29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gediz Üniversitesi BM gibi



Kimi Fransa’dan, kimi Endonezya’dan, kimi Haiti’den, kimi Rusya’dan... Ortak noktaları ise lisans eğitimi gördükleri Gediz Üniversitesi... Tam 52 ülkeden gençleri buluşturan Gediz, İzmir’i de dünya çapında bir eğitim şehri haline getirdi.

52 olan ülke sayısı önümüzdeki dönem 70’i aşacak Gediz Üniversitesi, ‘bir dünya üniversitesi olma’ hedefiyle çıktığı yolda önemli başarı elde etti. Dört kıtadan gençler İzmir’de bir araya getirildi. Almanya’dan Kosova’ya, Madagaskar’dan Rusya’ya, Hollanda’dan Somali’ye, Haiti’den Endonezya’ya, Türkiye’yle birlikte tam 52 ülkeden öğrenciler Seyrek’teki kampüste buluşturuldu. Dünyanın renklerini harmanlayan, kültürleri kaynaştıran Gediz’e önümüzdeki dönem için de yurtdışından yoğun ilgi var. Ülke sayısının 70’i aşması bekleniyor.

DİYALOG KÖPRÜLERİ KURULACAK

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, sınırların ötesinde yaptıkları tanıtım çalışmaları sayesinde bu başarıya ulaştıklarını, hedeflerinin en az 100 ülkeye ulaşmak olduğunu belirtiyor. Yabancı öğrencilerin üniversite yaşamına ayrı bir dinamizm kattığına, eğitim kalitesinin de yükseldiğine işaret eden Prof. Dr. Çevik şöyle konuşuyor:

“Farklı kültürlerin Gediz çatısı altında buluşup harmanlanmasıyla müthiş bir sinerji ortaya çıkıyor. Çoğu bölümde eğitim dilimiz İngilizce. Yabancı öğrenciler ve akademisyenlerle İngilizce eğitimi daha verimli hale geliyor. Hepsinden önemlisi, ülkeler ve toplumlar arasında bağları güçlendirecek, karşılıklı diyalog köprüleri kuracak dostlukların tohumları atılıyor. Uluslararası bir üniversite olan Gediz’de kurulacak güzel ilişkiler gelecekte daha da anlam kazanacak. Çünkü her biri ülkelerinin başarılı fertleri olan bu gençler, 5-10 yıl sonra çok iyi yerlere ulaşacak, belki içlerinden bakanlar, başbakanlar çıkacak. Farklı coğrafyalardan öğrencilerimiz, Türkiye’yi de ikinci vatanları olarak görecek, tanıtım elçilerimiz gibi çalışacak. Önümüzdeki dönem daha çok ülkeden daha çok öğrencinin eğitim için İzmir’i seçmesiyle mutluluğumuz katlanacak. Dünya barışına ve insanlığın kaynaşmasına bir nebze de olsa katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize...”

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Gediz’in yurtdışındaki tercih başarısının İzmir’in tanıtımına da büyük katkı sağladığına dikkat çekiyor, şunları söylüyor:

“İzmirimiz iklimi, doğal güzellikleri ve yaşam koşullarıyla eğitim için ideal bir kent. Üniversitemize gelen öğrencilerin sayısı arttıkça, İzmir dünyada daha çok bilinen, eğitim için önerilen bir şehir haline gelecek. Bir üniversitenin bulunduğu yere nasıl katkı sağlayabildiğinin en güzel örneklerinden biri Gediz’dir...” FOTO Gediz Üniversitesi’nin Seyrek’teki kampüsü, dünya gençliğinin eğitimdeki buluşma noktası haline geldi.

İŞTE ÜLKELER

Gediz Üniversitesi’nin şu ülkelerden öğrencileri var: ABD, Afganistan, Almanya, Angola, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Bulgaristan, Burkina Faso, Cezayir, Demokratik Kongo, Ekvator Ginesi, Endonezya, Etiyopya, Fas, Fransa, Gambiya, Gine, Güney Afrika, Haiti, Hollanda, İsviçre, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Orta Afrika, Pakistan, Rusya, Senegal, Somali, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tanzanya, Türkmenistan, Uganda, Yemen, Zambiya

11 Temmuz 2013
Etiket; gediz, üniversite, burs, seyfullah, çevik Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
İzmir uzlaştırıyor
Gıda zehirlenmelerine karşı basit tedbirler
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir