29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ege Tıp akciğer nakline hazır



Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, üniversite hastanesinde akciğer naklinin de başlayacağını, tüm hazırlıklar tamamlanarak izin için Sağlık Bakanlığı’na başvurulduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Hastanesi’nin başarıları örnek alınan, birçok ülkenin organ nakli merkezlerine eğitim vererek deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaşan organ nakli merkezlerini ziyaret etti. Nakilli hastalarla da görüşen Rektör Yılmaz, onların mutluluklarına ortak oldu. Prof. Dr. Yılmaz, yeni yapılan ameliyathanelerin bir an önce bitirilmesi için kaynak arayışı içinde olduğunu da belirterek, “Eleman ve teknik donanım açısından bir eksiğimiz yok, ancak arkadaşlarım daha da mükemmeli hak ediyor. İmkanlarımızı seferber edip onları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

EN FAZLA KALP NAKLİ EGE’DE

Ziyaret sırasında Rektör Yılmaz’a yapılan nakiller ve merkezle ilgili bilgiler de aktarıldı. Verilyen bilgilere göre, Türkiye’de ruhsatlı 15 kalp nakil merkezinden aktif olarak görevlerini sürdüren 9 merkez içinde en fazla kalp naklini gerçekleştiren Ege Üniversitesi, yapay kalp destek cihazı takılmasında da liderliğini sürdürüyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kalp Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Tahir Yağdı, Türkiye’de yapılan kalp nakillerinin üçte birinin, yapay kalp cihazı takılan operasyonların yarısının kendi merkezlerinde gerçekleştirildiğini söyledi. Ege Üniversitesi Hastanesi’de 1998’de başlanan kalp nakil operasyonlarında bu yıl 200’ü geçtiklerini belirtti. İstedikleri miktarda organ bağışı olmadığı için her yıl ortalama bin kişinin nakle ihtiyaç duymasına rağmen bekleme sırasında kaldıklarını dile getiren Prof. Dr. Yağdı, “Kalp destek cihazıyla organ bulununcaya kadar hastalarımızı yaşatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

39 BİN KİŞİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, 1986 yılından beri 17 bin 17’si açık kalp operasyonu, 878’i göğüs cerrahisi olmak üzere 35 bin 874 kişiyi sağlığına kavuşturduklarını söyledi.

KALP NAKLİNİ ÖĞRETİYORLAR

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu da, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın organ nakli konusunda bütün birimlere büyük önem ve destek verdiğini belirterek, kalp nakli için özellikle Türk cumhuriyetlerinden hekimlerin Ege Üniversitesi’ne eğitim almaya geldiklerini, sadece Türkiye’deki doktorların değil, bütün bölgenin eğitim merkezi olduklarını belirtti.

2013’TE 166 KORNEA NAKLİ

Göz Nakli Sorumlusu ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Sait Eğrilmez de 2013 yılı başından itibaren Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 214 kadavradan alınan korneanın 166’sının kendi merkezlerinde, 11’inin dış merkezlerde hastalara nakledildiği bilgisini verdi. 37 korneanın, bulaşıcı hastalık ve enfeksiyon olması nedeniyle imha edildiğini belirtti. Halihazırda, en eskisi 3 yıldır olmak üzere 471 kişinin Ege Üniversitesi Göz Bankası’ndan kornea beklediğini söyledi.

1585 BÖBREK NAKLİ

Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun yönetimindeki Böbrek Nakli Merkezi’nde de 1987 yılından beri 545’i kadavra, bin 40’ı canlıdan olmak üzere bin 585 böbrek nakli yapıldı. 1998 yılından itibaren ise 910 karaciğer nakli gerçekleştirildi.

AKCİĞER NAKLİNE HAZIR

Organ nakli birimlerini tek tek dolaşan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, büyük bir başarı gösteren Ege Üniversitesi’nde çok yakın bir sürede akciğer naklinin de başlayacağını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, Göğüs Cerrahisi’nde tüm hazırlıkların tamamlanarak izin için Sağlık Bakanlığı’na başvurulduğunu kaydetti.

03 Aralık 2013
Etiket; ege üniversitesi tıp, ege akciğer nakli, candeğer yılmaz, cüneyt hoşcoşkun, ege organ nakli, mehmet özkahya Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ege Üniversitesi'nde Kobani eylemi
Yeşilova Höyüğü'nde 100'e yakın yeni tarihi eser çıktı
Egeli İş Kadınları 8 Mart'ı Unutmadı
Ege Üniversitesine dev arşiv
EgeArt Sanat Günleri başlıyor
Ege dünyayı eğitiyor
Türk Profesörü dünya ayakta alkışladı
Tıbbın Fatih'i Şendağ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir