29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Eski eşi ve sevgilisini tazminata mahkum ettirdi



İzmir'de hurdacılık yapan Osman Çürümez’in, kendi çocukları olarak bildiği kızı ve oğlunun asıl babası olduğu ortaya çıkan Ahmet Yayalevi ile boşandığı eski eşi Nimet Şahin’e, 200 bin lira tazminat istemiyle açtığı dava sonuçlandı.

Mahkeme, Çürümez’e yaklaşık 20 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Osman Çürümez, 23 yıl önce köylüsü Nimet Şahin ile evlendi. Çiftin 19 yıl önce oğulları, 16 yıl önce de kızları doğdu. Osman Çürümez dört yıl önce İstanbul’a çalışmaya gitti.

Bir süre sonra eşi Nimet Şahin’in evdeki eşyaları satıp çocukları yanına alarak Ankara’daki ailesinin yanına yerleştiğini öğrendi. Telefon açtığı eşi Nimet Şahin’in "Çocuklar senden değil" demesiyle yıkıldı. Hemen boşanma davası açtı. Nimet Şahin’i kusurlu bulan mahkeme 2009 yılında çifti boşadı. Osman Çürümez çocukların kimden olduğunun tespiti için de dava açtı. Çocukların kendisinden olmama ihtimali üzerine Osman Çürümez, ikisini de annelerine vermeyi kabul etti. Mahkeme çocuklar için ayda 50'şer TL nafaka bağladı. Mahkemeye başvurup DNA testi yaptıran Çürümez, çocukların kendisinden olmadığını ortaya çıkardı ve nüfus müdürlüğüne gidip çocukların kaydını kendi nüfusundan sildirdi.

'HAKARET' VE 'TEHDİT' SUÇUNDAN DA MAHKUM ETTİRDİ

Osman Çürümez kendisine 'g...t' diyen eşine açtığı hakaret davasını da kazandı. Nimet Şahin, hakaret suçundan bin 800 lira para cezasına çarptırıldı. Osman Çürümez eşinin kendisini ölümle tehdit ettiği iddiasıyla da şikayetçi oldu. Mahkeme Nimet Şahin’i tehdit suçundan 9 ay hapse mahkum etti. Yargıtay cezayı onadı. Osman Çürümez hapis cezası alınca ortadan kaybolan eski eşini dedektif gibi izleyip Denizli’de buldu ve polise haber verdi. Yakalanan Nimet Şahin para cezasını da ödemediği için toplam 1 yıl hapis yattı.

'HAYATIMI KARARTTILAR'

Osman Çürümez, çocukların, ablasının eşi Ahmet Yayalevi’nden olduğunu öne sürdü. Osman Çürümez, eski eşi Nimet Şahin ve çocukların babası olduğunu iddia ettiği ablasının kocası Ahmet Yayalevi'ne de adli yardım talepli, 100 bin lirası maddi, 100 bin lirası manevi olmak üzere 200 bin liralık tazminat davası açtı. Osman Çürümez, avukatı Sedat Süner aracılığıyla İzmir 6'ıncı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davanın dilekçesinde şöyle dedi:

"Yıllarca çocuklara ben baktım. Onların her şeyine koşturdum. Ama çocuklar benim değilmiş. Çocuklarımın babası, benim eniştemmiş. İzmir’de yakın oturuyorduk. Eski eşim, o ve ben, kot yıkama fabrikasında çalışıyorduk. Onu baba bildim. Bu kadar büyük ahlaksızlık yapacağını aklımdan geçirmedim. Beni topluma rezil ettiler. Bu olaylar benim psikolojimi bozdu. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüm. Benim hayatımı karartılar."

ÇOCUKLARA ANNE BAKMIŞ

Tazminat davasının bugün görülen son duruşmasına Osman Çürümez, avukatı Sedat Süner ve davalı Nimet Şahin ile Ahmet Yayalevi katıldı. Hakim Orhan Demir, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen DNA raporunu okudu. Raporda, çocukların babasının Ahmet Yayalevi olduğunun yüzde 99.9 olduğunun belirtildiğini açıkladı. Davalılara, rapora bir diyecekleri olup olmadığını sordu. Nimet Şahin, "Çocuklarıma ben baktım. Davacının bir katkısı olmadı. Maddi tazminat isteği haksızdır. Manevi tazminat da gerekmez, davanın reddine karar verilsin" dedi.

Ahmet Yayalevi de, "Çocuklara annesi baktı. Davacının bir katkısı olmadı. Maddi tazminatı kabul etmiyorum" diye konuştu. Hakim Orhan Demir, davanın kısmen kabulüne karar verdiğini belirtip, Nimet Şahin ile Ahmet Yayalevi'ni yasal faizi hariç 9 bin 594 lirası maddi, 10 bin lirası manevi olmak üzere toplam 19 bin 594 lira tazminat ödemeye mahkum etti. Osman Çürümez'in avukatı Sedat Süner, verilen tazminatın az olduğunu belirtip, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Duruşmaya birlikte gelen Nimet Ş. ile Ahmet Yayalevi adliyeden yine birlikte ayrıldı.

30 Eylül 2013
Etiket; Osman Çürümez, aldatılan adam, eski eşe ve sevgiliye tazminat davası Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Gavat sözüne 90 gün hapis
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir