25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fethiye'de Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu



Muğla'nı Fethiye İlçesi'nde fotoğraf çekmek için çıktıkları 230 metre yüksekliğindeki kayalıkta mahsur kalan 3 kişi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından 12 saat süren operasyonla kurtarıldı.

Kayaköy'den dün saat 06.30 sıralarında doğa yürüyüşüne çıkan 54 yaşındaki Metin Demirci, 30 yaşındaki Selçuk Demir ve 24 yaşındaki Uğur Kaya, Soğuksu Koyu'na geçti. Burada çevreyi fotoğrafladıktan sonra Gemile Koyu'na gitmek isteyen doğaseverler, patika yoldan yürümek yerine, yolu kısaltarak kayalıklara tırmanmayı seçti.

Soğuksu ile Gemile Koyu arasındaki 230 metrelik dik kayalıklara tırmanmaya başlayan grup, 170 metre tırmandıktan sonra daha fazla ilerleyemedi. Kayalıklarda mahsur kalan maceraperestler, saat 12.00 sıralarında jandarma ve AKUT'tan yardım istedi.

AKUT ULAŞTI

Mahsur kalanları kurtarmak üzere harekete geçen Fethiye AKUT ekibi, saat 13.00 sıralarında Kayaköy'e gelerek Soğuksu Koyu'na yürüyüşe geçti. Kazazedelerin yerini uydudan tespit eden 8 kişilik ekip, 3 saatlik yürüyüş ardından kurtarılmayı bekleyen Demirci, Kaya ve Demir ile göz teması kurdu. Metin Demirci ile cep telefonundan görüşen ekip üyeleri, kayanın zirvesine çıkarak 3 kişiyi yukarı çekmeyi kararlaştırdı. Zorlu yolculuğun ardından saat 18.00 sıralarında 3 arkadaşın mahsur kaldığı kayalığın zirvesine çıkan kurtama ekibi, ip istasyonu kurarak inişe geçti. 60 metrelik inişin ardından mahsur kalanlara ulaşan ekip üyeleri, önce Metin Demirci'yi halatla çekerek kayalıklardan çıkardı. Demirci sağlık kontrolünden geçirilirken, Selçuk Demir ve Uğur Kaya da mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı. Yorgun ve bitkin oldukları gözlenen maceraperestlere su ve çikolata verildi. Demirci, Kaya ve Demir'in genel sağlık durumlarının iyi olduğu anlaşılınca, dönüş için yürüyüşe geçildi. Gecenin karanlığında GPS ve el feneri yardımıyla dönüş yolunu bulmaya çalışan AKUT üyeleri, geceyarısı Kayaköy'e ulaşmayı başardı.

"SONRADAN FARK ETTİK"

Doğa gezintisi yapmak ve fotoğraf çekmek için yürüyüşe çıktıklarını anlatan emekli elektronik mühendisi Metin Demirci, Soğuksu'dan Gemile Koyu'na gitmek isterken kayalıkta mahsur kaldıklarını söyledi. Kayalıkların bu kadar dik olduğunu tahmin edemediklerini anlatan Demirci, ilk bakışta önümüzde 15 metre yüksekliğinde bir kaya bloğu vardı. Onu aştık, bir kaya bloğu daha çıktı. Onu da aştıktan sonra daha fazla ilerleyemedik. Dönmek imkânsızdı. Nasıl bir risk aldığımızı sonradan fark ettik" dedi. Mahsur kalmak dışında doğa yürüyüşünün çok güzel geçtiğini anlatan bilgisayar mühendisi Selçuk Demir ise, "Bol fotoğraf çektik, manzara izledik. Ancak sonu biraz farklı bitti. AKUT'u bunun için yormak istemezdik. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AKUT ÜYESİ OLMAYA KARAR VERDİ

AKUT'un son derece hızlı gelip kendilerini kurtardığını anlatan Uğur Kaya da kurtarma ekibine teşekkür etti. Operasyonun ardından AKUT'a katılmak istediğini kaydeden Kaya, doğa yürüyüşüne çıkacaklara tesviyelerde bulundu. Uygun ekipman ve kıyafet olmadan bu tarz maceralara girilmemesi gerektiğini kaydeden Kaya, şöyle dedi:

"Ayağımda tırmanış için uygun ayakkabı yoktu. Bu yüzden çok zorlandım. Bu tarz doğa gezintilerine çıkacaklar mutlaka ona göre giyinsin ve fazla risk almasın." Operasyonun ardından Kayaköy'e gelerek kendilerini bekleyen jandarma aracına binen 3 kişi, ifadelerine başvurulmak üzere Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü.

27 Nisan 2014
Etiket; fethiye akut kurtarma, uğur kaya, selçuk demir, metin demirci Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir