28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ege'de Cumhuriyet coşkusu



Cumhuriyetimizin 90’ıncı kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Ege Bölgesi’nde de coşkuyla kutlandı.

MUĞLA

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in makamında tebrikleri kabul etmesiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı.

Atatürk Stadyumu'nda devam eden kutlamalarda Vali Güvençer, CHP’li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik askeri araç üzerinde halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından kutlamalar tören geçişiyle sona erdi. Bodrum’da, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Kara Kuvvetleri Kamp Komutanı Personel Albay Ahmet Şevki Ulugün’ün katıldığı ilçe stadındaki kutlamalarda kız teknik ve meslek lisesi öğrencilerinin hazırladığı drama izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Kılık kıyafet yönetmeliğindeki düzenlemenin ardından Bodrum’daki törende de ilk kez türbanlı öğretmenler görev aldı. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu tarafından Aydın yöresi oyunları sahnelendi. Marmaris’te faaliyet gösteren Paradise Dalış Okulu ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalış Topluluğu üyesi toplam 25 dalgıç ise, Osmanlı Çıpası batığının bulunduğu Keçiadası’nda denizin üzerinde dev bir Türk bayrağı ile üzerinde Atatürk portresi de bulunan küçük bir bayrak açıp, İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra bir dalgıç, Atatürk portreli bayrağı 15 metre derinlikte bir kez daha açıp, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bir deniz tutkunu da teknesine astığı dev Türk bayrağıyla tur attı.

MANİSA

Cumhuriyetin kuruluşun 90’ıncı yıldönümü Manisa’da da etkinliklerle kutlandı. Kutlama töreninde Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) Cimnastik Ekibi’nin gösterisi büyük alkış topladı. Kutlamalar Manisa valilik makamında tebriklerin kabulüyle başladı. Vali Abdurrahman Savaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel tebrikleri kabul etti. Celal Bayar Üniversitesi BESYO Cimnastik Ekibi’nin valilik binası önünde yaptığı gösteri büyük alkış aldı. Gösteriden sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle il genelinde düzenlenen çeşitli dallardaki spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Kutlamalar geçiş töreniyle son buldu.

UŞAK

Uşak’taki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Kömürcü, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Uşaklılar katıldı. Tören şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve resmi geçit töreniyle sona erdi.

DENİZLİ

Denizli’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Abdülkadir Demir, AK Parti milletvekilleri Nihat Zebeyci ve Bilal Uçar, Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen’in tebrikleri kabulüyle başladı. Gazi Bulvarı'nda devam eden törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekipleri gösteriler sergiledi. Daha sonra geçit töreni yapıldı. Atatürk’ün sesi hoparlörden verilince duygulu anlar yaşandı. Bayramın en renkli görüntülerini ellerinde Türk bayraklarını sallayan çocuklar oluşturdu. Buldan İlçesi’nde Göngür Cerit İmam Hatip Lisesi ve Akın Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bazı öğrencileri geçit töreninde türbanla yürüdü.

BALIKESİR

Balıkesir’deki törenler Kuva-yi Milliye Meydanı'nda Vali Ahmet Turhan, MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır’ın öğrenciler ve askeri birliklerin bayramını kutlamasıyla başladı. Kutlamalara Balıkesir milletvekilleri AK Parti’li Edip Uğur, CHP'li Ahmet Gümüş ve MHP'li Ahmet Duran Bulut da katıldı. Balıkesirliler de bayrama büyük ilgi gösterdi ve bayrakları ile tören alanında yerlerini aldı. Balıkesir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Karesi Mehteran Takımı ve Bandırma Kafkas Ekibi’nin gösterileriyle renklenen kutlamalar, geçit töreniyle sürdü. Geçit töreninde en çok alkışı askerler ve gaziler aldı. Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin türbanlı kız öğrencileri ellerinde Atatürk'ün bir resmi ve “Gençler cumhuriyeti biz kurduk. Onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz' yazılı pankartla yürüdü. Bir süre önce etek krizi ile gündeme gelen Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi öğrencileri de gömlek-pantolonla geçit törenine katıldı.

AYDIN

Aydın’daki kutlamalar AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş’ın İstasyon Meydanı’nda halkın bayramını kutlamalarıyla başladı. Zeybek ekibinin gösterisiyle devam eden törende, kutlamaların heyecanına kapılan 80 yaşındaki tornacı Mukadder Ünlütürk, piste çıkarak zeybek oyununa eşlik etti. Folklor gösterisinin ardından, tören geçişi ve cumhuriyete bağlılık yürüyüşü yapıldı.

Çanakkale’de cumhuriyet coşkusu denizde ve karada yaşandı. Kordon boyundaki bayram kutlamalarının bitiminde yat limanı açıklarında sahil güvenlik botları, Kıyı Emniyeti Müdürlüğü’ne ait römorkörlerle Yelken Kulübü’ne ait yelkenliler gösteri yaptı. Törenlere AK Parti Çanakkale Milletvekeli İsmail kaşdemir, CHP Çanakkale milletevkelilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan, Vali Ahmet Çınar, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin de katıldı.

29 Ekim 2013
Etiket; Ege cumhuriyet coşkusu, ege cumhuriyet bayramı Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir