20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Foça'da festival coşkusu yaşanıyor



Foça festival coşkusunu 8. kez yaşıyor. S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi ve Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde Foça Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Foça Kültür, Sanat Ve Balıkçılık Festivali renkli gösterilerle başladı. 
Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ile Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek olan festivalin açılışına, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un yanısıra belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, civar il ve ilçelerle, Gürcistan'dan gelen çok sayıda davetli katıldı.
Festivale kortej yürüyüşü ile başlayan Foçalılar Cumhuriyet Meydanı'na kadar coşkulu anlar yaşadı. Yoğun ilgi gösterilen kortej geçişini, caddelere toplanan yüzlerce tatilci ve vatandaş izledi. Festival yürüyüşü Küçük Deniz Sahili'nden başladı ve Sevgi Caddesi üzerinden devam ederek, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı alanında son buldu. Festival kortejine İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşlik etti.


2 YIL ARADAN SONRA YENİDEN FESTİVAL COŞKUSU
Kortej yürüyüşün ardından Foça Festivali’nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 2011-2012 Yıllarında hazırlıklarının büyük ölçüde tamam olmasına rağmen yaşanan terör olaylarından dolayı Foça festivalini son 2 yılda 2 kez iptal etmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak; "Geçen yıl, yani 9 Ağustos 2012 tarihinde Foça’mızda gerçekleştirilen terör olayında, iki askerimizi şehit verdik. O günün öncesinde, tarlalarında üç köylümüz katledildi. Bu olayda, yardıma koşan sivil insanlarımız yaralandı. Bu olayları bir an olsun hatırımızdan çıkarmıyoruz. Onlar, bedenimizde birer yanık izi gibi duruyor. Burada şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz" dedi.
Konuşmasında; Heredot'un Foça için söylediği; 'Onlar kentlerini, bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimde kurdular' sözüne vurgu yapan Başkan Demirağ, şunları kaydetti: "Bu çok doğru bir teşhistir, tanımlamadır. Sizinle, festivalimizin bu beş gününde, bu en güzel gökyüzünün altında ve bu en güzel iklimde, sevginin, sevincin, barışın, dostluğun, bir arada olmanın engin mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Amacımız, bu beş gün boyunca Foça’da sanatın, kültürün aydınlığıyla yenilenmek ve barış, dostluk, bütünlük ve dayanışma coşkusuyla kucaklaşmaktır. Aydınlarımız, bizlere bu konuda rehber olacaklar. Etkinliklerimiz, Foça’mızın her yanına yayılarak, bütün birimlerimize yansıtılacak. İlçemizin her noktasında festivalin esintisini hissettireceğiz."
Bir deniz kenti olmanın farkı ve güzelliğiyle, denizi yeniden keşfedercesine yaşayacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Demirağ, "Yelkenlerimiz rüzgârla şişecek. Denizin ve denizcinin yüzü gülecek. Su Ürünleri Kooperatifimizin ve diğer kuruluşlarımızın değerli katkılarıyla, maviliklerin bize sunduğu zenginlikleri yaşayacağız, yaşatacağız. Konserleri, halk dansları, söyleşileri ve üretmeye, paylaşmaya yönelik etkinlikleriyle bütün kesimlere seslenen bu şenliği, inanıyorum ki, umulmadık güzellikler ve katkılar daha da güzelleştirecektir. Dileğimiz, coşkumuza coşkunuzu katmanız dır. Festivalde sizlerle olmak bize güç verecektir. Gelin, el ele, yürek yüreğe bu coşkuyu paylaşalım. Bu rüzgarı birlikte estirelim." diyerek, festivalin hayırlara vesile olmasını diledi.
Konuşmaların ardından, Foça Belediyesi Dans Grubu'nun gösterileri, Foça Folk Derneği, BorDer ve Trabzon Akçaabat Folklor Ekibi'nin folklor gösterileri ve festivale yurt dışından gelen konuk ülke Gürcistan'ın, çocuk folklor ekibinin gösterileri, açılış törenine coşku kattı. Festivalin söyleşiler, paneller, konserler, halk dansları gösterileri, balıkçılıkla ilgili çeşitli yarışmalar, yelken ve sörf gibi deniz yarışları, yerel kültürel değerleri ortaya çıkaran çalışmalar, üreten insanlara ve sorunlarına yönelik programlar, çocuklara ve engellilere kadar uzanan çeşitli etkinliklerle devam edeceği belirtildi.

12 Eylül 2013
Etiket; Uluslararası, Foça Kültür, Sanat Ve Balıkçılık, festival Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kısa film heyecanı
Doğaltaş şöleni
18 milyar doları katlayalım
Çinli sanatçılar büyüledi
İzmir caz yapacak
Çağla, İpek ve İnci ikinci turda
Devler yine İzmir'e geliyor
İzmir'de indirimin festivali başlıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir