29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

''Eli işte gözü oynaşta''ya yanıt yok...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre Bakanı Bayraktar’ın Körfez kirliliği konusunda kendisini eleştirirken “Bu işler eli işte gözü oynaşta olmaz” sözlerine “Sayın Bakanın söylediği konularda söyleyecek bir şeyim yok. Ben önümüzdeki günlerde kendisini Ankara’da ziyaret edip kendi bakanlığı ve bu konularla ilgili detaylı bir şekilde görüşeceğim” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 1 milyon liralık yeni çiçek alım sözleşmesi imzaladı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada tarımın ve kırsalın kalkınması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini hatırlatarak, “Eğer bu çabayı göstermezsek, diğer belediyelerden farkımız kalmaz. Ama biz bir felsefenin insanıyız. Türkiye’nin kuruluş felsefesinin insanıyız, neferiyiz. “Köylü milletin efendisidir’ diyen ulu önderimizin bayrağını taşıyan bir felsefenin neferiyiz. Her zaman emeğin yanında olacağız” dedi.

Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever de, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun 3 yıl önce çıktığı yolda iradeyle ve taviz vermeden devam ettiğini ifade etti. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 milyon liralık 'Yazlık-Kışlık Mevsimlik Çiçek ve Sardunya' alım sözleşmesini Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever ile birlikte imzaladı. Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut da sözleşmeye 'şahit' olarak imza koydu. Büyükşehir Belediyesi, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden 2010 - 2012 yılları arasında 1 milyon 717 bin TL tutarla bitki alımı gerçekleştirdi. 2013 yılı içerisinde 50.000 adet sardunya, 570.000 adeti yazlık, 500.000 adeti kışlık olmak üzere toplam 1.500.000 adet mevsimlik çiçek alımı planlanlanıyor. Alımı yapılacak olan çalı, mevsimlik çiçek ve soğanlı bitkiler için toplam 1 milyon lira ödenmesi öngörülüyor.

SORULARI YANITLADI

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın Diyarbakır’a tayinini değerlendiren Kocaoğlu; “Bu bir görevdir. Valimizin bu güne kadar EXPO’da kazandığı deneyim gözardı edilecek bir deneyim değil. Ciddi bir deneyim kazandı. O deneyim bizim için bu süreçte önemli idi. Ama gelen valimiz de kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir” dedi. Vali Kıraç’la İzmir’de görev yaptığı süre içinde uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Biz Sayın Valimiz'den İzmirli olarak ben de belediye başkanı olarak memnun olduğumuzu her fırsatta ifade ediyoruz. Ama merkezi hükümetin takdiridir. Sanıyorum kendisine Diyarbakır’da daha önemli bir görev veriyorlar. Ona bir şey diyecek halimiz yok. Ama ayrılmasını tabii ki istemiyorduk. Böyle bir şey olmuş. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Kocaoğlu, gazetecilerin “kendisi ile görüştünüz mü?” sorusu üzerine de “Yurtdışındaydım. Dün akşam geldim o nedenle görüşemedim. Ziyaret edeceğim” yanıtı verdi.

Hafta içinde bazı yerlerde su baskınlarına neden olan yağışlarla ilgili değerlendirme yapan Başkan Kocaoğlu, yağmurla mücadeleye kendisinden önce başlandığını, devam edildiğini söyledi. Kocaoğlu, “1995’teki faciadan sonra başladı. Biz de yoğun şekilde çalışıyoruz. Ama aldığımız tedbirler var. Yeterli mi? Değil. İzmir bu şekilde devam ettiği müddetçe ve küresel ısınmadaki yağışlar anormalleştiği müddetçe biz de tedbirlerimizi artıracağız. Mücadelemiz sürecek. Ama çok şükür biz bütün yağışları bu güne kadar problemsiz atlattık. Tabii ki yağmur yağacak, belli yerlerde tıkanıklık olacak. 4 milyonluk kentten bahsediyoruz. İzmir’in çoğu yeri deniz seviyesinin altında. Mavişehir’i kurtardık, Hollanda’daki gibi pompa sistemi yaptık. Yeni mahalleyi mersinli son durağı kurtardık. Gereken yerlere yine aynı şeyi yaparak cebri bir şeyle yukardan denize boşaltma ile çözmeye çalışacağız” dedi. İzmir’de son dönemde en büyük tehlikenin med cezir olduğunu belirten Kocaoğılu, “maksimum 60 santim olurken geçtiğimiz aylarda yağmur yağmadan Kordon'u ve Karşıyaka’yı su bastığında med cezir 120 santimdi. 120 santim medcezirin önüne geçmek çok ayrı bir iş. Denizin önüne set çekmemiz lazım. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 ANKARA’DA KONUŞACAĞIM

Kocaoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın İzmir ziyareti sırasında kendisi için söylediği “Gözleri işte akılları oynaşta” sözlerini de değerlendirdi. Kocaoğlu; “Ben Erdoğan Bayraktar beyefendiyi, sayın bakanımızı 9 yıldır tanıyorum. TOKİ başkanlığından bu tarafa. Sayın Bakanın söylediği konularda söyleyecek bir şeyim yok. Ben önümüzdeki günlerde kendisini Ankara’da ziyaret edip kendi bakanlığı ve bu konularla ilgili kendisi ile detaylı bir şekilde görüşeceğim” dedi. 

11 Mayıs 2013
Etiket; Aziz, Kocaoğlu, Bakan, Bayraktar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu ülkenin tanıtım elçisi
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Grev haktır ama...
Çeşme'ye 250 milyon lira
Kocaoğlu'ndan Mavişehir soruları
Şampiyon kupayla geldi
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir