29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Erdal Çil

Postmodern zübüklerin turfanda hasadı!

Sayıları mı arttı ne, her yanımız onlarla doldu. Olmadıkları bir milim yer kalmadı adeta. Onlarla yatıyor, onlarla kalkıyor, ahir ömrümüzü de onlarla geçirecek gibi görünüyoruz.

Eskiden yani başkanlık sistemi öncesi siyaset kurumunu ellerine almış evirip çevirip kemiriyorlardı. Hatta Aziz Nesin kitap dahi yazmıştı onları iyi tanıyalım ki kendimizi koruyalım diye.

Ama olmadı! Koruyamadık kendimizi!

Hep yüz verdik, hoş gördük, başımıza çıkarttık. Biraz kendimizden bir şeyler de bulduk doğrusunu söylemek gerekirse. Aman dedik, biraz da bunlar yesin, bunlar toplasın hasadı diye çok yaslandık geriye. Ama şimdi ne oldu?

Daha da yukarılara el attılar. Artık sadece siyaset de yapmıyorlar. Yetiştiler, palazlandılar hatta kendi tarlamızda turfanda hasadına bile başladılar utanmadan. Zaten seyirci olsun onlara yeter!

Seyredilmeye, beğenilmeye, alkışa falan hiç dayanamazlar. Hepimizin içinde ama hepimizden çok farklı bir dünyanın içine kapatmışlardır kendilerini.

Hepimizden birer parça bulundururlar içlerinde ama biz hepimiz toplansak; yine de bir zübük etmeyiz!

Artık halkla falan da uğraşıp zaman harcamıyor, kendilerine fazla güldürmüyorlar. Onlar da elitleşti artık ve daha bir üst sınıf olup çıkıverdiler.

Postu da daha müstahkem mevkilere seriverip, gözlerini de bir tek makama diktiklerinden ve artık bütün çabalarını sadece bir makam üzerine yoğunlaştırdıklarından daha bir dikkatli ve bir o kadar da rahatlayıverip çıktılar.

Postları daha kalın ve daha bir modernler şimdi.

Babam sağolsun! Hep; “kendinden üstün olanlarla ilişkide bulun” deyip öğütlerdi zavallı.

Beni bir zübük yapamadan göçüp gitti. Ne ileri görüşlüymüş meğer!

Ülkemin geleceğini nasıl görmüş, nasıl okumuş?

Bir dikili ağacımız bile yokken, şimdi elin züppesi bir de postmodernleşivermiş de ha bire eli turfanda hasadında.

Zeybekler meclisten çekince ayağı, zübükler talan eder olmuş her yanı. Müthiş hareketliler. Sanırsın doping ilacı almış deve gibi koşturup duruyorlar. Ama enerjilerinin sebebi inanın bizim tarlanın yediveren turfandası.

Gözümüzün içine baka baka yerler turfandaları. Tek gayeleri zaten sadece menfaatleri olduğundan asla samimi ilişkiler kuramazlar, dinlemezler, biraz dinler görünseler de çabucak sıkılırlar.

Taklayı gördüğü yeme göre atan taklacı güvercinden de, incecik telin üzerinde yürüyen cambazdan da, bir-iki sıçrayışla pes etmeyen çekirgeden de, avına sinsice yaklaşan yılandan da, adı kurnaza çıkmış Allah’ın safı tilkiden de çok daha fazla atak, tehlikeli ve şeytani bir zekânın sahipleridir her biri.

Yukarıya yakınlıklarını istismar ettikleri gibi Allah’a olan yakınlıkları da korkusuzca istismar eder, dini kullanmak, dindar görünüp asıl dindarın canını yakmak en kolay yaptıkları iştir.

Çünkü mümin, hidayete inanır ve geçmişindeki kirlerle tanıdığı her züppenin, her günahkârın bir an gelip düzeldiğine çok kolay inanıverir.

Bolca resim çektirir, bolca sırtınızı sıvazlar, bolca yüzünüze güler, bolca atar tutar. Bolluktur zaten onları diri, iri yapan; bizi garip yapıp içimize kapatan.

Hayatlarında görmedikleri parayı, pulu, makamı, izzeti, takipçi sayısını, beğeniyi, şakşakı, yağı bu devirde gören çağımızın postmodern zübüklerinin de maalesef önemli bir sorunları var ve bizim de bir görevimiz bu sorunlarını yetkililere iletmek!

Ya bu rüya; akşam/sabah bitiverirse?

Ya postları düşer, modernlikten ilkelliğe dönüverirlerse yeniden?

Bu yüzden siz siz olun ey halkım: bırakınız koşsunlar, bırakınız yesinler, çalsınlar, çırpsınlar ama size de turfandaların saplarını bırakmasınlar. Biraz fazla mı safım ama yarına bırakan kudretin, yanına bıraktığını hiç görmedim ki.

31.5.2019

[email protected]

31 Mayıs 2019 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
AVNOCA
BAHAR ÇİÇEKLERİ
ŞEHİR TAŞIYAN ADAMLAR (1)
ÇALIK KÖYÜNDEN DİYAR-I MENTEŞE’YE. MUSTAFA ÇALIK MUĞLA’DA.
KUMRU VE KADIN
CUMHURİYETE ÖZEL YÜZDE ELLİ
İLAHİ MİSYON
İKİ KİTAP
DARIYERİ İÇİNDE KİTAP OLAN KÜLTÜR ŞENLİĞİ
TÜRKÜLERLE UYANMAK
YÜZYILIN YANGINI
BAŞLIĞA GEREK OLMAYAN BİR YAZI
BEN SUSTUM, KİTAP SUSTU, KEMAL TAHİR KAYBOLDU
TATLI DİLLİ GÜZEL İNSANLAR
ADAY VE ADAY ADAYI DUASI
DEPREMİN DEPREŞTİRDİKLERİ
BİRİLERİ VAR
RODOS VE ONİKİADALARDAKİ TÜRK VARLIĞI (2)
RODOS VE ONİKİADALARDAKİ TÜRK VARLIĞI
CEZA HEP FUTBOLSEVERLERE
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir