19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Egeli Başkanlardan Hisarcıklıoğlu'na destek



   Ege Bölgesi’ndeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi kurumların yönetim kurulu ve meclis başkanları, Ağustos ayında yapılacak genel kurul öncesi bir araya gelerek mevcut TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yeniden başkan olması için destek vereceklerini açıkladı.

   TOBB’a bağlı oda ve borsa başkanları İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi. Geçen aylarda seçim süreçleri tamamlanan ve organ seçimlerini yapan oda ve borsa başkanları yakında seçime gidecek olan TOBB’un mevcut başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na 'Tam destek' kararı aldı. Toplantıya ev sahipliği yapan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bu tanışma toplantısının aynı zamanda güç birliğini de pekiştireceğini dile getirdi. Toplantıda söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, Avrupa ülkelerindeki olumsuz ekonomik dalgalanmalardan kolaylıkla etkilenen Türkiye ekonomisinde yeni çıkış yolları bulunması gerektiğini vurguladı.

   Bu yüzden oda ve borsalara büyük görev düştüğünü kaydeden Koşmaz, Ege’de de sorunların ortak olduğunu, çözümlerin de ortak olması gerektiğini kaydetti. Koşmaz, şöyle dedi: "Bugün elimizde ve önümüzde TOBB gibi bir kuruluş var. Onun imkanlarından da faydalanalım. 2001’den bu yana Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde yurt içinde ve yurtdışında çok ilerlemeler kaydedildi. Uluslar arası başarılara imza atıldı. Daha önceleri bir milletvekilinin bile uğramadığı TOBB’u bugün yabancı ülkelerin devlet başkanları, bakanları ziyaret ediyor. İllerimizde ve ilçelerimizde oda ve borsalarımız en itibarlı kurumlar arasında yer alıyor. Tüm bunları Hisarcıklıoğlu’nun birleştirici, çözümleyici, birlik ve beraberliği ön plana çıkaran liderliği ile sağladık. Allah nasip ederse Ağustos ayında TOBB Genel Kurulu’nu gerçekleştireceğiz. Eğer sizler de uygun görürseniz bu birlik ve beraberliğimizin mimarı Rifat Hisarcıklıoğlu’na tam destek verdiğimizi açıklayalım. Hisarcıklıoğlu’na tam destek verdiğimiz açıklayalım." Bu öneri başkanlar tarafından büyük alkış topladı.

   TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da ortak aklın bölgeyi kalkındıracağını vurgulayarak, şöyle dedi: "TOBB, Türkiye’de çok önemli bir misyon üstlenmiş, danışılan, veri analizleri çıkartılan, Türkiye’nin ekonomik düzeyini üst düzeye çıkartacak projelere imza atmış bir kuruluştur. Değerli başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ileğ 4 yıl birlikte çalıştım. Zaman mefhumu olmayan, bayramların birinci günü tatil yapan, bizi yurtdışında temsil eden bir başkanımız. Ben de sanayi odası başkanı olarak kendisiyle aynı yönetimde çalıştım. Önümüzdeki süreçte de çalışacağı kişinin kendisinin seçmesi doğaldır. Herhangi bir görev talebim olmadığını ifade etmek istiyorum. Benim için önemli olan yapılan hizmettir. Kiminle daha rahat çalışacaksa onu tercih edecektir ancak ben yine çalışmak için hazır olduğumu ifade ederim.

   Benim için önemli olan ülkemin ileri gitmesidir." İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise Ege’deki her ilin bir bütünün parçaları olduğunu vurgulayarak her teşvik açıklandığında birbirine giren kentleri değil, "Voltran oluşturan" kentleri görmek istediklerini dile getirdi. Ege Bölgesi’nin gelişimi için önüne büyük hedefler koyması gerektiğini anlatan Kestelli, Hisarcıklıoğlu’na Borsa olarak tam destek verdiklerini de dile getirerek sözlerini sonlandırdı. Daha sonra söz alan Ege kentleri ve ilçelerindeki oda ve borsa başkanları bölge ekonomisinin gelişmesi için önerilerini aktardı, bazı yönetim kurulu ve meclis başkanları TOBB zihniyetinde de bazı konuların değişmesi gerektiğini belirterek çekincelerine dikkat çektiler.

04 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir