24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fuat Göztepe Parkı yeniden vatandaşların hizmetine girdi



  Açılışın ardından şarkıcı Bengü bir konser verdi. Park, 1971-72 sezonunda Avrupa Fuar Şehirleri Kupası’nda yarı finale kadar yükselen ilk Türk takımı olan efsane Göztepe kadrosunun yer aldığı dev büste de ev sahipliği yapıyor.

  Televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu’nun sunum yaptığı açılışa, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Göztepe Kulübü’nün rölyefte yer alan efsane takımından Nevzat Güzelırmak, Ertan Öznur, Mehmet (küçük) Işıkal, Mehmet Aydın, Fevzi Zemzem, Nihat Yayöz’ün yanı sıra yine efsane isimler arasında yer alan Ceyhun Yazar, Göztepe Kulüp Başkanı Hüseyin Altınbaş, Yalı Derneği Kulüp Başkanı Behçet Şenözer, Göztepe taraftarları, Güzelyalı Mahalle Muhtarı Nedim Altan, yaşamını yitirmiş olan efsane futbolcuların aileleri ve semt sakinleri katıldı.

  Semte yakışan bir park yapmak için 8 ay önce harekete geçen Konak Belediyesi, yoğun bir çalışmanın ardından Fuat Göztepe Parkı’nı yenileyerek halkın kullanımına açtı. Amfitiyatrosuyla, çocuk oyun ve dinlenme alanlarıyla herkesin gün boyu kullanabileceği bir park haline gelen Fuat Göztepe parkının açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, son 20 yılda kentlerin insanlara göre değil, araba ve binalara göre şekillendiğini ve bu nedenle kentlerin taş yığını haline geldiğini söyledi. Başkan Tartan, insanın olmadığı yerde bir şeyin olmayacağını ifade ederek, “Ben kent yöneticiliğini insan yöneticiliği olarak ele alıyorum. İnsanı severseniz o kent değer bulur.

  Önceki park kırık döküktü. Bu semte yakışmıyordu. Avrupa kentlerinde özendiğimiz parkları gerçekleştirdik. Efsane olan Göztepe takımına vefa gösterilmediyse ben bu ayıbın parçası olmam dedim ve efsane kadronun rölyefini yaptırdım. Kenti kent yaparak belediye başkanlığı görevimi sürdürmeye, insan için koşturmaya devam edeceğim” dedi. Göztepe’nin Efsane takımından Nevzat Güzelırmak ise, 40 yıl önce 28 Haziran’da Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek Reisicumhur kupasını aldıklarını hatırlattı ve anılarını dile getirdi. Fuat Göztepe Parkı’nı yenilediği ve vefa örneği gösterdiği için Başkan Tartan’a teşekkür etti. Yalı Derneği Grubu Başkanı Behçet Şenözer de Başkan Tartan’a Göztepe forması hediye etti. Park açılışının ardından Efsane Göztepe futbolcularının yer aldığı rölyef de açıldı.

  1971-72 sezonunda Avrupa Fuar Şehirleri Kupası’nda yarı finale kadar yükselen ilk Türk takımı olan efsane Göztepe futbolcularının yer aldığı dev rölyef ise parkın kalbinde yer alıyor. Granit kaplama üzerine yapılan rölyefin, kaidesiyle birlikte yüksekliği; 3 metre 40 santim, genişliği ise 6 metre. Ali Artuner-(Küçük)Mehmet Işıkal-Çağlayan Derebaşı-Hüseyin Yazıcı-(Büyük) Mehmet Aydın- Nevzat Güzelırmak-Ertan Öznur-Nihat Yayöz- Buldozer lakaplı Fevzi Zemzem-Gürsel Aksel- Bombacı lakaplı Halil Kiraz ve antrenör Adnan Süvari’nin yer aldığı rölyefin açılışını da Başkan Tartan tüm konuklarla birlikte yaptı.

BENGÜ COŞTURDU

  Açılışların ardından Göztepe sahilinde Levent Heykeli önünde gerçekleşen; 40 bin kişinin balkonlardan ve kafeteryalardan da eşlik ettiği Bengü konser verdi. Başkan Tartan ve Göztepe Kulüp Başkanı Hüseyin Altınbaş şarkıcı Bengü’ye çiçek buketiyle teşekkür etti. İzmirli sanatçı Bengü konser alanında anne ve babasının da kendisini izlediğini belirterek, “İzmirli biri olarak sizleri İstanbul’da çok iyi temsil ettiğime inanıyorum. Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Beni sizlerle buluşturan Başkan Tartan’a teşekkür ederim” dedi. Bengü hemşehrilerine birbirinden güzel şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı.

29 Haziran 2013
Etiket; bengü, göztepe, fuat göztepe, park Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Göztepe'de transfer şekilleniyor
Halil 3 yıl daha Göztepe'de
Borges imzayı attı
Göztepe Borges'i alıyor
Titi Göztepe'de
İyi futbola devam
Helal olsun Göz Göz
Doğa ve avcılık tutkunları Menemen Gölpark'ta buluşacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir