25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fenerbahçe adil yargılanma istiyor




Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz 2011'de başlayan futbolda şike davasının genel mahkemeler tarafından yeniden görülmesini isteyen bir bildiri yayınladı.


Kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle;


"Tüm kamuoyu tarafından bilindiği üzere Fenerbahçe; camiası, değerleri ve en önemlisi büyük taraftarıyla sadece bir spor kulübü değil aynı zamanda Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Ve bu durum artık bir söylem ya da tespit değil Türkiye'nin karşı konulmaz gerçeğidir.


Hal böyleyken kulübümüzü ve camiamızı doğrudan ilgilendiren konularda, Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun ve Fenerbahçelilerin sessiz ve kayıtsız kalmasının beklenmesi doğal oluşa aykırıdır. Bilindiği üzere ülkemiz önemi tartışılmaz birtakım yargısal düzenlemeler ile karşı karşıyadır.


Belirtmek isteriz ki; mevcut durum, tarafımızdan şaşkınlıkla ve hayretle olmasa da dikkatle ve özenle takip edilmektedir.


3 Temmuz 2011'den bu yana Fenerbahçe'ye yaşatılan onca kayıp ve acıların yanında büyük Fenerbahçe taraftarının hukuksuzluğa karşı adalet arayışı yolunda verdiği mücadele, gösterdiği dik ve haklı duruş; bugün yaşanan sürecin ilk ve en önemli adımlarıdır. Üstelik iki buçuk yıldır sürece dair yaptığımız açıklamaların altındaki imzalar dahi kurumamıştır.


Bilinmelidir ki; tek düşüncesi "adil yargılanma" hakkının kendisine teslim edilmesi olan Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler, bu konuda taraftır ve taraf olmaya devam edecektir. Bu neden ve bu bakış açımız ile çalışmalarını takdirle takip ettiğimiz Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu tarafından dün itibariyle bize ulaşan görüşme talebi olumlu karşılanmış; Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun konu hakkındaki düşünce ve görüşleri, kendisine iletilmiştir.


Gelinen noktada; aynı düşünce ve fikirlerin kamuoyu ile de paylaşılması Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun yönetsel anlayışının bir sonucu olup aşağıda yer alan deklarasyon, yaşanan süreç ile ilgili yönetim kurulumuzun açık ve net tavrını ortaya koymaktadır.


Buna göre bilindiği üzere 2 Temmuz 2012 tarihinde TBMM'nin iradesi ile ceza yargılaması hukukunda Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılmasına karar verilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesinin beyan edildiği bu andan itibaren, söz konusu mahkemeler tarafından verilen hükümler, artık yalnızca esastan değil şeklen de gayrimeşrudur. Kamuoyu tarafından da çok yakından bilindiği üzere Fenerbahçe Spor Kulübü ve Fenerbahçeliler bu gayrimeşruluk ve hukuksuzlukla karşı karşıya bırakılmıştır.


Sonuç olarak, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizler, Türkiye Barolar Birliği tarafından önerilen ve Sayın Başbakan tarafından olumlu karşılanan ve üzerinde toplumsal mutabakatın sağlanmasının kuvvetle muhtemel olduğu Özel Görevli Mahkemelerin bakmaya devam ettiği davaların gayrimeşru ve yok hükmünde sayılarak, genel mahkemelerde yeniden yargılama yolunun açılması girişimini koşulsuz destekliyoruz.


Yargıtay'ın da gelinen aşamada taraflı yorumlanabilecek bir acelecilikle hareket etmeyip, elindeki davayı görmeyi bekleteceğini umut ediyoruz.


Kamuoyunun şu hususu da çok iyi bilmesini isteriz ki, Fenerbahçe'nin kararlılığı, ne bir af, ne de özel bir uygulama talebine yöneliktir.


Fenerbahçe'nin vazgeçilmezi, 3 Temmuz 2011'den beri defalarca dile getirdiğimiz üzere, elimizden alınmış adil yargılanma hakkının iadesidir ki bu konunun her platformda takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz."
08 Ocak 2014
Etiket; fenerbahçe 3 temmuz, fenerbahçe şike yargılama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Vefat eden oğlu sorulunca, ağladı
Aydınlar bombalıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir