29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Erdal Çil

Huzur Sokağı'nın hüznü

Gençlik yıllarımızda bize, huzurlu bir sokağın düşlerini anlatmıştı. Hatta bir solukta kitabı yarılayınca bitecek diye de korkmuş günde on sayfa on sayfa okumakla biraz daha uzatmıştım okuma ömrünü.

Sanki kitap bitince gönlümüze serpilen huzur esintileri de bitecek ve birdenbire gerçek hayatın içine düşüverecek kadar da korkmuştuk. Ama her faninin ömrü gibi her faninin kitabının da, eserinin de faniliği bir gerçekti ve istemeden de olsa bitirivermiştik kitabı.

Sonra hayalini kurduğumuz gelecek haritalarının içine hep Huzur Sokakları monte etmeye başlamış, yarınlarımızın sokakları hep Huzur Sokağı olsun istemiştik.

Bir türlü bulamadık, inşa edemedik Huzur Sokaklarını! Bilal’i, Feyza’yı bulduğumuzu sandık bir an için; heyecanlandık, ümitlendik ama o kadar! Meselenin sadece Bilal’den ibaret olmadığını anladığımız an aynada kendimizi görüp kaldığımız andı. Biz ne isek Bilal’imiz de oydu! Bizim Bilal’imiz aynadaydı, karşımızda!

Şule Hanımın Bilal’i ise hep diri, hep kararlı ve huzurlu. Onun Bilal’ine o, bizim Bilal’e biz ruh veriyorduk. Huzur Sokağı isimli eseriyle tanıdığımız Şule Yüksel Şenler Hanımefendi’nin vefat ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Ziya Selçuk’un deyimiyle Huzur Sokağının en önemli sakini artık aramızda değil. Huzuru bulma mücadelesini bir an olsun bırakmamıştı Şule Yüksel Hanımefendi.

Girdiği her yeni mücadele onun azmini, kararlılığını hep güçlendirdi ve bir an olsun yılmamıştı. Ne hedefte durmaktan çekindi ne kınayanların kınamasından! İki emanet, iki hedef, iki kelime… Huzur ve sokak…

Her şeye rağmen huzurda olmak, huzuru aramak önemliydi. Hele sokaktaki huzur çok daha önemli! Gönüllerin, insanların buluştuğu, karşılaştığı ve bir dönem günlerimizin en önemli kısmının geçtiği sokağın huzuru. Gerçi sokak mı kaldı şimdi?

Artık sokak yerini sosyal medyaya bıraktı. Günümüzün çoğu orada geçiyor ve birbirimizi artık orada görüp, orada halleşiyoruz. Oraya da huzuru getirebilir miyiz?

Huzur ile sosyal medyayı bir arada düşünebilir miyiz bilemiyorum. Ama o merhum nasıl ki bir zamanlar anarşinin, terörün kol gezdiği sokağı, huzurla gündemimize soktuysa biz neden sosyal medyayı ve sosyalliğimizi huzurla buluşturmayalım ki?

Ya da huzur her yerde projeleri gibi…. Huzura düşman bir devlet anlayışı..

Yurtta huzur operasyonları ile ebediyen huzur.. Huzur, huzur, huzur!

Huzur sokağının sakini muhterem hanımefendinin ruhunu ancak o zaman huzura kavuşturabilir, onu ancak o zaman anlamış oluruz. Sözden, öze yansıyan; dilden gönüle düşen bir damla huzur. Yoksa ardından edilecek onca huzur kelimeli konuşmaların, yazıların bizi olsa olsa huzursuz edeceği unutulmamalı.

Gidişiyle bile bize huzuru hatırlatan muhterem insan! Huzurda olasın, huzur bulasın inşallah. Allah bizi de emanetine sahip çıkanlardan eylesin.

29.08.2019

29 Ağustos 2019 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
AVNOCA
BAHAR ÇİÇEKLERİ
ŞEHİR TAŞIYAN ADAMLAR (1)
ÇALIK KÖYÜNDEN DİYAR-I MENTEŞE’YE. MUSTAFA ÇALIK MUĞLA’DA.
KUMRU VE KADIN
CUMHURİYETE ÖZEL YÜZDE ELLİ
İLAHİ MİSYON
İKİ KİTAP
DARIYERİ İÇİNDE KİTAP OLAN KÜLTÜR ŞENLİĞİ
TÜRKÜLERLE UYANMAK
YÜZYILIN YANGINI
BAŞLIĞA GEREK OLMAYAN BİR YAZI
BEN SUSTUM, KİTAP SUSTU, KEMAL TAHİR KAYBOLDU
TATLI DİLLİ GÜZEL İNSANLAR
ADAY VE ADAY ADAYI DUASI
DEPREMİN DEPREŞTİRDİKLERİ
BİRİLERİ VAR
RODOS VE ONİKİADALARDAKİ TÜRK VARLIĞI (2)
RODOS VE ONİKİADALARDAKİ TÜRK VARLIĞI
CEZA HEP FUTBOLSEVERLERE
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir