29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fenerbahçe tarihinin en mühim maçı



Aykut Kocaman, 1996 yılında, Fenerbahçe'ye şampiyonluk getiren kendisinin de 1 gol kaydettiği maçtan sonra ilk kez bu kadar heyecanlı olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile sarı-lacivertli futbolcu Volkan Demirel, S.L. Benfica ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi Yarı Final Rövanş maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Luz Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Kocaman, tarihlerinin en önemli maçlarından birine çıkacaklarını belirterek, “Öncelikle Lizbon gibi güzel bir şehre geldik. Öncelikle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak sözlerime başlamak isterim. Güçlü bir rakiple oynayacağız. Önemli bir rakip. Tarihimizin en önemli maçı. Final artık yakın. Maça çıkarken avantaj ya da dejavantaz değerlendirmesinde bulunduk. Benfica tecrübesiyle son 4 yılda düzenlenen büyük turnuvalarda finallerde olmayı başarmış ve bize göre bir adım önde gibi duruyor. Ancak evimizdeki karşılaşmada doğru bir oyun ortaya koyarak rakibi alt etmeyi başardık. Rövanşa gelirken şartları eşitledik. Rakibimizin avantajı ise kendi sahasında oynayacak olması. Avrupa Ligi’nde final oynamak için A’dan Z’ye bütün benliğimizle, kalitemizle mücadele edeceğimizi söylemek isterim” dedi.

“GEREKEN BİLGİLERİ ELDE ETTİK VE OYUNCULARIMIZLA PAYLAŞTIK”

İlk maçın her iki takım için de bir takım veriler oluşturmaya yardımcı olduğuna değinen Kocaman, “İlk maçta oyana oyun ve sonuç bizim için nasıl bir veri oluşturduysa rakip için de geçerli bu. Onların da verileri var yarınki maça ilişkin. Favoriyi ya da turu geçecek takımı belirleme açısından bir takım verilen oldu. Dolayısıyla turu geçecek takım 90 ya da 120 dakika sonunda belli olacaktır” diye konuştu. Bir gazetecinin yarınki rövanş maçında Salih Uçan’a görev verip vermeyeceğine ilişkin sorusuna karşılık Kocaman, oyuncularla ilgili maç öncesi somut veriler paylaşmak istemediğini dile getirdi.

“CRİSTİAN NE İLK NE DE SON PENALTI KAÇIRAN FUTBOLCU”

Kocaman, karşılaşmanın penaltılara gitme ihtimali ile ilgili de, "Tabii ki penaltı çalıştık ama bunlar hikaye. 2 tane penaltı atmakla penaltı çalışılmaz. Bu iş zihinseldir ve bu yönde çalışmalar yaptık. Sanki dünyanın ilk ve son penaltı kaçıran futbolcusu Cristian gibi davranıldı. Futbolda penaltıların yüzde 25’i kaçırılıyor. Çok futbolcular penaltı kaçırdı ve futbol oynandığı sürece penaltılar kaçacak. Cristian ne ilk ne de son penaltı kaçıran futbolcu” sözleriyle değerlendirdi.

“DOĞRU BİR OYUNLA İLK MAÇI KAZANDIK”

İlk maçta Benfica karşısında alınan 1-0’lık galibiyetin doğru bir oyun anlayışının getirisi olduğunun altını çizen Aykut Kocaman, “İlk maçtaki oyun için çok iyi oyundu yorumlarına katılmıyorum. Benim kafamdaki iyi oyun daha farklı. Benim için ilk maç doğru oyundu ama kazandığımız için iyi oyun olarak lanse edildi. Bu doğru oyunda çok büyük pay sahibi olan 3 oyuncumuzdan eksik olacağız. Mevcut çıkacak kadromuzdan maksimum verimi elde etmeye çalışacağız. Stratejimiz değişecek mi değişmeyecek mi son toplantıda konuşacağız. Futbol her sonuca açık bir oyun, kazanırsak sevineceğiz ama kaybedersek de rakibimiz alkışlayacağız" ifadelerini kullandı.

“YARINKİ KARŞILAŞMA İÇİN TEK MAÇLIK TUR MAÇI DENEBİLİR”

Portekiz temsilcisinin oyun anlayışını da değerlendiren Kocaman, “Genel oyunları deplasmanda ve iç sahada olmak üzere farklılık göstermiyor. Hücumda ve savunmada komplike bir takım. Bu özellikleri değişmeyecektir ilk maçtan tek farklı olacak şey kendi evlerinde seyircileri karşısında oynamaları olacak. Ama karşılarında istediklerini yapmalarına izin vermeyecek bir Fenerbahçe olacak. Benfica 1 adım öndeydi ama içerde aldığımız galibiyet ile durumu eşitledik ve hatta öne geçtik diyebiliriz. Yarınki karşılaşma tek maçlık bir tur gibi oynanacak gibi görünüyor” diyerek sözlerini noktaladı.

VOLKAN DEMİREL: “HER ŞEYİN GÜZEL OLMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Basın toplantısında konuşan kaleci Volkan Demirel, takım olarak tek düşüncelerinin final biletini almak olduğunu söyleyerek, “Bütün güzelliklerin yaşanması için herkesin elinden geleni yapacağına inanıyorum. Tüm düşüncemiz Amsterdam biletini almak. Yarın, Fenerbahçe camiası ve taraftarı için tarihi bir gece yaşayacağız” açıklamasında bulundu.

“SAYGIMIZI VE DEĞERİMİZİ KORUYORUZ”

Başarılı file bekçisi, Portekiz temsilcisinin saygı duyulacak güçlü bir takım olduğunu ifade ederek, “Rakibimize saygı duyuyoruz. Yarı finale geldiğimizde ise kiminle eşleştiğimiz önemli değildi, çünkü Benfica’nın saygı duyulacak güçlü bir takım olduğunu biliyoruz. İlk maçta da dile getirdim; kollektifler her şeyiyle Avrupa’nın en iyileri arasındalar. 1-0’lık galibiyet avantaj olabilir ama güçlü bir takımla oynayacağız. Saygımızı ve değerimizi koruyoruz. Finale çıkacağımızdan eminiz. Benfica hakkında hocalarımız tarafından gereken bilgileri aldık. Çıkıp en iyi şekilde mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“FENERBAHÇE FORMASIYLA FİNAL YAŞAMAK GURUR VERİCİ OLUR”

Fenerbahçe forması altında dünyanın en iyi iki organizasyonundan birinde olmanın gurur verici olduğuna değinen Demirel, “Dünyanın en önemli organizasyonlarından birindeyiz. Fenerbahçe formasıyla mücadele etmek gurur ve onur verici. İnşallah hep beraber kupayı alıp, camiaya ve taraftara armağan edeceğiz. Bu da benim için büyük bir mutluluk ve gurur olacaktır” ifadelerini kullandı.

01 Mayıs 2013
Etiket; benfica, Fenerbahçe, Aykut, Kocaman Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ali Mert'e Fenerbahçe jesti
Dostça başladı, dostça bitti
Bu Göztepe iş yapar
Pınar KSK'ye Fener çarptı
Fenerbahçe'den Karşıyaka'ya
Hazmedemediler!
Karşıyaka kapalı gişe
Yine uzatmalarda yıktık
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir