29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Elitaş: Mitinglerin iptali söz konusu değil



  AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, partisinin Ankara ve İstanbul’da düzenleyeceği mitingler için her şeyin organize edildiğini, herhangi bir iptalin söz konusu olmadığını söyledi. TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti’nin hafta sonu yapacağı mitingleri değerlendirdi. Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çeşitli platformlarla bir görüşme yaptığını hatırlatan Elitaş, sabaha karşı Başbakan’ın sanatçılarında oluşturduğu bir ekibi kabul ettiğini ve görüşmelerini tamamladığını söyledi.

  Başbakan Erdoğan’ın yaptığı görüşmelerin ardından bir neticeye varıldığını dile getiren Elitaş, “Umut ediyorum başından beri Gezi Parkı olaylarına yeşil duyarlılığıyla hareket eden sağduyulu, iyi niyetli vatandaşlarımızın artık Türkiye’nin istikrarını bozucu, güvenliğini sarsıcı marjinal grupların kötü emellerine alet olmayı bırakıp bu konuyu zamana yayıp mahkeme kararının sonuçlarına göre ortaya çıkacak durumu beklemeleri gerekir diye bir çağrıda bulunuyorum” dedi. Elitaş, “Türkiye, son 15-20 gündür dış alemde de, maalesef içerideki yandaşların ve yardakçıların yanlış bilgilendirmesi sonucunda imajında bir sarsılmayı meydana getirmeye gayret ettiler. Kısmen de olsa bu amaca ulaştılar.

  Biz uzun yıllardır Türkiye’nin imajını belirli bir seviyeye getirmek için hep beraber gayret ederken çok kısa bir zamanda bu imajı zedelemeyi hiç kimsenin fırsat vermemesi gerekir” diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Ankara’da ve Pazar günü İstanbul’da yapılacak olan mitingleri Gezi Parkı olaylarıyla alakalandırılmasının yanlış olacağını sözlerine ekleyen Elitaş, düzenlenen mitinglerin ‘milli iradeye saygı’ mitingi olduğunu kaydetti. Sekiz ay sonra belediye seçimlerinin yapılacağını anımsatan Elitaş, “Yapacağımız mitingleri Gezi Parkı olaylarıyla alakalandırmak çok yanlış olacak.

  Siyasi partiler her ortamda, her platformda seçmenleriyle, vatandaşlarıyla buluşarak onların partilere olan mesajlarını meydanlarda almaları kadar doğal bir şey olmaz. Bunun da en önemli aracı mitinglerdir” şeklinde konuştu. Elitaş, gazetecilerin mitinglerin iptal edilip edilmeyeceği yönündeki sorusuna ise, “Her şey hazırlanmış ve organize edilmiştir. Bununla ilgili bir iptalin olması ve olması gerektiğini düşünmüyorum” dedi. Muhalefetten yapılacak olan miting ile ilgili gelen eleştirilerin sorulması üzerine Elitaş, “Bakın muhalefetin kışkırtıcılık yapmaması gerekir. Siyasi partiler zaten halkın bazı kesimlerinin oylarını alır. Sandıkta çıkan sonuçlara göre birine yüzde 50’li oy vermiştir, birine yüzde 20 oy vermiştir. Yani yüzde 50 ve karşıtları diye kutuplaştırmak yerine veya yüzde 20 ve karşıtları diye kutuplaştırmak yerine sandıktan çıkan irade diye herkesin saygı göstermesi gerekir. Böyle bakarsak bütün seçimleri kutuplaştırma olarak görmemiz gerekir” diye konuştu.

  Gezi Parkı’nda eylemlerine devam eden vatandaşların bu hafta sonu içerisinde dağılmamaları çerçevesinde bir müdahale olabileceği yönünde bilgilerin olduğunun sorulması üzerine ise Elitaş, “Onu hükümet ve ilgili bakanlık bilir. Şuanda bizim siyasetçiler olarak bu konuyla ilgili geçmişinde veya derinliğinde ne var bunu bilmemiz mümkün değil. Dün İçişleri Bakanımızın açıkladığına göre; Taksim Gezi Parkı’ndaki çadırlarda bulunan benzinlerle eğer polis müdahale etmesi durumunda çadırları yakarak kötü sonuçlar ortaya çıkaracağıyla ilgili bir durum söz konusuydu.

  Bunlara da fırsat vermemek gerekir. İyi niyetli ve samimi yeşil sevdasıyla ortaya çıkmış vatandaşlar bu marjinal grupların kötü niyetlerine alet olmamaları gerekir” dedi. Elitaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği Taksim Gezi Parkı projesiyle ilgili referandum çağrısının sorulması üzerine de, şunları söyledi: “Biliyorsunuz 6 Haziran tarihinde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ‘bunu halka’ soralım demişti. Referandum ve halk oylaması diye ifade etmişti. Halk oylamasının yapılabilmesi Anayasa’da düzenlenmiş ama Mahalli İdareler Kanunu’nun 15. maddesi plebisit diye söyleyeceğimiz yerel, özel bir konuyu halka sunarak onların görüşleri doğrultusunda karar verebilir. Bağlayıcı bir niteliği olmayan ve CHP bunu herhalde plebisit diye değerlendirmişti.

  O çerçevede bunun yapılması kadar doğal bir şey yok. Gezi Parkı’yla ilgili durumun mahkeme kararının beklenmesi gerekir. Ama trafiğin yer altına alınmasıyla ilgili konu herhalde çalışmalarına devam etmesi gerekir. Bildiğimiz kadarıyla Taksim yayalaştırma projesi ve trafiğin alta alınmasıyla ilgili çalışmanın da yüzde 70’i tamamlanmış durumda. Bunun da hızla devam etmesi gerekir. Gezi Parkı’na yapılacak durum ile trafiğinin akışının yer altına alınacak durumun farklı olarak değerlendirilmesi gerekir.”

14 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir