20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

GATA personeli de fişlenmiş



Bahri KARATAŞ / İZMİR(DHA) -

İzmir'deki 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında iddianamenin okunmasına devam edildi. İddianamenin bugün okunan bölümünde örgütün GATA'daki personele dair fişleme yaptığı, buradaki personelle ilgili bilgi ve belge toplandığı öne sürüldü.

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci gününde, TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi.

İddianamede, suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Hakan Oğuzhan'a bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli şüphelilere ilişkin bölümler okundu.

Örgüt lideri Bilgin Özkaynak'tan ele geçirilen ve şifresi teknik imkanlarla kırılarak elde edilen 'Pandora' veri tabanı içerisinde yapılan incelemelere göre, örgüt yöneticisi Hakan Oğuzhan'a bağlı toplam 41 kişinin bilgilerinin yer aldığı, bu şüphelilerin 39'unun Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli, iki şüphelinin de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli olduğu belirtildi.

Bu nedenle şüpheli Hakan Oğuzhan'ın da, diğer koordinatörler Coşkun Başbuğ ve Narin Korkmaz gibi örgütün Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasından sorumlu yöneticilerinden biri olduğunun anlaşıldığı öne sürüldü.

105 KİŞİNİN BİLGİSİ

'Pandora'da, Hakan Oğuzhan koordinatörlüğünde faaliyet yürüttüğü belirtilen kişilerle ilgili dosyada 'Lojistik Destek Komutanlığı Personel İsim Listesi ve Kişisel Bilgileri' başlıklı 105 kişilik TSK personeline ait kişisel bilgilerinin ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4'ncü Zırhlı Tugay 1'nci Tank Tabur Komutanlığı'na bağlı iç güvenlik harekatında görevlendirilen birliğin gidiş dönüş intikal güzergahının yer aldığı belgelerin bulunduğu iddia edildi.

GATA'YI UZBAY YÖNETİYOR

Şizofreni tedavisinde dünyaca ünlü çalışmaları bulunduğu belirtilen tutuksuz sanık İsmail Tayfun Uzbay'ın Ankara GATA yapılanmasını yönettiği iddianamede yer aldı. Veri tabanında, 'Görüntüsünü aldıktan sonra bizimle çalışmaya başladı. Arşivde görüntüleri var. Ama kullanılacağını sanmıyorum. Bizimle çok iyi çalışıyor. Biz de her türlü destek veriyoruz. Ankara GATA yapılanması oluştu gibi. Artık Cocoya (Coşkun Başbuğ) devredebiliriz' ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

'GATA'daki takım çalışması' başlığı altındaki bir tabloda 'GATA'daki enler' sütununda adı geçen 19 kişi hakkında 'Birlikte hareket ettikleri kişiler', 'Kurumda kullandıkları bayanlar', 'Açıklamalar' başlıkları altında toplanan bilgilerin bulunduğu ifade edildi. Koordinatör Hakan Oğuzhan'a bağlı olarak örgüt adına faaliyette bulunduğu, GATA'daki personele dair fişleme yaptığı, bilgi ve belgeleri örgüte kazandırdığı bildirildi.  

Öğle arasının ardından, iddianamenin okunmasına devam edildi.

TELEFON NUMARALARI

İddianamede, 'Pandora' veri tabanında, 'Madde bağımlısı erler' isimli klasörde, '20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı madde bağımlılığı olan personel listesi' başlığı altında 153 madde bağımlısı erin isminin, rütbesi, tertibi ve birliklerinin kayıt altına alındığı belirtildi.

'Harita' isimli dosyada ise Güneydoğu Anadolu bölgesinde bazı askeri birliklerin bilgisinin, 'Birlik santral erişim numaraları rehberi' isimli 27 sayfalık belgede ise ülkemizdeki bütün askeri birlik ve askeri kurumların 'birlik kurum adı', 'santral çağrı adı', 'erişim no' ve 'operatör erişim numaraları'nın yazıldığı tespit edildi. 'Ataşe Başkanlığı telefonları' adlı dosyada ise Genelkurmay Ataşe Başkanlığına ait telefon rehberi olduğu belirtildi.

ÖZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞI DOSYASI

Örgütün veri tabanında, çok gizli ibareli dosyalarda, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na dair bilgi ve belgelerin düzenlendiği, 'Özel Kuvvetler Komutanlığı Barbaros Harekat Planı, muhabere elektronik, telsiz irtibatları şeması, Lahika-3 X-Band uydu irtibatları-ses/data' dokümanlarının bulunduğu bildirildi. Hizmete özel gizlilik dereceli '4. Hudut Alay Komutanlığı' başlıklı dosyanın askeri istihbarat, hareket ve lojistik ile ilgili bilgilerin yer aldığı 110 sunudan oluşan bir dosya olduğu, 'Dost Kuvvet Topçu Birlikleri' isimli dosyada ise askeri tankların özelliklerin anlatan bilgilerin yer aldığı tespit edildi.

ÖRGÜTE BİLGİ SAĞLAYAN KKK'CILAR

'Pandora'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli olan E.Y., F.Y., S.G., A.E., S.D. ve T.D. isimlerinin yer aldığı, bu isimlere ait klasörlerde ayrı ayrı askeri belgeler bulunduğu ve bu kişilerin de suç örgütüne bilgi ve belge temin eden örgüt mensupları olduklarının saptandığı belirtildi.

PKK'NIN YAPILANMASI

'PKK Irak Kuzeyi Yapılanması' başlıklı dosyada, PKK terör örgütünün kırsal yapılanmasının bölgelere göre ayrılarak anlatıldığı, 'PKK Saha Yapılanması' dosyasında terör örgütünün kırsal yapılanmasının bölgelere göre ayrılarak harita üzerinde sayısal veriler ve işaretlemelerle anlatıldığı, 'PKK Kuzey Irak kamplarındaki mağaraları' dosyasında bazı mağara isimleri koordinat bilgilerinin yer aldığı ifade edildi. 'Toplam liste ve istatistik' isimli dosyada, 'bölücü terör örgütü mensuplarının' kimlik bilgileri, teslim ya da ölüm bilgilerinin ve buna dair istatistiklerin yer aldığı belirtildi.

KOMUTANLARIN SAĞLIK DURUMU

'Pandora' veri tabanında, 'GATA'da radyasyon skandalı ile ilgili bilgi paşaların sağlık durumları. İlker Başbuğ, Bekir Kalyoncu, Ramazan Cem Gürdeniz, Saldıray Berk. Reis acil incelemeli. Paşa' başlığıyla hazırlanan belgede, GATA'nın bazı bölümlerinde Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun radyasyon güvenliği olmadığına dair tespit yapıldığı ve bununla bağlantılı gelişmelerin anlatıldığı belirtildi. 'Paşaların sağlık raporları' adlı dosyada ise Bekir Kalyoncu, İlker Başbuğ, Saldıray Berk ve Cem Gürdeniz'e ait sağlık durumlarına ilişkin bilgilerin bulunduğu kaydedildi.

TAŞDELER'İN DURUMU

Org. Nusret Taşdeler'in sağlık durumuna ilişkin şu ifadeler yer aldı: 'Org. Nusret Taşdeler internet andıcı soruşturmasında savcılara ifade vermemek için GATA'dan düzmece rapor aldığı düşünülmektedir. Daha önce 2 kez by-pass ameliyatı geçiren Org. Taşdeler'in GATA profesörler sağlık kurulundan aldığı raporunda kontrol altına alınamayan hipertansiyonu olduğu belirtilmekte, ancak hastaya hasta çıkış epikrizinde co-diovan 80/12.5 gibi oldukça düşük dozda ilaç yazılmış, halbuki co-divan 160/25 veya codiovan 320/25 gibi yüksek doz ilaçlar yazılması gerekirdi. Ayrıca raporda hastanın göğüs ağrısı olduğu ifade edilmektedir. İki kez by-pass olmuş bir hastada göğüs ağrısı varsa mutlaka eforlu ekg, anjiografi gibi ileri tetkik yapılması ve istirahat sonunda muayene kaydı konulması gerekirdi. Genellikle kendiliğinden iyileşebilecek basit hastalıklara verilen istirahatlerde muayene kaydı konulmaz. Bu tür ciddi hastalıklara verilen istirahatlere muayene kaydı konulması tıbbi gerekliliktir. Bu veriler Org. Taşdeler'e verilen raporun düzmece olduğunu açıkça göstermektedir.'

DENİZ KUVVETLERİ YAPILANMASI

İddianamede örgütün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında, Bilgin Özkaynak'tan ele geçirildikten sonra şifresi kırılarak açılan 'Pandora veri-1' isimli dosyada, örgüt yöneticilerinden Onur Süer'e bağlı çalıştığı öne sürülen tamamı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli olan 30 kişiye ait bilgilerin yer aldığı yer aldı. Bu kişiler tarafından örgüte kazandırıldığı iddia edilen belgeler arasında gizli gizlilik dereceli, 'Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Donanma Karargahı', 'Özel Harp Oyunu-08 Emri', 'Mavi Özel Durum' başlıklı Türkiye ile Yunanistan arasında olası kriz veya savaş durumu ile böyle bir durumda bölge ülkelerinin izleyecekleri politikalara ilişkin belgeler dikkat çekti. Ayrıca örgütün elinde Deniz Kuvvetleri ile ilgili, 'Rüzgar sınıfı hücumbotlar için Grup-2 güdümlü mermilere karşı savunma (ZİPPO-2), 'Çevre ülkelere ait hava vasıtaları ve gemileri', 'Taarruz helikopter görevlendirme mesajı' gibi çok sayıda belgenin bulunduğu iddianameden aktarıldı.

BASINA DÜŞERSE SIKINTIYA SOKAR

Örgütün arşivinde bir paşanın gereksiz helikopter kullandığı iddiasının yer aldığı bir belge de bulundu. 'PANDORA v.12/Veril- Ek/ TUFAN BAKIREL/Su Taşıma olayı.doc' uzantılı belgeye düşülen, 'İsmail Hakkı Önder Paşanın gereksiz helikopter tahsis etmesi. Basına düşerse sıkıntıya girer' notu dikkat çekti. Ayrıca Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder adıyla hazırlanmış, 'Birliğe su taşıma olayı.jpg' isimli gizli dereceli belgenin hava ulaşım ve görev bilgileri içerdiği iddianamede okundu. Duruşma iddianamenin ikinci bölümünün 668'inci sayfasının okunmasıyla, Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, 24 Nisan Çarşamba günü devam edileceğini belirterek duruşmaya ara verdi.

22 Nisan 2013
Etiket; Gizli, Bilgi Belge, Dava, GATA Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KSK'ye Bayraktar müjdesi
Ali İsmail Korkmaz Davası'nda karar
Aziz Yıldırım Şike Davası!
Ermenek'te Son Durum!
Beşiktaş Yönetimi Dava'ya Gelmedi!
81 kişinin yargılandığı 'Gezi Davası'nda ilk duruşma
Afyon'daki Gezi Davası'nda ilk duruşma görüldü
Üniversitede Soma işgaline 22'şer yıl hapis isteniyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir