaşım sistemini muhtemelen bu ay içinde, Eyüp-Sütlüce arasında uygulamaya koyarak, ulaşım süresini 5 dakikaya indirmeyi planlamaktadır.

 

27 Ağustos 2013
Etiket; metro, otobüsivapur, uçan tren, konak, alsancak, halkapınar, ege koop Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Tramvayda bir viraj daha aşılıyor
Tramvayda yoğun mesai
Halkapınar'a geçici trafik düzenlemesi
Alsancak trafiğine tramvay düzeni
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Alsancak silolarına yeni tasarım
Alsancak'ta trafiği rahatlatma çabaları
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir