28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gazeteci Aygün serbest bırakılsın



Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 

"Gazeteciler için her geçen gün daha da tehlikeli olan Suriye’de bu kez bir Türk meslektaşımız kaçırılmıştır. Derneğimiz üyesi de olan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün’ün, Suriye’de El-Kaide’ye yakınlığı ile bilinen grupların elinde rehin durumda olduğu sanılmaktadır. Aygün’ün kurtarılması için bir süredir sürdürülen çabalarsa maalesef sonuçsuz kalmıştır" denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milliyet Foto Muhabiri Bünyamin Aygün’ün bir an evvel ailesine ve sevenlerine kavuşması için başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere yetkililerden yardım bekliyoruz. 

Türkiye’den bölgede çalışmak üzere görevlendirilen tüm meslektaşlarımızı da Suriye’deki yaşanan tehlikeli durum konusunda uyarmayı bir görev biliyor, daha da dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana en az 25 gazetecinin öldürüldüğü, kayıp ve kaçırılan onlarca meslektaşımızın olduğu Suriye, bugün gazeteciler için dünyadaki en tehlikeli bölgelerdir. 

Suriye’de çatışan tüm gruplara da gazetecilerin tarafsız şekilde yaşananları kamu oyuna duyurma çabası içinde hareket eden emekçiler olduğunu haykırıyoruz. Unutulmamalıdır ki hayatlarını riske atarak Suriye’ye giden gazeteciler, mermilerin bombaların altında yaşam mücadelesi veren, korku, sefalet ve imkansızlıklarla mücadele eden masum Suriyelilerin yaşadıkları dramı tüm dünyaya duyurmaktadır. Bünyamin Aygün, düşman değildir. Lütfen serbest bırakın"

21 GÜN ÖNCE KAÇIRILDI

Milliyet'in başarılı foto muhabiri Bünyamin Aygün, 21 gün önce haber amacıyla gittiği Suriye'de muhalif gruplar tarafından kaçırıldı. Hatay Yayladağ'dan 26 Kasım Salı günü Suriye'nin Selkin Köyü'ne geçen Aygün, burada haber çalışması yaptıktan sonra bir muhalif komutanın kendisiyle görüşmek istemesi üzerine gazeteyi arayarak bu komutanla görüşeceğini belirtti. Bu telefon konuşmasından sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Aygün'ün Suriye'de rejim ve Özgür Suriye Ordusu karşıtı radikal bir grubun elinde olduğu ifade edildi. Söz konusu örgütün en son İspanyol El Mundo gazetesi muhabiri Javier Espinosa ve serbest foto muhabiri olarak çalışan Ricardo Garcia Vilanova'yı kaçırdıkları duyulmuştu. Örgütün elinde Aygün, Espinosa ve Vilanova'nın yanı sıra 10'un üzerinde basın mensubu bulunduğu iddia edildi.

HAYATTA VE SAĞLIKLI

Aygün'den haber alınamaması üzerine Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verildi. Yetkililer, Aygün'ün hayatta ve sağlıklı olduğunu, kendisinin serbest kalmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

SURİYE'DE ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARLA ÖDÜL ALMIŞTI

Gümüşhane'de 1970 yılında doğan Bünyamin Aygün, fotoğrafçılığa Trabzon'da başladı. Gazeteciliğe ilk adımını 1987 yılında Trabzon'da yerel bir gazetede muhabir olarak attı. Sırasıyla Günaydın, Hürriyet, Türkiye gazetelerinin çeşitli illerde bölge muhabirliğini yaptı. Ardından İhlas Haber Ajansı (İHA), Hürriyet Haber Ajansı (HHA) ve Doğan Haber Ajansı (DHA) gibi ajanslarda muhabirlik yaptı. 2003 yılında Milliyet gazetesinde foto muhabiri olarak göreve başladı. ABD'nin Irak operasyonu, Filistin İntifadası, Suriye çatışmaları, Gazze Savaşı gibi pek çok önemli olayı takip etti. Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları yarışmalarında 2010 yılında Serbest Kategori ikincilik ödülü, 2011 Yılında Haber Kategorisinde üçüncülük ödülü aldı. Aygün'ün Kül adlı bir romanı ile Işığa Tutunmak, Gümüşhane, Dört Mevsim Kağıthane ve Türkiye'nin Çatıları gibi fotoğraf kitapları yayımlandı. Aygün en son 2013 yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'nin basın fotoğrafçılığı dalındaki en prestijli yarışması "Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları" yarışmasında Suriye'de çektiği "Halep'te Muhaliflerin Karakol Baskını" fotoğrafı ile "Yılın Basın Fotoğrafı" dülünü kazandı.

TGC: "MESLEKTAŞIMIZ BÜNYAMİN AYGÜN HEMEN SERBEST BIRAKILMALI"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Milliyet muhabiri Bünyamin Aygün'ün 21 gün önce haber amacıyla gittiği Suriye'de muhalif gruplar tarafından kaçırılmasını kınadı. TGC yönetim Kurulu'nun açıklamasında şöyle denildi: “Uluslararası kurallara göre savaş durumunda gazetecilerin korunması ve kollanması prensipleri Suriye'de sürekli çiğneniyor. Bu kez de savaş muhabirliği konusunda deneyimli meslektaşımız Bünyamin Aygün süregelen iç savaşın kaçırılan gazetecilerinden biri oldu. Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşturulmasını bekliyoruz. Bu konuda hükümetin, Dışişleri Bakanlığı'nın ve muhalefet partilerinin de etkin bir çaba içinde olmasını istiyoruz. Ayrıca Özgür Suriye Ordusu ve muhalif grupları da gazetecileri ve basın özgürlüğüne yönelik olumsuz tutumlarından bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz."

 

 

17 Aralık 2013
Etiket; bünyamin aygün, kaçırılan gazeteci suriye, bünyamin aygün kaçırıldı, foto muhabirleri derneği, türkiye gazeteciler cemiyeti Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmirli Gazeteci Sedat Yılmaz'ın Büyük Başarısı
Bünyamin Aygün: Gurur duyuyorum
Başbakandan Bünyamin Aygün açıklaması
Bünyamin için 6 dilde özgürlük
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
MESELE İZMİR'DEN DAHA ÇOK İNSANIMIZIN ANKARA'DA YER ALMASI
BASIN AKADEMİSİ
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
YEREL MEDYA GÜÇLENİRSE KENT GÜÇLENİR
İŞKUR NASİHATNAMESİ
KANAL EGE TV YAYINDA
20 GAZETECİYİ KORONAVİRÜSTEN KAYBETTİK
Reklamlarda gizli şiddet var
Dijital reklam kazandırıyor
Kırbiç çiftinin bebek sevinci
İGC Meslek Platformu işbaşında
Yeşil sahadan sanal dünyaya
20 akademisyenin bir araya gelip bir açıklamayı yazamaması...
Diyanet'te yolsuzluk dediler bakın ne çıktı!
Kocaoğlu İGC ile uyum içinde çalışacak
Diriliş Ertuğrul 14. Bölüm 2. Fragmanı Yayınlandı
Haberegeli yazıları kitap oldu
Can Zeren'e Ayşe Arman övgüsü
Cumhuriyet'te şok gelişme
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir