23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fahri konsolosa fahri doktora



İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin’e Kharkiv Uluslararası Radyo Electronik Üniversitesi tarafından eğitimle ilgili yaptığı çalışmalarından dolayı fahri doktora ve nişan verildi. Kharkiv Uluslararası Radyo Electronik Üniversitesi, fahri doktora töreni için özel bir tören düzenledi.

Cübbesini ve kepini alkışlar arasında giyen Güvercin’in nişanı ise yabancı öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Murad Omarov tarafından takıldı. Yıllardır konsolosun başarılı çalışmalarını takdirle takip ettiklerini ve kendisinin Ukrayna fahri konsolosu olmasına karşın bir Kharkivli gibi kendileriyle birlikte olduğunu ve her konuda destek verdiğini söyleyen Rektör Nataliya Lesnaya,

"Türk gençlerine eğitim konusunda yardımcı olmanız, yönlendirme ve bilgilendirmeler yapmanız, Ukrayna daki üniversitelerin Türkiye tarafından tanınmaları konularındaki çabalarınız, üniversiteler arasında kardeşlikler kurmuş olmanız, okulları, kültürleri bir birlerine yaklaştırma çabalarınız bizler için çok önemli. Bu nedenlerle üniversite yönetimimiz sizi fahri doktora ve nişana layık gördü" dedi.

Bu onura her zaman layık olmaya çalışacağını belirten Çetin Güvercin ise ülkeler arasındaki en sağlam bağlantının eğitimle başladığını, beş yıl o ülkenin kültürü ve anlayışıyla yaşayan gençlerin artık iki kültürü de çok iyi bildiğinden, yapılacak tüm ikili ekonomik ve ticari anlaşmalarda yapıcı kararların alınmasına katkı koyacaklarını söyledi.

Güvercin, "YÖK’ün tanıması, eğitim kalitesinin yüksek olması, okul ve yurt bedellerinin uygunluğu, ülkemize yakın olması gibi avantajlardan dolayı her lise mezunu gencimiz bu şartları değerlendirip üniversite okuma hakkını yakalayabilir. Türk gençlerinin iyi bir eğitim alması ve günümüzde çok önemli olan Rusça’yı öğrenmeleri iki yakın ülke arasında oluşan ilişkilere sürekli ivme kazandıracaktır" dedi. Kız öğrencinin taşıdığı ve kendine sunduğu çörekten kopardığı bir parçayı tuza banarak yiyen Güvercin, daha sonra Rektör Nataliya Lesnaya, yabancı öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Murad Omarov, öğretim üyeleri, öğrenciler ve birlikte Kharkiv’e geldiği yeni öğrencilerle birlikte, hazırlanan programı izledi. Öğrencilerin vals gösterisi ile başlayan etkinlikte, akrobasi ve dans gösterileri gerçekleştirildi, müzik dinletileri sunuldu.

09 Ekim 2013
Etiket; İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, Kharkiv Uluslararası Radyo Electronik Üniversitesi, fahri doktora töreni Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir