23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gelir Vergisi yasa tasarısına eleştiri



Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Metin Yalçın, Gelir Vergisi Yasa Tasarısı’nı eleştirdi. Bütçenin yüzde 70'inin harcamalardan alınan vergilerden oluştuğunu ileri süren Yalçın, “Çocuklarımız 1 liralık harçlıklarıyla aldığı bir çikolatada 15.26 kuruş vergi ödüyor” dedi. Trafik cezalarına da dikkat çeken Yalçın, “Hız kontrolleri sadece ceza için yapılır oldu. Ceza keserken de sadece plakaya bakılıyor. Sürati yapan sürücü tespit edilmiyor, ehliyeti tespit edilmiyor. Paran varsa bas gaza, deniyor” ifadelerini kullandı.

BSMMMO Başkanı Metin Yalçın, Gelir Vergisi Yasa Tasarısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin hazırladığı tasarıyı TBMM'ye sevk ettiğini anımsatan Yalçın, “Ancak bu tasarıda beklenen düzenlemelere yer verilmemiş, yangından mal kaçırırcasına aceleye getirilmiştir. Bu nedenle tasarı bekleneni karşılamaktan uzaktır” diye konuştu.

TEMEL AMAÇ, VERGİ GELİRLERİNİN ARTTIRILMASI

Yalçın, yaptıkları araştırmalarda tasarıda madde sayısının gerçek anlamda azaltılmadığını, Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunlarının birleştirilmediğini, yatırım, üretim ve istihdamı teşvik edici düzenlemelerin yeterli olmadığını belirtti. Vergi gelirlerinin dolaylı olarak arttırılması istendiğini savunan Yalçın, “Tasarı kanun değil, tebliğ mantığı çerçevesinde hazırlanmıştır. Yeni Gelir Vergisi Kanunu ile vergide sadelik ve kolaylığın esas alındığı belirtilmiş olmasına rağmen, tam aksine konu gereksiz yere detaylandırılmış, ormanı değil ağaçları dikkate alırcasına kanun tasarısı kaleme alınmıştır. Tasarının temel amacı vergi gelirlerini artırmaktır. Ancak bu amaca dolaylı olarak ulaşılmak istenmiştir. Bu durum yasanın dolanmasına ve anlaşılmaz bir boyut almasına neden olmuştur” dedi.

TRAFİK CEZALARI SUÇUN ŞAHSİLİĞİ İLKESİNE AYKIRI

Devlet gelirinin makul olmayan yollardan elde edilmeye çalışıldığını ileri süren Yalçın, “Bütçenin yüzde 70'i harcamalardan alınan vergilerden oluşuyor ve taslakta bu meselenin çok da çözüldüğünü görmüyoruz. Çocuklarımız 1 liralık harçlıklarıyla aldığı bir çikolatada 15.26 kuruş vergi ödüyor. Benzini vesaireyi saymıyoruz. İdari para cezaları ve trafik cezaları yıkıyor. Özellikle trafikte şehir içine kadar giren radar (hız kontrolü) uygulamaları sadece ceza için yapılır oluyor. Aşırı hız yapan sürücülere arkadan ceza gönderiliyor. Böylece araç ruhsatı cezalandırılıyor. Bu durum suçun şahsiliği ilkesine tamamen aykırıdır. Sürati yapan sürücü tespit edilmiyor, ehliyeti tespit edilmiyor. 'Paran varsa bas gaza' deniyor. Bunu çok üzüntü verici buluyorum. Bunu gayri hukuki, gayri ahlaki ve de amacıyla ilgisi olmayan bir uygulama olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

10 Ekim 2013
Etiket; Gelir Vergisi Yasa Tasarısı, Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, başkan Metin Yalçın Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir