18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ekrem Demirtaş'tan Bakan Yıldırım'a teşekkür



İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Ekrem Demirtaş, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Anonim Şirketi’ne (İzmir CVB) İZTO tarafından verilen desteğin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri kararı gereğince kesilmesinden sonra yaşanan sıkıntı ve soruna Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın sahip çıkmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Bakan Yıldırım’a teşekkür etti.

“İzmir CVB’nin yıllar önce anonim şirket statüsünde kurulduğunu belirten Demirtaş, “Bu şirketin amacı kar etmek değil kongre turizmini geliştirmek, kentimizin turizmine katkı koymak. Ben de 2011 yılında bu şirkete kentimizdeki turizm sektörünün temsilcilerinin talepleri ile İzmir CVB’ye yönetim kurulu başkan olduğumdan bu yana İzmir’de kongre turizmini geliştirmek için var gücümüzle çalıştık. Amacımız kruvaziyer turizmde olduğu gibi kongre turizminde İzmir’i zirveye taşımak. Ancak bakanlığımız  müfettişleri geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyelerinden birinin şikayeti üzerine yaptıkları incelemede İzmir CVB’nin bir anonim şirket olması nedeniyle, bu şirkete odamızın bundan sonra destek olamayacağını belirterek, geçmiş iki yılda yapılan harcamaların da meclis onayına sunularak, yönetim kurulunun ibra edilmesini istediler. Müfettiş raporu bağlı olduğumuz Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından talimat olarak tarafımıza gönderildi ve talimat gereğince ilk olarak bu raporu takip eden ilk meclis toplantımıza konuyu getirip, İzmir CVB için yapılan harcamaların ve yönetim kurulunun ibra edilmesi gerekiyordu. Meclisimiz de oybirliği ile İzmir CVB’ye yapılan harcamaları ve yönetim kurulumuzu ibra etti” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı talimatı gereğince konuyu raporu takip eden ilk meclis toplantısına getirmeleri gerektiği için Bakan Yıldırım’a aktaramadıklarını belirten Demirtaş, şöyle konuştu: “Bu konuda zaten İzmir Milletvekilimiz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız olan Binali Yıldırım’dan ve her konuda pratik çözümler getiren, hukukçu olduğu için de sorunumuza çözüm bulacağına inandığımız bağlı olduğumuz bakanımız Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı’dan destek isteyecektik. Biz Ulaştırma Bakanımıza her konuda her zaman ulaşarak sorunlarımıza çözüm buluyoruz. Bu konuda bir yanlış anlama var. Ben konuyu sesimi duyurmak için gündeme taşımadım. Müfettiş raporu gereği ilk meclis toplantısına getirdim. Basın da toplantımıza katıldığı için kamuoyu da meclis toplantısı nedeniyle bilgi sahibi oldu Biz daha Sayın Bakanımıza konuyu aktarmadan Bakanımızın konuya sahip çıkmasından büyük memnuniyet duyduk, bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum. Bakanımız Binali Yıldırım’ın İzmir’in turizminin geliştirilmesi konusunda ne kadar hassas olduğunu, ne kadar büyük önem verdiğini zaten kruvaziyer turizme verdiği destekten biliyoruz. Kruvaziyer turizmde İzmir’in Akdeniz’in en önde gelen kentlerinden birisi olmasında Bakan Yıldırım’ın çok büyük destekleri var. Aynı desteği kongre turizmine de vereceğine inanıyoruz. Sayın Bakanımızın desteği ile bu sorunun aşılacağını ve İzmir’i kongre turizminde de zirveye taşıyacağımıza inanıyorum.”

30 Ağustos 2013
Etiket; ekrem, demirtaş, kongre, turizm, binali, yıldırım Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmirli hemşirenin başarısı
Türkiye'yi İzmir modası sardı
2018 model gelinikler
Gelinliğin hikayesi yazılacak
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
Üniversiteli turizmcilere ödül
Gastronomi turizmi büyüyor
Egeli turizmciyi sevindiren haber
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir