18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Flaş Gelişme! Irak'ta Serbest Bırakılanlar Var



 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, " Irak'ta bir firmada çalışan bir grup Iraklı ve yabancı işçiyle beraber Selahaddin vilayetine bağlı El-Dur ilçesinden Kerkük'e gitmekte iken, silahlı bir grup tarafından alıkonulmuş olan 4 vatandaşımızın, yürütülen çalışmalar neticesinde dün (19 Haziran) serbest bırakılması sağlanmıştır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama yapılan yazılı açıklama şöyle; "Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olayları devam etmekte, olumlu bir gelişme kaydedilmemektedir. Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarımız bu çerçevede geçerliliğini korumaktadır. Anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın, can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve sözkonusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir."

"YARDIM FAALİYETLERİ AĞIRLIKLI OLARAK ERBİL BAŞKONSOLOSLUĞUMUZ ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLMEKTEDİR"

"Başta Musul ve Telafer'de meydana gelen çatışmalar olmak üzere, yerlerinden edilen sivil halka yönelik olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinasyonunda yürütülen insani yardım faaliyetlerimiz halen devam etmektedir. Öte yandan, Kızılay tarafından bölgedeki soydaşlarımıza ulaştırılmak üzere sevk edilen ve gıda, içme suyu ve barınma malzemesi içeren insani yardımların dağıtımının bugün akşam saatlerinde başlaması öngörülmektedir. Ayrıca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından da bölgedeki soydaşlarımıza insani yardım ulaştırılması için çalışmalara başlanmıştır. İnsani yardım faaliyetlerimiz ağırlıklı olarak Erbil Başkonsolosluğumuz üzerinden yürütülmektedir"

"4 VATANDAŞ, YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE SERBEST BIRAKILMASI SAĞLANDI"

"Irak'ta alıkonulan tüm vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Son olarak, Irak'ta bir firmada çalışan bir grup Iraklı ve yabancı işçiyle beraber Selahaddin vilayetine bağlı El-Dur ilçesinden Kerkük'e gitmekte iken, silahlı bir grup tarafından alıkonulmuş olan 4 vatandaşımızın, yürütülen çalışmalar neticesinde dün (19 Haziran) serbest bırakılması sağlanmıştır.

"BAĞDAT BÜYÜKELÇİLİĞİ GEREKLİ ÇALIŞMALARI YÜRÜTMEYE DEVAM ETMEKTEDİR"

"Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bakanlığımız'da faaliyetine devam eden ve ilgili diğer kurumlarımızın personelinin de hizmet verdiği Kriz Merkezi, Irak'taki durum ve bu ülkedeki vatandaşlarımız hakkında Bakanlığımıza iletilen tüm soru ve talepleri eldeki güncel bilgiler ışığında cevaplandırmaktadır. Konsolosluk Çağrı Merkezlerimize yapılan başvurular da eşzamanlı olarak Kriz Merkezi'ne yönlendirilmektedir."

 

20 Haziran 2014
Etiket; ırak serbest bırakıldılar, ışid ırak gelişmeler Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir