16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Erhan Tuncel hakkında yakalama kararı



Cumhuriyet Savcısı, Erhan Tuncel hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Agos Gazetesi Genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davada mahkeme tutuksuz sanıklardan Erhan Tuncel hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme Yargıtay kararına uyup uymayacağına ise aleyhine bozulan sanıkların beyanlarının alındıktan sonra karar verilmesine hükmetti.

Yargıtay tarafından kısmen bozulan Dink davasının yeniden görülmesine başlandı. İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tarafların Yargıtay’ın bozma ilamına karşı diyecekleri soruldu.Sanıkların ve avukatların Yargıtay ilamına karşı görüşlerini belirttikten sonra Mahkeme Başkanı Mustafa Başer , Dink ailesi avukatlarına “Yargıtay, suç örgütü yönünden müdahilliğinizi kabul etmiyor” hatırlatlaması yaparak söz verdi.

Dink ailesinin avukatlarından Bahri Belen de, “Müvekkillerimiz bu davaya eşi, kardeşi, babası öldürüldüğü için katılmadılar. Aslında Trabzon’da papazın öldürülmesi, Başbakan’ın uçağına bomba ihbarı yapılması ile toplumun terörize edilmesi, Mc Donalds olayını organize ederek insanların yaralanmasına sebep olan ve son olarak muhalif bir gazeteci olan Hrant Dink’in öldürülmesi eylemlerinin gerçekleştiren örgütün başının sonunun ortaya çıkması için müdahil oldular” dedi.

Yargıtay’ın, Hrant Dink’in öldürülmesini çok basit bir gerekçeye dayandırdığını ifade eden Belen, “Yargıtay, Türklüğü aşağılayan yazılarından dolayı öldürüldüğünü belirtiyor. Aslında Hrant Dink öldürülmesi bu kadar basit değil. Eğer Dink sadece bu yazılarından dolayı mahkum olduğu için bir avuç Trabzonlu tarafından öldürüldüyse mesele yok. Ama bu örgüt, ‘akıllı ol’ diye Orhan Pamuk’u hala tehdit ediyorsa Agos gazetesi ve Dink ailesi bu tehdidin nereden geleceğini bilmek için müdahil olmuştur” diye konuştu.

“AGOSUN MERDİVENLERİ BORDO MAVİYE BOYANDI, BU ÖRGÜTÜN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN MÜDAHİL OLMAK İSTİYORUZ”

Agos’un merdivenlerinin bordo-maviye boyandığını hatırlatan Belen, “Bu gösteriyor ki, bu örgüt basit bir Trabzonlu grubun oluşturduğu çete örgütü değil. Hala merdiven boyayıp tehdit ederek eylemlerini sürdürüyorlarsa biz bu örgütün ortaya çıkması konusunda örgüt yönünden müdahil olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Yargıtay’ın sanıkların oluşumunun suç örgütü olduğu tespitinin önemli olduğuna vurgu yapan Belen, “Ancak biz Hrant Dink’in öldürülmesini örgütleyenin çek senet mafyası gibi bir çete olduğunu düşünmüyoruz. Bunun TCK’nın 314. maddesinde düzenlenen bir örgüt olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“AİLE BU MÜSAMEREYİ DAHA FAZLA GÖRMEMEK İÇİN DURUŞMAYA KATILMAYACAK”

Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin ise, Dink ailesinin yaptığı açıklamayı okuyarak “Aile duruşmalara katılmayacağını bildirdi. Bu müsamereyi daha fazla görmek istemediklerini belirttiler. Bu cümle hepimiz açısından üzüntü vericidir. Bu dava sadece ailemizin değil, Türkiye’de demokrasiye inanan, ayrımcılığı ortadan kaldırmayı isteyen, devletin şeffaflaşmasını arzu eden, yüzleşmeden ve barıştan yana herkesin davasıdır. İşte bu insanlar adına avukatlarımız davayı sahipsiz bırakmayacak” diye konuştu. Bozma ilamına karşı görüşü sorulan duruşma savcısı ise, usul ve yasaya uygun bulunan Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararına uyulmasını istedi. Uyulması istenen karar doğrultusunda sanıklardan Osman Hayal’in dosyadaki fotoğraflarıyla ilgili Adli Tıp Kurumu’nca dava aşamasında alınan raporların ve Saray Kumaşçılık’tan temin edilen görüntülerin bir kez de TÜBİTAK’a gönderilerek incelettirilmesini isteyen Savcı, Yargıtay’ın ilamında sanıklardan Erhan Tuncel’in önceki karar aksine maktulün öldürülmesi olayına katıldığı, 24 Ekim 2004’te Trabzon’da meydana gelen ve 6 mağdurun yaralanmasıyla ilgili patlamanın da öldürmeye teşebbüs olabileceği yönündeki bozma ilamı, kaldı ki Trabzon’daki olayla ilgili olarak tutuksuz yargılandığı, bugünkü duruşmaya katılmaktan kaçındığı, bu nedenle Erhan Tuncel’in suç vasfının değişme ihtimaline karşı tutuklanmasına ve hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verilmesi talep edilir” dedi.

“YAKALAMA ÇIKMASIN, BİR DAHAKİ CELSE TUNCEL GELECEK”

Tutuklama talebiyle ilgili olarak tekrar söz verilen Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu, “Müvekkilim rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamadı. Bu konuda rapor sunuyorum. Kendisi adresini de mahkemeye bildirmiştir. Kendisi hakkında yakalama çıkmasın. Bir sonraki celse duruşmada hazır olacaktır. Mahkemeniz bozmaya uyulup uyulmayacağı konusunda bir karar vermemiştir. Müvekkilim bozmaya karşı beyanlarını dile getirecektir. Bu aşamada yakalama talebini yerinde bulmuyoruz. Mevcut sanıkların merkezinde olduğu bir örgüt de yoktur. Müvekkilim de bu örgütün mağdurudur” diye konuştu. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, ‘atılı suçların vasıf ve mahiyetlerinin aleyhine değişme ihtimali’ ve ‘muhtemel sevk maddelerindeki ceza miktarlarını’ göz önüne alarak Erhan Tuncel hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. Mahkeme, Dink kararını bozan Yargıtay kararına uyup uymayacağına ise aleyhine bozulan sanıkların beyanlarının alındıktan sonra karar verilmesine hükmetti. Duruşma 3 Aralık tarihine ertelendi.

17 Eylül 2013
Etiket; Erhan Tuncel yakalama kararı, Agos Gazetesi Hrant Dink, Dink Cinayeti Erhan Tuncel, Bahri Belen Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir