25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gezi Parkı'ndan size iktidar çıkmaz



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Taksim’den ve Gezi Parkı’ndan size iktidar çıkmaz. İktidar sandıktan çıkar. Hiç kimse darbeden ve şuradan buradan medet ummasın” dedi.

Kaya Termal Otel Kongre Merkezi’nde sabah saatlerinde başlayan toplantıda konuşan AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Taksim’de başlayıp diğer kentlere sıçrayan olayların hükümeti sarsmak ve Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyen çevrelerin işi olduğunu belirterek, "’Buradan acaba bize ekmek çıkar mı?’ Taksim’den ve Gezi Parkı’ndan size iktidar çıkmaz. İktidar sandıktan çıkar. Hiç kimse darbeden ve şuradan buradan medet ummasın. Bunlar milletten umutlarını kesmişler, işleri güçleri darbe. Biz halkımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Onların sağduyusuna inancımız tamdır. Milletin huzurundayız, dualarının arkamızda olduğunu biliyoruz" dedi.

"AMAÇ, DARBEYE ZEMİN HAZIRLAMAK"

Asıl amacın Türkiye’de darbe ortamı hazırlamak olduğunu kaydeden Mehmet Ali Şahin, "Ne yapılmak isteniyor? Sosyal paylaşım sitelerinde bu organizasyonu yapanların hangi amaçla insanları oraya çağırdığına dair iki örnek vereceğim. Mehmet Ali Alabora, ’Mesele Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın hadi gel’ diyor. Bir başka kişi, basın mensubu, adı Taylan Kılınç; ’Bugün Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti geri alma, ülkeyi satmaya dur deme vakti...’ Amaç ne? ’Biz buradan darbeye zemin hazırlayacak kaos hazırlayabilir miyiz.’ Çünkü sadece darbelerden ve darbecilerden umut bekliyorlar. ’Acaba kaos meydana getirebilir miyiz?’ ’Türkiye’yi yönetilemez hale getirip, siyasal iktidarı sarsabilir miyiz?’ Amaç bu. Milletimiz bu işin farkında. Daha da çok farkına varmalıdır. Bu gerçekleri önce diğer teşkilat mensuplarıyla ve vatandaşlarla paylaşacaksınız" diye konuştu.

-CHP'LİLERİN DE ONAYI VAR-

Şahin, Gezi Parkı ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkan kararda, ana muhalefet partisi CHP’li üyelerin de onayı olduğunu vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı:

"Ağaç katliamı bahane edilerek neler yapıldığını görüyorsunuz değil mi? ’Taksim Yayalaştırma Projesidir’ yapılmak istenen. 16 Şubat 2011’de İBB bir projeyi birlikte oy birliğiyle meclisinden geçirmiş. Bu proje içerisinde 50 yılını geçmiş olan 13 ağaç yerlerinden sökülecek ve genişletilecek. Ve İBB Meclisi’nden bu proje oy birliğiyle geçti. CHP üyeleri de onayladı. 2 No’lu KTVK bunu ilan etti, 30 gün askıda kaldı bu proje. Kimse itiraz etmedi. CHP de itiraz etmedi. Burada 13 ağaç sökülerek başka yerlere getirildi. Aman Allah’ım kıyametler koptu. Şimdi buradan hareketle Türkiye’de başka şeyler amaçlanıyor.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise, Taksim’in yayalaştırılması amaçlı Gezi Parkı düzenlemesine karşı çıkanların başlattığı eylemle ilgili sosyal medya ortamında paylaşılan birçok bilginin, dedikodu olduğunu belirtti.

Tayyar, şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’nin desteğiyle bu karar alınmıştır. Bunu eleştirebiliriz, meşru zeminde kalmak şartıyla demokratik haklarımızı koruyabiliriz. Dün gece sosyal medyada olup bitenleri izledim. Birçok sanatçı hesaplaşma ve nefret dolu tweetler atıyor. İstanbul’da helikopterlerden gaz sıkılıyor dendi. Öyle bir şey yok. Polisin biri köpeğe gaz sıkıyor diye paylaşıldı. Aslında o fotoğraf da yabancı bir ülkedendi. Birçok örneği vermek mümkün. Dün gece AK Parti İzmir il binasının yandığına dair pek çok tweet de vardı. Yandı mı başkanım? Dedikoduları paylaşarak bir kampanya başlattılar. Türkiye’nin her tarafına yayılarak kaotik oluşturup, TSK’ya durumdan vazife çıkarmak mümkün mü diye bakıyorlar; bir darbe zemini oluşturmaya yönelik.

Bu bir provaydı. Sağduyulu Türk milleti bu oyuna, tezgaha gelmedi, gelmeyecek. Siz ülkeyi yönetenlerden razı değilseniz, gidersiniz sandığınızda tercihini yaparsınız. Partileri millet kurar, kapatır. Siz milletin iradesiyle iktidar olmayı başaramazsanız, geçmişte hüsrana uğradınız, bugün de uğrarsınız. Sabaha kadar barlarda bira içenler, eylem yapıyordu Ankara’da. Aynı şekilde İstabul’da. Ayık kafayla seçim sandığını bulamayanlar, sarhoş kafayla devrim yapacağını sanıyor."

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEK İSTEYENLER OLABİLİR"

İzmir, Aydın, Balıkesir, Denizli, Manisa, Muğla, Uşak il ve ilçelerinin ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarının siyasi ve hukuki işler başkanlarının da katıldığı değerlendirme toplantısında, çözüm sürecine de değinen Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin kangren haline gelmiş olan terör sorununu çözmede kararlı olduklarını belirterek, süreci sabote etmek isteyenlere tepki gösterdi. Şahin, şöyle devam etti: "Bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu ediyoruz. Silahların susmasını ve terörü gündemden çıkarmayı arzu ediyoruz. O nedenle çözüm sürecine destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Ancak bu süreci sabote etmek isteyenler olabilir. Nitekim siyasi amaçlarla bu çözüm sürecine karşı olanlar da var. Onlar başarıya ulaştığı takdirde bu süreç söyledikleri havada kalacak, hiçbir inandırıcılıkları kalmayacak." Şahin’in değindiği bir diğer konu ise, yeni anayasa çalışmaları hakkındaydı. Şahin, ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasadan Türk milleti ibaresinin çıkarıldığı yönündeki söylemlerinin gerçekle hiçbir ilişkisinin olmadığını söyledi.

"TÜRK MİLLETİ İBARESİ ANAYASADAN ÇIKARILMIYOR"

Şahin, CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na verdiği önerinin ’Türkiye Cumhuriyeti ahalisi’ şeklinde olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu ikide bir, ’Türk milletini anayasadan çıkarmaya beyni yetmez’ diyor Sayın Başbakana. Gerçekten bu ibareyi kim çıkarmak istiyor? Ben bir buçuk yıldır Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesiyim. Dört siyasi partinin tamamı da yeni bir anayasa ile ilgili önerilerini verdiler. Biz de verdik; CHP de, MHP de, BDP de... Sayın Kılıçdaroğlu CHP’nin nasıl bir öneri verdiğinin farkında bile değil. Kim Türk milletini çıkarmış? Kim başka bir ibare koyabilir? Komisyonda ifademiz şudur; biz Türk milleti ifadesini başlangıç kısmında da anayasanın ilgili maddelerinde de muhafaza ediyoruz. Peki CHP ne diyor? ’Bunu çıkarmaya kimsenin gücü yetmeyecek’ diyor. CHP, Türkiye Cumhuriyeti ahalisi diyor. BDP de, ’Türkiye halkı iktidarın yegane kaynağı’ diyor. Ya sizin arkadaşlarınızın Uzlaşma Komisyonu’na verdiği anayasa önerisinden haberiniz yok; ya da var ama milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. Lütfen anayasa değişiklik ifadesinin başlangıcını okuyun. Türk milleti demiyorsunuz; Türkiye ahalisi diyorsunuz. Ama biz Türk milleti ibaresini anayasadan çıkarmadık önerimizde. Kimin beyninin yetip yetmediğini, nerede olduğunu kendi önerinize bakın göreceksiniz."

01 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir