19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Egeli Tekstilciler Yeniden Ünlütürk'ü Seçti



Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Sabri Ünlütürk tekrar seçildi. Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda seçime tek aday olarak giren Ünlütürk güven tazelerken, yönetim kurulu listesinde 3 yeni isme yer verdi.

Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı’na da aday olduğunu açıkladı. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği 2014 yılı tahmini gelir-gider bütçesi 1 milyon 260 bin TL olarak denk bir bütçe olarak kabul gördü.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu’nda konuşan Sabri Ünlütürk, “Geçtiğimiz yıl hazır giyim ve tekstil sektörlerimiz için iyi bir yıl oldu. Türkiye’de son yıllarda varlığı sorgulanır hale gelen, şuraya gitsin, buraya gitsin denilen tekstil ve hazırgiyim sektörlerimiz hak ettiği itibarı geri aldı” dedi. Tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin birbirini tamamlayan iki sektör olduğuna işaret eden Ünlütürk şöyle devam etti: “Her iki sektörün de birbirini tamamlamakta olduğunu söylemek isterim, tekstil sektörümüz güçlü olmasa hazırgiyim sektörü tedarik zincirinde sorun yaşar. Hazırgiyim sektörü güçlü olmazsa tekstil sektörü bu denli başarılı olmaz. Bu iki sektör birbirini itekleyen, sürükleyen, birbirini pozitif etkileyen iki sektör.”

POLONYA’YA TİCARET HEYETİ DÜZENLEYECEKLER

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği olarak 26-27 Mayıs 2014 tarihlerinde tekstil sektörü için büyük potansiyel arz eden Polonya’ya yönelik “Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu” düzenleyeceklerini belirten Ünlütürk, teknik tekstil alanında çalışacak Teknik Tekstil Ar-Ge Merkezi’nin ise 2014 yılının ikinci yarısında faaliyete geçmesini hedeflediklerini kaydetti. Ünlütürk, “Sektörümüzün geleceği teknik tekstilde. Bunu son yıllarda sürekli dillendiriyorduk. 1.5 yıllık bir çalışma sonunda meyvelerini vermeye başladı. Teknik tekstil çalışmalarında sektöre yön gösterecek, ivme kazandıracak merkezimiz 2014 yılının ikinci yarısında faaliyete geçmiş olacak” şeklinde konuştu.

EİB KOORDİNATÖR BAŞKANLIĞI’NA ADAYIM

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı’na adaylığını daha önce açıkladığını ifade eden Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, “Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurullar Çarşamba günü tamamlanıyor. Mayıs ayının ikinci haftası Başkanlar Kurulunun toplanmasını bekliyoruz. Seçimler sonucunda bazı değişimler oldu, yeni birlik başkanlarımız seçildi. Yeni başkanlarımızda desteklerse Koordinatör Başkanlığı üstleneceğim. Devam eden başkanlarımızın sözlü görüşünü almıştım. Şu anda Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı’na başka aday yok” dedi.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Sabri Ünlütürk’ün temsilcisi olduğu Ekoten Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması seçilirken Yönetim Kurulu; Pagmat Pamuk Tekstil Gıda San. ve Tic. A.Ş., Pergamon Status Dış Tic. A.Ş., Uz Pamuk Tic. Ve Teks. San. A.Ş., Uçak Tekstil Turz. İth. İhr. Tic. A.Ş., Mayteks Örme San. ve Tic. A.Ş., Yeniçeri Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., Söktaş Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Pütaş Pamuk Ürün Tic. Ve San. A.Ş., Menderes Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Fateks Kumaş Tekstil ve Konf. San. Tic. A.Ş.” firmalarından oluştu. Denetim Kurulu’na ise; “Şatel Örme Kumaş Etiket Konf. San. ve Tic. Ltd. Şti, S.S. Tariş Pamuk ve Yağlı Toh. Tarım Satış Koop Birliği ve İnelli Plastik Tekstil Otom. San. ve Tic. A.Ş.” firmaları seçildi.

28 Nisan 2014
Etiket; ege tekstil ihracatçıları, sabri ünlütürk Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İhracatçılardan inovasyon atağı
Gündemimiz artık ekonomi olmalı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir