29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Erken emeklilikle ilgili çalışma var mı ?



   Çelik, 2013 yılındaki işsizlik rakamları için, “Ben 2013 yılında işsizlikle ilgili bir sürpriz yaşamayacağımızı söyleyebilirim. Beklentilerimiz çerçevesinde gerçekleşecek” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen kabulde konuşan Bakan Çelik, Hak-İş’in talebi üzerine bu kabulün gerçekleştiğini söyledi.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan ise, “Kamu toplu iş sözleşmeleriyle ilgili son gelişmeleri değerlendirip ücret ve benzeri taleplerimizi Sayın Bakanımızla paylaşmak için bu randevu talebinde bulunduk” dedi. Yaklaşık 100 bin sözleşmelinin kadroya geçirildiğini hatırlatan Arslan, Torba Yasa’daki bu düzenlemeden dolayı Bakan Çelik’e teşekkürlerini sundu.

Kamudaki kılık kıyafet serbestliği konusunun da bir an önce nihayete ulaşması gerektiğini söyleyen Arslan, taşeron işçilerle ilgili olarak, "Şuan taşeron işçileri de hükümetimizden bir müjde beklemektedir" diye konuştu. Mahmut Arslan, Hak-İş olarak taleplerinin yer aldığı bir raporu Bakan Faruk Çelik’e takdim etti.

TAŞERON İŞÇİLERİN SIKINTILARI

Bakanı Çelik ise, yaz döneminin toplu iş sözleşmesi görüşmelerini kapsayan çalışmalarla geçeceğine dikkat çekti. Taşeron işçiler konusuna da değinen Çelik, şunları kaydetti:

“Yaklaşık bir buçuk yıldır ben sayısını unuttum, bu kadar toplantılar yaptık ama tarafların görüşlerinin keskin olduğunu belirtmek istiyorum. Alt işveren çalışanlarına bakışında ve haklarıyla ilgili farklı değerlendirmeler, sendikalar arasında da farklı değerlendirmeler var. Bunların arasını bulma konusunda büyük bir gayretimiz var. Tabi bir tarafta çalışanlar var, yani taşeron işçileri var. Onlarla da temaslarımızı sürekli gerek bireysel, gerekse dernekleşmişler, örnekleşmişler, o örgütlenme çerçevesinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Nihai olarak Sayın Başbakanımızla da bu konuyu istişare etme imkanımız oldu. Nihai çalışmayı yapıp, bu çalışmayı birlikte bir değerlendirmemiz bu yaz dönemi içerisinde gerektiği konusunda bizi talimatlandırdılar. Biz de inşallah Temmuz-Ağustos ayı içerisinde alt işveren işçileriyle ilgili yaşanan sorunları minimize edecek, büyük ölçüde ortadan kaldıracak düzenlemeler konusunda tekrar taraflarla, sendikalarımızla, yani şuanda da takdim edilen ve içinde olan bu talepleri bir kez daha değerlendirip orta yolu, çıkış yolunu bulma gayreti içerisinde olacağız. Hem uzlaşma arayacağız hem de yaşanan sıkıntıların çözümünü sağlamış olacağız. Ve yeni yasama dönemiyle birlikte bu alanda yapılması gereken düzenlemeleri bir iki ay içerisinde yani Ekim-Kasım ayı içerisinde sonuçlandırma hedefiyle gerekli açıklamaları daha önce de yaptık, şimdi de yapmış bulunuyoruz. İnşallah alt işveren yanında çalışan kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları bu dönem içerisinde ortadan kaldırmış oluruz."

“BAYRAMA TOPLU SÖZLEŞME SORUNUNU ÇÖZMÜŞ ŞEKİLDE GİRMEK İSTİYORUZ”

Bakan Çelik, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Çelik, bir gazetecinin “Toplu iş sözleşmesindeki görüşmeler bugün sona erecek mi, yoksa başka toplantılar yapılacak mı?” şeklindeki sorusu üzerine, “Umarız ki bugün neticelenir, bizim talebimiz o istikamette” cevabını verdi. "Bugün bir toparlanma toplantısı olabilir” diyen Çelik, “Umarım neticelenir. Neticelenmese de önümüzdeki hafta bu işin yani Ramazan ayı içerisinde bitmesinden yanayız. Bayrama girerken toplu iş sözleşme sorunuyla değil, o sorunu geride bırakmış, o sorunu çözmüş bir şekilde bayrama girmek istiyoruz" diye konuştu.

“ERKEN EMEKLİLİK GÜNDEMDE DEĞİL”

Bakan Çelik, gazetecilerin erken emeklilik konusunda bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine, gazetelerde bu konuda asılsız haberlerin yer aldığını anlattı. Faruk Çelik, "Bu işin dedikodusu aldı başını gidiyor ve 1999 yılında oyunun kuralının, oyun ortasında değişmesi neticesinde bugün sorun yaşayan vatandaşlarımız maalesef yanlış da bilgilendiriliyor. Bizim kamuoyuna böyle bir taahhüdümüz olmadı, kendilerine böyle bir taahhüdümüz olmadı" dedi.

“Erken emeklilik diye bir ifade zaten bizim sistemimizde hiç olmaması gereken bir ifadedir” diyen Çelik, “Erken emeklilik olur mu, Türkiye erken emekliliği 1999’da yaşadı. 1999’daki yasa, o erken emekliliğin neticesidir" dedi. Çelik, “Biz gelecek nesilleri üzmek için bir politika inşa etmiş değiliz" diyerek, erken emeklilikle ilgili bir ifadelerinin olmadığını, böyle bir ümit vermediklerini söyledi.

Bakan Çelik, kamudaki başörtüsü konusuyla ilgili bir soru üzerine ise, "Şuanda hemen önümüzde olan, çalıştığımız bir konu değil. Bilinen bir konudur. Talepler de biliniyor, konu da biliniyor. Bunları bir bakanlık olarak değil, hükümet politikası olarak ele almak gerekiyor. Şuanda Bakanlık olarak bizim üzerinde çalıştığımız bir konu olmadığını söylemeliyim" diye konuştu.

“İŞSİZLİKTE HEDEFİMİZ BU YILIN SONUNDA 8’LER DÜZEYİNDE”

Bakan Çelik, 2013 yılında işsizlik rakamlarında bir yükselme olup olmayacağı şeklindeki soruya da cevap verdi. Kendilerinin bu konuda bir sürpriz beklemediklerini anlatan Çelik şöyle konuştu:

"2013 yılında, 2012’de mukayesede kısmi bir artışın olduğunu görüyoruz. Ama bildiğiniz gibi tabi Türkiye’deki gerek yatırım, gerek üretim, gerek ihracat, ticari aktivasyona baktığınız zaman Batı’yla mukayese edilemeyecek bir farklılık arz ettiğimizi bütün dünya da kabul etmektedir. Mühim olan burada işgücü piyasalarıyla ilgili olarak bizim Bakanlık olarak aldığımız önlemler önemlidir. Ve ekonominin genel seyrine baktığımız zaman ben 2013 yılında işsizlikle ilgili bir sürpriz yaşamayacağımızı söyleyebilirim. Beklentilerimiz çerçevesinde gerçekleşecek. Hedefimiz bu yılın sonunda tabi 8’ler düzeyinde. 8’i telaffuz etmek, artık 8.6, 8.9, 8.7 neyse; tabi ki bölgesel ve küresel yaşanan sorunlardan da Türkiye’yi ayrı tutmak mümkün değil. Küresel ekonomideki büyümeler sürekli revize ediliyor ve aşağı çekiliyor. Bu açıdan baktığınız zaman daha da ihtiyatlı olmamız gerekiyor. Ama bir sürpriz tablo biz beklemiyoruz.”

11 Temmuz 2013
Etiket; faruk çelik, erken emeklilik, toplu sözleşme Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Tarım Fuarı kapılarını açtı
Ve binlerce kişi iş bıraktı
TMMOB ve TTB'nin Soma'da inceleme talebi reddedildi
O müfettişler koruma altında!
İşin Rengi Değişiyor, İşçiden Şok İddia!
Asgari ücret açıklandı
Belediye taşeronu firmada toplu sözleşme
Bakan Çelik’ten 'paniğe kapılmayın' uyarısı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir