20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Erkin Baba'nın isyanı



Haber: Murat Koç

Fotoğraf: Mehmet Özdoğru

Türk rock müziğinin öncülerinden, aynı zamanda elektro bağlamanın da yaratıcısı ve 60’lı yıllardan bu yana müzik hayatına hız kesmeden devam eden Erkin Koray, son dönemde piyasada mantar gibi çoğalan sahte albümlerle mücadele ediyor. Uzun yıllar verdiği hukuk mücadelesinin ardından Türkiye’deki tüm plak şirketlerinin ruhsatlarını iptal ettiren Erkin Koray, buna rağmen piyasada çok sayıda “sahte” Erkin Koray albümü satıldığını söyledi. Koray, “Bu albümlerin bazıları ise, nasıl oluyorsa, üstlerinde Kültür Bakanlığı’ndan alınan bandrollerle satılıyor” dedi.

Geçmiş yıllarda çıkardığı albümlerin dış görünüşleri birebir kopyalanarak piyasaya yeniden sürüldüğünü ve birçok müzik markette satıldığını ifade eden Erkin Koray, “Şu an piyasada olan bütün CD ve plakların hepsi ruhsatsız. Yani internet de dahil tüm müzik marketlerde satılan albümlerin tamamı izinsiz ve sahtedir. 10 yıl boyunca mahkemelerde bunun mücadelesini verdim ve ilgili tüm plak şirketlerinin eser işletme belgelerini iptal ettirdim ama yine de benim albümlerimi çıkarmaya devam ediyorlar. Hepsi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

VATANDAŞA YAZIK

Para kaybetmeyi önemsemediğini, ancak vatandaşın kandırılmasına, vatandaşa kalitesiz müzik dinletilmesine karşı olduğunu belirten Türk Rock müziğinin efsane ismi Koray, şöyle konuştu:

“Hadi diyelim ki bu CD ve plakları çıkarttılar ve ben de sesimi çıkarmadım, ama içindeki kayıtlar kalitesiz. Ayrıca, albümlerin dış görünüşleri benim çıkarttıklarımla aynı, ama içeriği farklı. Hatta bazılarına enstrüman ilaveleri bile yapılmış. Böyle bir şey olamaz! Bırakın benim şahsıma, bu artık vatandaşa karşı yapılmış büyük bir terbiyesizlik ve saygısızlık.

1971 yılında çıkmış bir plağım var, adı: Elektronik Türküler. O plağın yenisi güya şimdi yeniden piyasaya sürülmüş, ama plağın dış görünüşü tamamen aynı olmasına rağmen içindeki şarkılar değişik. Örneğin, benim 1976 yılında okuduğum Arapsaçı adlı parça 1971’de çıkardığım bu plağın içine konmuş. Olur mu? Olmaz ama bu insanlar yapmış. "El insaf!" diyorum artık. Kapak aynı, içindeki yazılar aynı, ama şarkılar farklı. Vatandaşı kandırmaya ne hakkınız var? Vatandaşa kalitesiz müzik dinletmeye ne hakkınız var? Vatandaşlarımızın bu konuda artık çok dikkatli olması lazım! Bunları çıkaranlar benim cebimden çalıyor, çalsın! Bu benim sorunum. Bir şekilde hallederim veya etmem! Ama vatandaşa kalitesiz, sahte müzik dinletilmesi, bu olmaz! Benim esas derdim bu! Öyle ki, bu piyasada dolaşan albümlere bakıyorum, şarkının içine tef, darbuka eklemesi yapmışlar. "Öyle Bir Geçer Zaman" adlı ağır ve duygulu bir esere dümbelek, tef! Bunlar şarkıyı öldürüyor! Hem, neye göre bu eklemeleri yapıyorsunuz ki siz? Ben tef, darbuka eklemeyi bilmemiş miyim, diyorsunuz yani? Terbiyesizlere bakın!”

ORİJİNAL ALBÜMLER YAKINDA

Erkin Koray, son olarak 1998 yılında “Devlerin Nefesi” adıyla bir albüm çıkardığını ve bu albümden sonra da piyasaya eski veya yeni herhangi bir albüm sürmediğini belirterek, “Şu anda piyasada olan bu albümlere vatandaşlarımız itibar etmesin. Çünkü tabiri caizse bu albümleri alanlar bir nevi ‘kazık yemiş’ oluyor. Bu albümlerin tamamını ve orijinal temiz kayıtlarla çok yakında piyasaya çıkaracağım” diye konuştu.

Koray, "Orijinal albümlerin hangileri olduğunu nasıl anlayacağız?" sorusuna da, "Merak etmeyin, her halinden anlaşılacaktır" dedi.

28 Ocak 2014
Etiket; erkin koray, sahte albüm Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir