16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Evlatlara bayram hediyesi



   İzmir’de bir baba ve iki anne, aylardır diyaliz makinesine giren yetişkin çocuklarına böbreklerini bağışlayarak, onlara ikinci hayat verdi. Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilen operasyonlarla sağlıklarına kavuşan evlatlar, bayram öncesi çifte mutluluk yaşadı. Manisa’nın Kula İlçesi’nde yaşayan Şükrü Özdirik (39), 6o aydır diyaliz makinesine bağlı yaşıyordu. Babası Coşkun Özdirik (59), oğlunda böbrek yetmezliği bulunduğunu öğrenince kendi böbreğini bağışlayacağını söyledi. Babanın verici olabileceği kesinleşince nakil gerçekleşti.

   Sağlığına kavuşan Şükrü Özdirik, "Çok mutluyum. Babam bana ikinci bir hayat verdi. Bundan sonra onu ömür boyu sırtımda taşırım. Ben de onun için canımı veririm" dedi. Baba Coşkun Özdirik de evlat sevgisinin her şeyden üstün olduğunu vurgulayarak, "Hasta olduğunu öğrendiğimde çok üzüldüm. Benim böbreğimin uymasını çok istedim ve uydu.Bu bayram bizim için çok önemli. Çifte bayram yaşayacağız" dedi.

   Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Küçükkuyu Beldesi’nde yaşayan Emin Durgut (32) 8 ay önce böbrek yetmezliğine yakalandığında umutsuzluk ve karamsarlık içinde olduğunu annesi Filliyet Turgut’un (55) böbreğinin uyması ile moral bulduğunu belirterek, Babam şeker hastası olduğu için annem böbreğini verdi. Annem bana dünyaya getirirken can verdi, 32 yıl sonra yeniden ikinci hayatımı armağan etti" dedi. Sevinç gözyaşları döken Filliyet Turgut ise oğluna bayramda en sevdiği yemekleri yapacağını dile getirerek, "Çocuklarıyla güle güle sağlıkla yaşasın. Çok mutluyum. Bu bayram çok güzel geçecek" diye konuştu.

KIRGIZ ANA- OĞULUN MUTLULUĞU

   Kırgizistan’da yaşayan Rail Gadziyev (29) tıp eğitimini böbrek yetmezliği nedeniyle ikinci sınıfta bıraktı. Ülkesinde organ nakli yapılmadığı için Türkiye’ye geldi. Annesi Agabaim Gadziyev (49) ona böbreğini bağışladı. Sağlığına kavuşan Rail, annesine, öperek teşekkür etti. Annesi ise, 5 ay önce oğlunun hastalığını öğrendiğinde gece gündüz ağladığını, Türkiye’de şifa bulduklarını vurgulayarak, "Allah ona uzun ömür versin" dedi.

   Operasyonları Prof. Dr. Hüseyin Töz, Anestezi Uzmanı Prof. Dr. Sezgin Ulukaya, Araştırma Görevlisi Gözde Ertunç, Başhemşire Nebile Özdemir ile birlikte gerçekleştiren Ege Üniveresitesi Organ Nakli Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, İki anne ve bir babanın hiç düşünmeden, tereddüt etmeden organlarını, canlarından bir parçayı evlatlarına bağşıladıklarını dile getirerek şunları anlattı: "Hepsi oğullarına bayram hediyesi verdiler. Biz de bu vesileyle bu operasyonları gerçekleştirdik. Bayrama yetiştirmek üzere yaptık.

   Gayet sağlıklı mutlu ve huzurlular. Ülkemizde bu işler yapılıyor. Hem kendi ülkemizden, hem de Orta Asya’dan gelenler var. Bir hafta içinde bu ameliyatlar yapılıyor. Sağlıklı bir şekilde evlerine dönüp bayramlarını kutlayacaklar. Kırgızistanlı aile Türk kökenli. Ülkemizde Türk kökenli yabancı uyruklular, geçici süre ile Türk vatandaşlığına alınıyorlar ve bizim sahip olduğumuz her türlü sosyal hakka 6 ay süreyle sahip oluyorlar. Hastanelerde her türlü tetkikleri yapılıyor ve ülkelerine dönüyorlar."

 ANNE VE BABALAR BAĞIŞTA İLK SIRADA

   Türkiye’de yaklaşık 30 bin kişinin böbrek nakli beklediğini, nakillerin çoğunun canlıdan yapıldığını, anne ve babaların bağışta ilk sırada yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Hoşcoşkun, bu yıl içinde Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 80’e yakın hastaya böbrek nakli yapıldığını belirtti. Böbreğin yanı sıra 200’e yakın karaciğer, kalp, kemik iliği ve kornea nakli gerçekleştirildiğini anlattı.

06 Ağustos 2013
Etiket; izmir, anne, baba, böbrek, organ nakli, diyaliz, hediye Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir