29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Eski eşi bıçaklayana 11 yıl 8 ay hapis



Bahri KARATAŞ/DHA-

İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, bir çocuk annesi, zabıt katibi eski eşi 32 yaşındaki Seval Aktaş'ı, başkasıyla evleneceğini söyleyince, 7 bıçak darbesiyle yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 41 yaşındaki Seyfettin Korkmaz, 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay, geçen yıl 10 Mart'ta Adalet Mahallesi'nde meydana geldi. İzmir Adliyesi’nde görevli zabıt katibi Seval Aktaş, 4 yıl önce Seyfettin Korkmaz’dan boşandı. Genç kadın velayetini aldığı 8 yaşındaki kızı Z.K. ile birlikte yaşamaya başladı. Olay günü Aktaş ve eski eşi Seyfettin Korkmaz, kızları Z.K.’nin okuldaki gösterisine birlikte katıldı. Okul dönüşü Seyfettin Korkmaz, eski eşi Aktaş’ın evine gidip, haftasonu kendisinde kalacak kızının akülü arabasını almak istedi.

Eve birlikte gelen çift, bir süre sonra, genç kadının başkasıyla evleneceğini söylemesi üzerine tartışmaya başladı. Seyfettin Korkmaz, cebinden çıkardığı çakıyla Aktaş’ı vücudunun 7 yerinden yaraladı. Seyfettin Korkmaz’ın elindeki bıçağın kırılması üzerine, mutfağa başka bıçak almak için yönelmesini fırsat bilen Aktaş, komşusu Aynur Günebakan’ın evine kaçtı. Aktaş’ın peşinden giden Seyfettin Korkmaz, balkona çıkıp yardım için bağırmaları üzerine kızı Z.K.’yi de yanına alarak olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan Aktaş tedaviye alındı. Kızıyla birlikte kaçan ve akrabalarını arayarak intihar edeceğini söyleyen Seyfettin Korkmaz, polisin takibiyle yakalandı.

Tutuklanan Seyfettin Korkmaz hakkında dava açıldı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan mübbet hapis cezasına çarptırılması istenen Seyfettin Korkmaz hazır bulundurulurken, tarafların avukatları da katıldı. Mahkeme heyeti, mağdur Seval Aktaş'ın Çeşme Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimatla alınan ifadesinin geldiğini belirtti. Seyfettin Korkmaz, daha önceki verdiği ifadesini tekrarlayarak, “Ben eve kavga çıkarmak amacıyla gitmedim. Sadece ondan çocuğumun velayetini istiyordum. Herkesin hayatında birisi olabilir. Ben sadece çocuğumun velayetini istiyordum” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, sanığın suçunun sabit olduğunu belirterek, müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları Mükerrem Çölova Akçay ile Ali Ersan Akçay, savcının talebine katılmadıklarını belirtip, “Kastın varlığı her olaya göre ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. Olay aniden meydana gelen ve tahrik altında bir yaralama suçudur. Sanığın savunması aşamalarda istikraklı ve tutarlıdır. Savunması dışında aleyhe delil de bulunmamaktadır. Alınan rapor bize göre yeterli değildir” diyerek, bu nedenlerle sanık hakkında kasten yaralama suçundan hüküm kurulmasını, tahrik hükümleri gereğince azami hadden indirim yapılmasını, lehe olan yasa hükümlerinin uygulanmasını, sanığın tutuklu kaldığı süre, kaçma süphesinin bulunmayışı dikkate alınarak tahliye edilmesini ya da mahkemece uygun görülecek adli kontrol tedbirleri uygulanarak salıverilmesini talep ettiler. Seval Aktaş'ın avukatları Saadet Kayaalp, Gülce Mutoğlu, Reyhan Özkilerci ve Şenay Yavuz ise sanığın cezalandırılımasını istedi. Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık Seyfettin Korkmaz’ı, önce müebbet hapse mahkum etti. Suçun teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı cezayı 14 yıla indirdi. Duruşmalardaki iyi hali de indirim nedeni kabul edilip,ceza 11 yıl 8 aya düşürüldü. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti.

30 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir