25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fenerbahçe bu alanın lideri



 

Ağustos ayında spor dünyasında öne çıkan kişi, kulüp ve olaylar açıklandı. Medya Takip Merkezi’nin (MTM) verileri ile hazırlanılan rapora göre, CAS davaları gündeme damgasını vururken, Fenerbahçe medyada en çok konuşulan kulüp oldu. Futbolcular ise transfer haberleri ile öne çıktı. Ayın en medyatik teknik direktörü Fatih Terim, medyada en çok yer alan kulüp yöneticisi ise Aziz Yıldırım oldu.MTM’nin araştırmasına göre, Ağustos ayına CAS davaları damga vurdu. UEFA’nın Fenerbahçe’ye 2, Beşiktaş’a ise 1 yıl olarak belirlediği Avrupa Kupaları’ndan men cezası kararını CAS’ın onaylaması, Türk Futbol kamuoyunda büyük hayal kırıklığı yarattı. Süper Kupa’yı Galatasaray’a kaptırmasının ardından, lige Torku Konyaspor’a 3-2 mağlubiyetiyle başlayan Fenerbahçe, Temmuz ayına oranla haberlerini yüzde 64 arttırdı. Ay boyunca, transfer çalışmaları ile de gündeme gelen sarı lacivertli kulüp, 84 bin 96 haber ve yazı ile medyada en çok konuşulan spor kulübü oldu.

GALATASARAY SEZONA 3 KUPA İLE BİRDEN BAŞLADI

Geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Galatasaray, Ağustos ayında medyanın en çok söz ettiği bir diğer kulüp oldu. İngiltere’de düzenlenen Emirates Cup’a katılan ve turnuvanın şampiyonu olan Galatasaray, ezeli rakibiFenerbahçe’ye karşı oynadığı Süper Kupa maçını da kazanarak yeni lige 3 kupayla başladı. Çeşitli transfer haberleriyle gündemden düşmeyen sarı kırmızılılar, özellikle Atletico Madrid’in oyuncusu Arda Turan’ın transfer çalışmalarıyla hayli konuşuldu. Tüm çabalarına rağmen eski futbolcusunun transferini gerçekleştiremeyen Cimbom, toplamda 61 bin 87 haber ve yazı ile gündeme geldi.

FUTBOLCULAR TRANSFERLERİ İLE GÜNDEMDEYDİ

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı spor gündemi raporuna göre, medya Temmuz ayında olduğu gibi, Ağustos’ta da en çok Didier Drogba’yı konuştu. Galatasaray’ın Fildişi Sahilli futbolcusu, Emirates Cup’ta Arsenal’e attığı 2 gol ile spor çevrelerinin beğenisi toplarken, Süper Kupa karşılaşmasında, Fenerbahçeağlarına bıraktığı gol ile de medyada adından söz ettirdi. Bir önceki aya oranla medyada yüzde 110 daha fazla yer bulan Didier Drogba, 11 bin 814 haber ve yazıya konu edildi.Galatasaray’ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Ağustos ayında basın, TV ve internet medyasının en çok yer verdiği ikinci sporcu oldu. Önceki aya göre haberlerini yüzde 146 oranında arttırmayı başaran Yılmaz, Süper Kupa Finali’nde kadroda yer almayınca, bozulduğu iddialarına maruz kaldı. Lazio Kulübü’nün futbolcu için önemli bir teklif yaptığı ve Yılmaz ile ciddi şekilde ilgilendiği öğrenilirken, Galatasaray Kulübü bu transfere sıcak bakmadı. Burak Yılmaz, toplamda 11 bin 494 haber ve yazıda yer aldı.Emmanuel Emenike, aynı araştırmaya göre geçtiğimiz ay Türk medyasının en fazla yer verdiği sporculardan bir diğeri oldu. Fenerbahçe’ye transferi ile gündemde kalan futbolcu için sarı lacivertli kulüp, Spartak Moskova’ya 13 milyon Euro ödedi. Transferi ile ilgili, kendini evine dönmüş gibi hissettiğini ifade eden Nijeryalı oyuncu, haberlerindeki yüzde bin 734’lük artışla medyaya 11 bin 371 haber ve yazı ile konu oldu.

TEKNİK DİREKTÖRLER İLK SINAVLARINA ÇIKTILAR

MTM’nin spor gündemi araştırmasında, medyanın en çok söz ettiği teknik direktörler de belirlendi. Buna göre, A Milli Takım’ın başına 3. kez geçmesi ile gündeme gelen Fatih Terim, ay boyunca medyanın en çok konuştuğu teknik direktör oldu. Galatasaray Kulübü’nün de onayıyla, sezon sonuna kadar hemGalatasaray hem de A Milli Takım’ı çalıştıracak olan Terim, bir önceki aya oranla yüzde 206 artışla, toplamda 20 bin 85 haber ve yazıda yer aldı.Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, geçtiğimiz ay medyada adından en fazla söz edilen diğer bir teknik hoca oldu. Sezona Süper Kupa ve Torku Konyaspor yenilgileri ile sıkıntılı başlayan Yanal, özellikle 2-0 önde oldukları Torku Konyaspor maçının kaybedilmesi ile ilgili Fenerbahçe taraftarının eleştirilerine maruz kaldı. Ersun Yanal ay boyunca 15 bin 414 haber ve yazıya konu edildi.Beşiktaş’ın çalıştırıcısı Slaven Bilic, Ağustos ayı spor gündeminde öne çıkan bir başka teknik direktör oldu. Medyada disiplinli duruşuyla dikkat çeken teknik hoca, takımının Süper Lig ve Avrupa Kupaları’ndaki performansı ile adından söz ettirdi. Trömsö’yü sahada elemesine rağmen, CAS’ın kararı ile Avrupa kupalarından men edilen Beşiktaş’ın çiçeği burnunda hocası Bilic, toplam 6 bin 717 haber ve yazıda yer aldı.

AZİZ YILDIRIM MEDYADAKİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYOR

Aynı araştırmaya göre, geçtiğimiz ay medyada en fazla yer alan kulüp yöneticisi Aziz Yıldırım oldu.Fenerbahçe yönetimi seçimli genel kurul kararı alırken, Yıldırım’ın başkanlığa aday olup olmayacağı ise belirsizliğini korudu. Yargıtay sürecinin sonuna kadar başkanlık görevini sürdürmek istediğini belirtilen Yıldırım, ay boyunca medyada 8 bin 542 haber ve yazı ile konuşuldu.Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Ağustos ayı boyunca gazete, dergi, TV kanalları ve internet medyasına en fazla konu edilen diğer kulüp yöneticisi oldu. Arda Turan’ın Atletico Madrid’den transferi ile ilgili şartları zorladıklarına yönelik açıklamalarda bulunan Aysal, Burak Yılmaz’ın Lazio’ya satılmaması konusunda ise ısrarcı oldu. Önceki aya oranla medyada yüzde 129 daha fazla yer bulan Aysal, toplamda 8 bin 88 haber ve yazı ile adından söz ettirdi.Ağustos ayının en çok konuşulan bir diğer kulüp yöneticisi ise, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. TFF’nin derbi maçlar için deplasman takımına uygulanan taraftar yasağını protesto etmek için, ligin ilk haftasında oynanılan Beşiktaş-Trabzonspor maçını Beşiktaşlı taraftarların arasında seyretti. Hem medya hem de taraftarlardan yoğun ilgi gören Hacıosmanoğlu, ayı 4 bin 412 haber ve yazı ile tamamladı.

İŞTE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

Ay boyunca öne çıkan haberleri derleyen Medya Takip Merkezi’nin verilerine göre, spordaki diğer gelişmeler ise şunlar oldu:

Beşiktaş Kanadalı ön libero oyuncusu Atiba Hutchinson’ı renklerine bağladı.

- Sivasspor, Fransa’nın Montpellier takımında forma giyen Nijeryalı forvet John Chukwudi Utaka ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

- Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası’nın Büyük Britanya’da yapılan sezonun 9. yarışını, MAHI Racing India Takımı adına yarışan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu kazandı.

- Türkiye Atletizm Federasyonu, aralarında olimpiyat madalyalı Eşref Apak’ın da yer aldığı 31 sporcuya yasaklı madde kullandıkları gerekçesiyle 2 yıl müsabakalardan men cezası verdi.

Fenerbahçe ve Milli Takım’ın eski futbolcusu Selçuk Yula, geçirdiği kalp krizi sonrası 54 yaşında hayatını kaybetti.

- Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)’nın Temmuz ayı sıralamasında 57. sırada kendine yer bulan Türkiye, Ağustos ayında ise 1 basamak gerileyerek 58.liğe düştü.

- 14. Dünya Atletizm Şampiyonası, Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşti. Türkiye şampiyonaya 10 sporcu ile katılırken, şampiyonada Rusya 7 altın, 4 gümüş ve 6 bronz ile toplamda 17 madalya toplayarak en fazla madalya alan ülke oldu.

- Yağlı güreşin son Kırkpınar şampiyonu Ali Gürbüz’ün doping nedeniyle altın kemeri geri alındı.

- Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda serbest stilde Selahattin Kılıçsallayan dünya şampiyonu oldu.

- Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu ile karşılıklı anlaşarak Milli Takımlar bünyesindeki görevlerinden ayrıldığını açıkladı.

- Ligin ilk haftasında, ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Engellenmesi’ kapsamında önlemlere uymayan 30 kişi hakkında, statlara biletsiz girme, yabancı madde sokma, meşale getirme, küfür etme ve alkollü giriş yapmaktan dolayı işlem yapıldı.

- Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 11. yarışı Belçika Grand Prix’sini, Red Bull-Renault’un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.

- UEFA Disiplin Kurulu’nun Fenerbahçe’ye şike sebebiyle verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezası, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi tarafından onandı.

- Türkiye Atletizm Federasyonu, Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt’ı, A ve B numunesinde yasaklı madde bulunması sebebiyle 2 yıl müsabakalardan men etti.

- PTT 1. Lig’in ikinci haftasında oynanan Adana Demirspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında tribünlerde açılan “Her yer Taksim her yer direniş” pankartı ‘siyasi ve ideolojik’ çağrışımlara neden olması sebebiyle, pankartı açan taraftara seyirden men cezası verildi.

- UEFA, Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarından men edilmesinden sonra, play-off turunda elenen takımlardan herhangi birinin kurayla Avrupa Ligi’ne dahil edileceği açıkladı.

- UEFA’nın bir yıllık men cezasına CAS’ta itiraz eden Beşiktaş’ın talebi olumsuz yanıt aldı.

04 Eylül 2013
Etiket; fenerbahçe, ağustos, çok konuşulan, aziz, yıldırım, medya Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
Ali Mert'e Fenerbahçe jesti
Dostça başladı, dostça bitti
İzmirli hemşirenin başarısı
2018 model gelinikler
Gelinliğin hikayesi yazılacak
Gerçek bir destan
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir