28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Flaş! Kocaoğlu da kararını verdi!



 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzunca bir süredir beklenen CHP’den yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusunu yaptı. Sürpriz bir zamanlama gerçekleştiren Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de Binali Yıldırım’ın adaylığını ilan etmesinden 10- 15 dakika sonra sonra CHP İl Başkanlığı’na dilekçesini vererek, rakibi Yıldırım’a 'İzmir’e hoş geldin' dedi.

Adaylık için bugüne kadar kamuoyuna 'Süreci izliyorum' açıklaması yapan, çevresine ise "Binali Yıldırım aday olursa adayım" diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün CHP İl Başkanı Ali Engin’e adaylık başvuru dosyasını teslim etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de 12 ilin adayını ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir adaylığını açıkladığı töreni yakın arkadaşlarıyla televziyondan izleyen Kocaoğlu sürpriz bir karar aldı ve adaylık başvurusu için CHP İl Merkezi’ne geldi. 

Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin’e aday adaylığı başvuru dosyasını vermeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Hepinizin bildiği gibi süreci takip edip, herhangi bir günde şartlar oluştuğunda aday adaylığı başvurumu yapacağımı defalarca sizlerle paylaştım. Bugün rakip aday, AKP adayı belli oldu. Ben de kararımı zaten oluşturmuştum. Geldim dosyayı aldım" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 10 yıldır sürdürdüğünü hatırlatan Kocaoğlu, yaptıkları ve yürüttükleri bir çok proje olduğunu söyledi. Bu süreç içerisinde yolda, gördükleri her yerde kendisini gören İzmirlilerin, "Aday olmanızı bekliyoruz, destekliyoruz Sakın bizi bırakma" diye yoğun talebiyle karşılaştığını dile getiren Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Eşimle, çocuklarımla görüştüm. Ben rakip adaya, AKP adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a 'İzmir’e hoşgeldiniz' diyorum. Birlikte centilmence bir yarış olmasını, İzmir’e pozitif enerji vermesini diliyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımız, AKP iktidarının yaptıkları yapmadıkları, bunarın hepsini süreç içinde konuşacağız. 2009 seçimlerinde olduğu gibi, 2004 seçimlerinde Bornova’da olduğu gibi, halkımıza hemşehrilerimize güvenerek ve onların büyük bölümünün desteğini alarak yola çıkıyoruz. Bu yolda hem CHP örgütünün başta il ilçe teşkilatları ve partililer olmak üzere, hem de İzmirli hemşehrilerimizin bizi yalnız bırakmayacağına, destekleyeceğine inanıyor, güveniyoruz. Kendimizi 4 milyon İzmirli hemşehrilerimize emanet ediyoruz. Bundan sonra biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Söz onlarındır."

'İZMİR'İ RANTA, BETONA TESLİM ETMEMEK İÇİN'

Nasıl belediye başkanlığı yaptığının, nasıl kamu malı ve kent dönüşümü anlayışına sahip olduğunun zaman içinde tartışılacağını belirten Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Kamu malını korumak için ama İzmir’i kalkındırmak için, İzmir’i doğasıyla havası suyu toprağıyla koruyarak kalkındırmak için, İzmir’i ranta betona teslim etmemek, yeşillendirme yapacak, çevreyi koruyacak projeleri gerçekleştirmek için mutlaka ve mutlaka İzmir’i kalkındırmak için adayım. Gazamız mübarek olsun, yolumuz açık olsun. 31 Mart’ta tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde son, üçüncü 5 yılımıza girme umut ve dileğiyle."

İL BAŞKANI ENGİN: ONUR VE GURUR DUYUYORUZ 

CHP İl Başkanı Ali Engin de, 10 yıldır İzmir’e büyük hizmetler yapan çalışkan dürüst, cesur ve İzmirli Aziz Kocaoğlu’nun örgütün büyük bölümünün ve İzmirli'lerin aylardan beri 'aday ol' çağrısına kulak verdiğini söyledi. İzmir’in kalkınması, Cumhuriyet değerlerinin korunması ve sürdürülebilmesi için yine başarılı olacağına parti adına il başkanı olarak güvendiklerini söyleyen Engin "İzmiri sürdürülebilir bir kalkınmayla büyüteceğine inanıyoruz. Bu yolda kendisine başarılar diliyoruz. Partimizin adayı olmasından onur ve gurur duyuyoruz" dedi. 


13 Aralık 2013
Etiket; aziz kocaoğlu aday, adaylık izmir chp, aziz kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kavimler göçü olabilir
Tarım Fuarı kapılarını açtı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir