16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Egeli ihracatçılara Japonya fırsatı



Gıda tüketiminde kaliteden öden vermeyen, yıllık 60 milyar doların üzerinde gıda ithalatı yapan Japonya’da düzenlenen Foodex Japan 2015 40. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı, Türk gıda ihracatçıları için Japonya ve Uzakdoğu pazarına ulaşmak için altın fırsatlar sunuyor.

Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yapılan Foodex Japan 2015 40. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı, 03-06 Mart 2015 tarihleri arasında Japonya’nın Chiba kentinde Makuhari Messe (Nippon Convention Center)’da düzenlenecek. Japonya’nın tarım ve gıda ürünleri ihtiyacının önemli bölümünü ithalat yoluyla karşıladığını ifade eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Foodex Japan Fuarı’na, 2014 yılında 78 ülke ve bölgeden toplam 2.808 firma ve yaklaşık 76.000 ziyaretçinin katıldığını belirterek, Türk firmalarına Japonya ve Uzakdoğu pazarında konumlarını güçlendirmeleri çağrısında bulundu.

Türkiye’den 2014 yılının Ocak – Ekim döneminde Japonya’ya 118 milyon 586 bin dolarlık gıda ürünleri ihracatı yapıldığını anlatan Ünlütürk, “Yıllık 60 milyar dolarlık gıda ithalatı yapan Japonya, tarım ve gıda ürün ihtiyaçlarının büyük bir kısmını ithalatla karşılıyor. Türklere karşı müthiş sevgileri var. Sizden bir kez mal aldıkları zaman sizi unutmazlar. Herkes bu ülkeye mal satmak istiyor. Tek şartları var, o da kalite” diye konuştu.

FOODEX’TE HANGİ ÜRÜNLER OLACAK?

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Japonya’ya deniz ürünleri, domates salçası ve konserveleri, turşular, makarna çeşitleri, kuru meyveler (kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm, antep fıstığı, kuru incir), fındık, zeytin ve zeytinyağı, un ve unlu mamuller, bitki çayları ve şifalı bitkiler ile baharatlar, şekerlemeler, süt ürünleri, şarküteri ürünleri (et ve et ürünleri hariç), diyet ürünleri, yumurta, kanatlı eti ve ürünleri, dondurulmuş gıdalar, meyve ve sebzeler, gıda katkı maddeleri, organik gıdalar, hazır çorbalar, çeşniler, bira, brendi, likör, sert alkollü içecekler, viski, şarap, meyve suyu, maden suyu, diğer alkollü ve alkolsüz içecekler vb. gıda ve işlenmiş tarım ürünleri sektöründe uluslararası standartlara uygun ürün üretimi yapan ihracatçıların Foodex Japan 2015 40.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’na katılmalarını önerdi.

03-06 Mart 2015 tarihleri arasında Japonya’nın Chiba kentinde Makuhari Messe (Nippon Convention Center)’da düzenlenecek olan Foodex Japan 2015 40.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’nın Türkiye milli katılım organizasyonu, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin onaylarıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilecek.

Fuara katılım sağlayacak ihracatçılar, Ekonomi Bakanlığı tarafından, Japonya’nın hedef pazar olarak belirlenmesi halinde fuar katılım masraflarının yüzde 50’si yerine, yüzde 70’i oranında destekten yararlanabilecek. 03-06 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek fuara katılmak isteyen firmaların, duyuruda yer alan başvuru formu, sözleşme ve peşinat ödeme dekontlarını 07 Kasım 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar, 0 232 488 61 00 no.lu faks ve [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir.

Fuar ile ilgili olarak, Ege İhracatçı Birlikleri’nde Özlem Gökkan Vural ile 0 232 488 60 44 no.lu telefon ya da [email protected] e-posta adresi aracılığıyla temasa geçilebilir.

01 Kasım 2014
Etiket; sabri ünlütürk, japonya gıda fuarı, ege ihracatçı birlikleri Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İhracatçılardan inovasyon atağı
Gündemimiz artık ekonomi olmalı
Egeli Tekstilciler Yeniden Ünlütürk'ü Seçti
İzmir Gelinlikte Rakipsiz
Tekstilde Türk-Japon İşbirliği
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir