28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Eski kayınpederine karşı polis koruması



   Karşıyaka'da oturan endüstri mühendisi Mete Mert, geçen yıl boşandığı bir çocuk annesi eşi B.A.'nın babası M.Ü.A.’ya karşı kendisini ölümle tehdit ettiği iddiasıyla, 3 ay polis koruması aldı. Mete Mert, ayrıca 4 yaşındaki çocuğu B.M.'nin velayetini de almak için hukuk savaşına başladı.

  Mete Mert ile B.A., 8 yıl önce evlendi. Bu evliliklerinden 2009 yılında B.M. adını verdikledri erkek çocuğu dünyaya geldi. Genç kadın, 3 Ağustos 2011'de iddiaya göre eşi Mete Mert'in 'Kusurlu davranışları, aşağılayacı ve rencide edici söylemleri, psikolojik ve fiziki şiddet uygulası ve ailesinin müşterek hayata müdahalelerde bulunduğunu', bu nedenle evlilik birliğinin temelden sarsıldığını öne sürerek Karşıyaka 2'nci Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Mete Mert, avukatı aracılığıyla verdiği yanıtta, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, bu nedenle eşinin açtığı boşanma davasının reddine karar verilmesini istedi.

  Hakim Turgay Tokay, davalı Mete Mert'in eşine şiddet uyguladığını ve bunun raporlarla da tespit edildiğini, ağır kusurlu olduğunu belirtip, 28 Eylül 2012 yılında yapılan son duruşmada, B.A.'ya 1000 TL manevi tazminat ile ortak çocukları B.M.'ye 500 TL tedbir ve iştirak nafakası bağlanmasına ve velayetinin anneye verilmesine karar verip çifti boşadı. Boşanma davası ardından, mahkemenin çocuğunu görmesi için verdiği günlerde, icra görevlileri ile birlikte gittiğini ancak, eski eşinin birlikte yaşadığı babası M.Ü.A.'nın çocuğunu göstermemek için türlü yollara başvurduğunu ve kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia edip, oturduğu semtteki karakol amirliğine başvuran Mert için kaymakamlık oluruyla 3 ay koruma kararı verildi. Mert, boşanmadan önce kayınpederinin parkta oğlunu kucağından alıp eve kaçtığını ve yaklaşık 1.5 ay oğlunu göstermediklerini, daha sonra eşinin boşanma davası açtığını öğrendiğini belirterek, şöyle dedi: "Bizi barıştırmak amacıyla eşimle görüşen komşu ve dostlarımız eşimin adeta bir robot gibi babasının otoritesine girdiğini ve Nuh deyip peygamber demediğini söylediler.

  İşin kötü yanı çocuğuma düşkünlüğümü ve onun bana düşkünlüğünü bildiği halde oğlumuzu da sadece mahkemenin verdiği sürelerde görebileceğim ve diğer zamanlar göremeyeceğimi belirtiyordu. Avukatlarımızn huzurunda uzlaşma amaçlı görüşmemizde bile ortaya çıkmıştı ki eşim ve ailesinin derdi benimle boşanmak değil bana acı çektirmek, çocuğumla ilişkimi koparmaktı." Mahkemeye başvurarak çocuğuyla görüşme sürelerinin arttırılamasını istediğini ve mahkeme uzmanlarının incelemesine istinaden hakimin oğluyla görüş sürelerini ayda 2 kez ancak, bu kez cumartesi günü saat 10.00'dan pazar günü saat 17.00'ye kadar olarak yatılı iki gün vermek suretiyle arttırıldığını anlatan Mert, şöyle konuştu: "Ancak, bu eşimi ve ailesini çok sinirlendirdi.

  Çünkü onlara kalsa çocuğumla hiç görüşmemem gerekiyordu. Bu, oğlumu her almaya gidişimde, eşim çalıştığı için babası, annesi ve kızkardeşi tarafından bana söyleniyor, beni kışkırtmak ve psikolojimi baskılamak için kullanılıyordu" diye konuştu. Mert, eski kayınpederinin tehditlerinin yoğunlaşması üzerine Bostanlı Polis Merkezi'ne şikayette bulunduğunu ve 3 ay süre için kendisinin koruma altına alındığını anlattı. Çocuğuma, 'Ebeveyne yabancılastırma sendorumu'nun yaşatıldığını savunan Mert, "Bu sendromla mücadele eden Boşanmıs Babalar Platformu ile iletişime gecerek bu konulara dikkat çekme çalışmalarına katıldım. Durumu Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı'na şikayette bulundum. Tek derdim, oğumun saglıklı gelişimi ve mutluluğu. Velayetini geri almak için sonuna kadar hukuk mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

25 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir