29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fikret Orman'dan önemli açıklamalar



Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran’ın istifa etmek zorunda kalmasına üzüldüğünü belirtirken, yöneticilerden Levent Erdoğan’ın da derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısına; İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Divan Kurul Üyesi Oğuz Anter, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Atıf Keçeci ve Prof. Dr. Dursun Arıkboğa katıldılar.

TAMER, KENDİ İRADESİYLE İSTİFA ETMİŞTİR

Hafta sonu BJK İnönü Stadı’nda yaşanan olayların tüzük değişikliği toplantısının önüne geçtiğini üzülerek belirten Fikret Orman, "Kulüp başkanlığına aday olduğum 2004 senesinden beri Tamer Kıran ile birlikte çalışıyorum. Kendisi çok eğitimli ve Beşiktaşlılık duruşuna sahip bir kişidir. Kendisi hakkında kulübe yaptığı maddi katkılar kadar gecesini gündüzüne katarak çalışması da ön plana çıkarılması gereken önemli bir arkadaşımızdır. İstifasını istediğim haberleri gerçek dışıdır. Tamer, kendi iradesiyle istifa etmiştir. Bir duruş göstermiştir. İki açıdan üzüntülüyüm. Olan olaylardan ve Tamer ile ailesi üzüldüğü için üzgünüm. Beşiktaş’a hizmet edecek düzgün insanlar ararken bu düzgün insanların bir şekilde kırılmalarından ve uzaklaşmalarından üzgünüm. Bir kaza olmuştur. Olayın tutulacak bir tarafı yoktur. Kulüp olarak bu olayı kınıyoruz. İçinde olanlarla mahkeme kanalıyla mücadele edeceğiz. Bu olayı örtmeyeceğiz, bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Allah’tan dileği bir daha böyle olayların hiçbir statta yaşanmaması. Tüzük kongresinin ardından toplanıp konuyu tartışacağız. Taraftarların tepkisini anlıyorum. Bizler de taraftarız. Üzüntüyle seyrettim. Olay çok vahimdir, çözülmesi için adli mercilere yardımcı olacağız” dedi.

BEŞİKTAŞLILARI KİMSE KANDIRAMAZ

Yönetim Kurulu içinde olup da kendini kandırılmış hisseden biri varsa o kişinin ivedilikle istifa etmesinin altını çizen Orman, "Biraz Beşiktaşlılık duruşu olduğuna inanıyorsa hemen istifasını sunmalıdır. Kimseyi kandırdığımız yok, her şey şeffaflık içinde yürütülüyor. Bin tane hukuk davasıyla uğraşırken hiçbirine yardımcı olmayıp sırf kongre yaklaştı diye bu hareketlere girmek onaylanamaz. Bu camianın bir başkanı olarak o kişiden hemen gereğini yerine getirmesini istiyorum. Aday olmak isteyenler projesi olanlar radyo radyo gezenler gelsinler burada konuşsunlar. Bahsettiğim kişi Levent Erdoğan’dır. Biz burada inanılmaz bir mücadele veriyoruz. Yakışıksız şeyler yapıyor. Burası icra yapma yeridir. Madem onu kandırıyoruz, hemen istifa etsin. Kimseye borcumuz yok kimseden korkumuz da yok elinden geleni ardına koymasın. Beşiktaşlıları kimse kandıramaz, her şey kamuoyunun önünde oluyor” şeklinde konuştu.  

Tüzük değişikliği ile ilgili çalışmaların son vagonunda yer aldığını söyleyen Fikret Orman, “Benden evvel değerli Prof. Dr. Dursun Arıkboğa ve birçok önemli arkadaşımız uzun zamandır bu konu üzerinde çalışıyordu. Kendilerine fikirlerimi söyleyeceğimi sonuçta kanunlar ve genel kurul üyeleri neyi yapılması gerektiğini belirtiyorsa onun olacağını söyledim. Bugüne kadar Beşiktaş’a zarar veren hareketlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz bu değişikliklerle. Genel kurul iradesini ön plana çıkarıyoruz. Şu andaki tüzük aslında benim için en iyi tüzük, her şeyi yapabilirim tüzük bu haldeyken. Son mali toplantıda açıkladım. Hızlıca yeni tüzüğü ortaya çıkaracağımı beyan ettim. Yavaş yavaş borçlar temizlenmeye başlayınca iç hesaplaşmaların tüzük üzerinden yapılmasını doğru bulmuyorum. Yeni tüzükte yönetim kurulunun yetkilerine kısıtlamalar getirildi ve hakimiyet genel kurul üyelerine verildi. Bundan sonra kongrelerin mayıs ayında yapılacak olması hususunda yapılan eleştirilere cevap vereyim. Artık Beşiktaş’ta masraflar yapılmadan hesap verilecek. Sezon biter gelecek yılın planlaması yapılır ve genel kurul üyelerinin önüne gelir. Beşiktaş’ı borçlandırma dönemi sona ermiştir. Borçlanmak için genel kuruldan yetki alınması gerekecek. Yetki alanlar bu yetkiyi kendi dönemleri için kullanabileceklerdir. Her yönetim görev süresindeki gelirleri kullanabilir daha fazla harcama için genel kuruldan izin gereklidir. Hazırlanan tüzüğe üç konu haricinde müdahale etmedim.Başkanlık iki dönemle sınırlı olsun. Başkanlıkta kalabilmek için tavizler verilmesin. Beşiktaş için emek dökenlerin direk olarak Divan Kurulu’na girmelerini sağladım” ifadelerini kullandı.

UEFA lisansı alabilmek için vergi borçlarını öderken şahsi kefaletimi ortaya koyarak işi çözdüm diyen Fikret Orman, “Daha evvel yapılmış taksitlendirmeler var. Eski borçlardan dolayı yönetim kurulu üyesi olmaya uzak duranlar işe sahip çıksınlar istedim. Borç insanı korkutur. Beşiktaş’la ilgili her noktada şahsi kefaletimi kullandım” dedi.  

Üyelik konusu tüzük toplantısında konuşulmayacağını belirten Orman, “Üyelik ücreti 1200 TL’ye benim verdiğim güvenceyle inmiştir ve arkadaşlarımızın 100 bin üye projesine destek olmak için. 1 senede 2000 bin civarı yeni üyemiz oldu. Bu üyeler hiçbir gruba üye değil tahsilli pırıl pırıl insanlar. 1 kişi senede 10 kişiye imza versin diye düşündük. Yüzde 5 kotası ise 2002-2003 dönemi hariç hep yeni üye sayısı bu oranın altında kalmıştır. Bu konuda ısrarcı değilim takdiri üyelerimize bırakıyorum. Derneğe ve şirkete borcu bulunanların seçme ve seçilme haklarını ellerinden aldık. Tüzüğün ana amacı bundan önce yaşananların önüne geçmek. Konuşmak isteyenler gelsin genel kurulun karşısına çıksın ve elinden geleni yapsın” diye konuştu. “

Yönetim kurulu üye sayısını 10 asil 5 yedek olarak 15 kişiye indirdiklerinin altını çizen Fikret Orman, “Ben 8’e 4 istiyordum ama müşterekte buluştuk. Kulübü zarar uğratanlar üyelikten ihraç edilecektir. Tüm tüzükleri inceledik en güncel ve en iyi tüzüğü yapmaya çalıştık. Yeni Ticaret Yasası ve SPK mevzuatına uyumluluk esas alındı. En önemsediğim şey tüzük değişikliğidir. Yeni tüzüğün ana fikri mutlak hakimiyeti genel kurula sunmaktır. Genel kurul yapısı düzelecek. Dönemimde bir grubun üye yapılmasına izin vermedik. Benim amacım bizi eskiden yaşadığımız o kötü olayların bir daha yaşanmasını engelleyebilecek bir tüzüğü ortaya koyabilmek. Takdir üyelerimizindir. Genel çerçeveyi çizdik. Her şeyi buraya yazarsak o zaman iktidarlara gerek yok. İrade hareket edebilmelidir” diyerek sözlerini tamamladı.

30 Nisan 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir