20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Genç sporcunun ölümü İzmir'i sarstı



İzmir’de 9 yaşından bu yana tekvando sporu yapan Seyithan Akbalık, Ulaştırma Spor Kulübü adına katıldığı Mısır’ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası’nda, müsabaka sırasında kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi büyük üzüntüye yol açtı.

Mısır’dan dün saat 21.35’te havalanan Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla saat 00.03'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na getirilen Seyithan Akbalık’ın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. İlk incelemede, kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Akbalık’ın cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu almaya gelen anne Dilek Akbalık, baba Erdal Akbalık ve yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Aile, burada basın mensuplarına açıklama yapmadı.

KALBİNDEKİ RİTM SORUNU, SPORA ENGEL MİYDİ

Küçük yaşlarından itibaren sporla uğraşmasının yanında kalbinde de ritim bozukluğu bulunan Seyithan Akbalık’ın, müsabaka sırasında hayatını kaybetmesi sağlık problemleriyle ilgili sorunları da beraberinde getirdi. Baba Erdal Akbalık, yaptığı açıklamalarda, oğlunun kalbinde ritim bozukluğu bulunduğunu, doktorların ilacını kullanması halinde bir sorun yaşamayacağını, Mısır’a gitmeden önce de yine kontrolden geçtiğini dile getirdi.

Mısır’ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası’nda müsabaka sırasında hayatını kaybeden milli tekvandocu 21 yaşındaki Seyithan Akbalık için Bayraklı Sancak Cami’nde cenaze töreni düzenlendi.

İkindi namazı sonrasındaki törende anne Dilek Akbalık ile baba Erdal Akbalık’ı acılı günlerinde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin ile MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer’in yanı sıra çok sayıda sporcu yalnız bırakmadı. Caminin avlusunun küçük olmasından dolayı cenaze namazı için tabut, caminin içerisine alındı. Burada kılınan namazı sonrasında da Seyithan Akbalık’ın cenazesi, Doğançay Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Aile üyelerine, Seyithan Akbalık’ın, şampiyonaya gitmeden önce "Dönüşüm muhteşem olacak" diye madalya sözü verdiği de öğrenildi.

FEDERASYON RAHATSIZLIĞI BİLMİYORMUŞ

Bu arada Seyithan Akbalık’ın kalbinde ritim bozuluğu rahatsızlığı olduğu yönünde ailesinin verdiği bilgi üzerine Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin de açıklama yaptı. Şahin, kendilerinde böyle bir bilginin olmadığını, sporcunun 11 yıldır lisansının bulunduğunu anlattı. Şahin ayrıca, 60 bine yakın lisanslı sporcuları bulunduğunu ve hepsinin sağlık durumuyla ilgili ellerinde bilgi olmasının da imkansız olduğunu söyledi.

BAKAN KILIÇ: KONU ARAŞTIRILIYOR

Cenaze töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise "Benim konu hakkında detaylı bir bilgim bulunmuyor. Ailenin açıklamalarından sonra ben de konuyu araştırması için genel müdürümüze talimat verdim. Ancak henüz elimizde kesin bir bilgi bulunmuyor. Zaten olay dün öğle saatlerinde yaşandı. Hemen arkasından ben de harekete geçtim. Ambulans uçakla milli sporcumuzu İzmir’e getirdik. O yüzden konuya çok vakıf değiliz. Konuyla ilgili de doğru bilgilerle sizleri aydınlatmak istiyoruz. Bu nedenle araştırmalar hala sürüyor" dedi.

UZMAN DEĞERLENDİRMESİ

Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı, Akbalık’ın, spor yapmasına engel olmadığı açıklanan kalbindeki ritim bozukluğunun, maç sırasında aşırı heyecan ya da efordan dolayı böyle bir olayı tetiklemiş olabileceğini dile getirdi. Konuyla ilgili Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı da DHA muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini de yürüten Prof. Dr. Tahir Yağdı, ritim bozukluğu rahatsızlığının, geniş bir yelpazesinin bulunduğunu, tek bir türünün olmadığını dile getirdi.

Ritim bozukluklarının masum sayılabilecek durumlardan ölümcül niteliklere kadar çeşitlilik gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Yağdı, "Bizim yakından takip ettiğimiz bir hasta olsaydı kendisiyle ilgili daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilirdik. Ama doktorları spor yapmasına izin verdiğine göre, önemli bir sorunu olmadığını anlıyoruz. Aksi durumda doktorların buna izin vermemesi gerekirdi. Normal insanlarda bile ritim bozukluğu ani bir şekilde ortaya çıkıp ölüme götürebilir. Sporcumuzun da maç sırasındaki heyecanı, aşırı efor sarfetmesi, o anki açlık tokluk ya da uyku durumu bile böyle bir olaya tetiklemiş olabilir" dedi.

17 Şubat 2014
Etiket; seyithan akbalık, tekvandocu seyithan, erdal akbalık, tahir yağdı, bakan çağatay kılıç Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Genç Sporcu Öleceğini Hissetmiş
Maçta ölen İzmirli sporcunun ailesi yıkıldı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir