28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gediz'de su kalitesi 4'üncü sınıf



 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı, Gediz Havzası su kalitesi sonuçlarını açıkladı. Korkutan tabloda Gediz’in 4'üncü sınıf su kalitesine sahip olduğu belirtilirken en kirli yerinde Nif Çayı olduğu ortaya çıktı.

Gediz Havzası’nın çeşitli yerlerinden incelenmek üzere 2013 yılı yaz döneminde su numuneleri alındı. Alınan numuneleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı tarafından incelenip, Gediz Havzası Su Kalitesi İzleme Raporu hazırlandı. Raporun sonuçları kirliliğin boyutunu gözler önüne serdi. Raporda, en kirli noktanın Nif Çayı ve Kemalpaşa Organize Saayi Bölgesi Atık Su Arıtma Tesisi sonrası bölüm olduğu belirtildi.

Gediz Nehri’nde 4'üncü sınıf su kalitesi tespit edildiğini belirten Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, 2013 yılı yaz döneminde, bir önceki aynı döneme göre pek çok noktada kritik seviyeye düşüşlerin gözlendiğini açıkladı. Sonuçlar hakkında bilgi veren Yılmaz, 2013 yılında klorür, amonyum azotu, nitrat azotu parametreleri daha yüksek oldğunu belirtip, "Geçen yıl ise, yağ-gres, sodyum ve ağır metallerde daha yüksek değerler tespit edilmişti" dedi. Yılmaz, şöyle dedi:

"Havzadaki endüstriyel gelişme, yoğun tarımsal faaliyetler ve hızla artan nüfus yüzeysel suların kirlenmesine sebep olarak su kalitesinin bozulmasına yol açıyor. Havzadan özellikle 3 ayda bir numune alınıyor. İzmir’de 13, Manisa’da 4, Uşak’ta 2 arıtma tesisi bulunmaktadır. Kütahya’da tesis bulunmamaktadır. 13’ü İzmir, 2’si Manisa’da olmak üzere havzada toplam 15 atıksu arıtma tesisisin veri entegrasyonu tamamlanmıştır ve atık su izlemeleri devam etmektedir. Anlık olarak, sıcaklık, çözünmüş oksijen, iletkenlik, debi ve akış hızı ölçülmektedir. Bazı parametrelerinde düzelme var."

"ÇOK BÜYÜK İŞLER BAŞARAMADIK"

Havza Eylem Planı’nın sarkmasındaki en önemli nedeni belediyeler olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Planın hedefi; 2012’de tüm yerleşim birimleri organize sanayiler ve müstakil yerlerinde su kirliliklerini standart hale getirmekti. Eylem Planı Orman Su İşleri Bakanlığı’na geçti ve revizyon aşamasına geçildi. Planın başarıya ulaşamamasının en büyük nedeni belediyeler. Şu an Kula’daki su arıtma tesisi yüzde 99 bitmek üzere, Akhisar ve Saruhanlı’daki bitmek üzere. Saruhanlı Belediyesi hariç eylem planı kapsamında bakanlık Manisa’daki tüm belediyelere 9 milyon 280 bin 648 TL karşılıksız yardım yaptı. Çok büyük işler başaramadık ama hiç olmasa bile eskisine göre daha iyi durumdayız."

Yılmaz, son olarak geçen yıl kirliliği neden olan kurumlara 153 bin 503 lira, bu yılda Eylül ayına kadar 431 bin 648 lira ceza kestiklerini açıkladı.

16 Eylül 2013
Etiket; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gediz Havzası, su kalitesi, 4. sınıf kalite, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, mustafa yılmaz Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Güvenilirliğimiz tescilli!
Konak Tüneli ÇED’den muaf
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir