18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gökçek’ten flaş açıklamalar



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son günlerde yaşanan Gezi Parkı gösterilerinde tahrip edilen belediye otobüsleri başta olmak üzere, Türkiye ve Ankara gündemine ilişkin pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

"BAŞ AKTÖR ALABORA"  

  Başkan Gökçek, kamu mallarına büyük zarar verildiğine dikkat çekerek, “Gezi Parkı işin bahanesi. Önceden yurt dışından organize edilerek tatbikata koyulan ve Türkiye’de iktidarın devrilmesini arzu eden bir olay. Gezi Parkı bunun sadece simgesel bir ismi. Tahrip edilen belediye otobüslerimiz başta olmak üzere, bütün bu tahribat, olayın gezi parkı olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Zaten bu işin baş aktörü olan Mehmet Ali Alabora, ‘Arkadaş bu iş gezi parkı olayı değil. Hadi koş gel’ diyerek açıkça niyetlerini ortaya koyuyor. Milletimiz bunları görüyor, inşallah bu yanlışlığı yapanlar da bunlardan ders çıkartacak” dedi.

"TAM BİR VATAN DÜŞMANLIĞI"

  Gökçek,“Ankara’da 26 tane aracımız tahrip oldu.Ayrıca 6 tane BELSO’ya ait olan meyve suyu araçlarımız var. Onları tamamen tahrip ettiler. 10 kadar engelli kardeşlerimizin simit satma araçları vardı onları tahrip ettiler. Kızılay’da toplam 42 tane otobüs durağını perişan ettiler, yıktılar. 76 tane reklam panosunu yıktılar. Kaldırım ve refüjlerdeki cam bariyerlerin tamamını kırdılar. Engelli asansörleri ve yürüyen merdivenler tahrip edildi. Bir hayli ağaç kırdılar. Kaldırım taşlarını söktüler. Elerinden gelen tüm tahribatı yaptılar, tam bir Vandalizm. Tam bir vatan millet düşmanlığı sergilediler.”

“HEDEF, UÇUŞA GEÇEN TÜRK EKONOMİSİNİ DURDURMAK”

  Olayların uluslararası boyutuna dikkat çeken Bakan Gökçek, “Bu konuda yapılan televizyon programları, kendilerine gösterilen gerçekler, özellikle bunun arkasındaki Gene Sharp denilen Amerikalının ‘Diktatörlükten Demokrasiye’ isimli, ancak bize göre ‘Demokrasiden Diktatörlüğe” geçişi heveslendiren kitabından örneklerin burada bire bir tatbik edildiğini delilleriyle gördük. Bunları halkımıza anlatıyoruz. Bu anlattıklarımızı belgelemelerimize rağmen hala marjinal gruplar kırıp-dökmeye devam ediyor. Belediyemizin otobüslerinin bütün camlarını parçalamışlar. Ne istiyorsun bu senin ortak malın. Parası kimin cebinden çıkıyor, milletin cebinden çıkıyor, yazık günah değil mi? Ne istiyorsun bu otobüsten? Varsa hükümetle bir işin git sandığa sandıkta hükümeti devir gel iktidara.’’

’’BBC’NİN MUAHARBİRİ TWEET ATIYOR’’

  Başbakan dünyada bir lider haline geldi. Ekonomik olarak öyle güzel yatırımlar yapıyoruz ki Mayıs ayında resmen zirveye çıkmışsın. Mayıs ayında zirveye çıkınca Türk ekonomisini nasıl durdururuz. BBC’nin Türkiye muhabiri bir twit atıyor. Twitinde, ‘Duran adam olma, durduran adam ol. 6 ay süreyle alışveriş yapma ekonomiyi durdur” diyor. Şimdi BBC’nin muhabiri bunu söylüyorsa, açıkca twit atıyorsa bunu arkasında ben uluslararası bir güçler yok diyebilir miyim?

’’CNN 8.5 SAAT ARALIKSIZ YAYIN YAPTI’’

  Başkan Melih Gökçek, “ CNN International sanki Türkiye’de savaş varmış gibi aralıksız yayın yapıyor. 8.5 saat yayın yaptılar.Böylece Türkiye’de turizmi baltalıyor, siz bunun arkasında uluslararası güç yok, 8 tane ağaç diyebilir misiniz?” dedi.

’’EY MİLLETİM ARTIK UYANALIM’’

  Her tarafta kriz yaşanırken, Türkiye’nin ekonomik açıdan alıp başını gitmesinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirten Başkan Gökçek şunları söyledi: “Başbakan ‘teğet geçecek’ diyor, dalga geçiyorlar. Bir de bakıyorlar ki teğet geçme bir tarafa uçuşa geçmişiz. Bunu hazmedebilmeleri mümkün değil. Havaalanı yapmaya kalkıyor Başbakan, Londra havaalanı ile Frankfurt havaalanlarının tabiri caizse istikbali bitiyor.

  15 milyar dolar Türkiye gelecek. Adam bunu hazmedebilir mi? Kanal İstanbul yapılacak, Boğazlardan geçemeyecek kanaldan geçmek için para ödemek durumunda kalacaklar. Boğaza 3. köprü yapılıyor. Kısaca Türkiye aldı başını gidiyor. Bunu hazmedebilirler mi? Sonucunda Otpor denilen uluslararası bir örgüt sistematik olarak devreye girip ortalığı karıştırıyor. Bakıyorsunuz aktörlere, bir kadın çıkıyor bikiniyle Taksim’de hatırlıyor musunuz? Dedim ki bunun aksanında bir şey var. Alman olduğu ortaya çıkıyor. Bir kadın sıkılan suyun önünde duruyor. Tüm dünyada sembol gibi gösteriliyor. Sonuçta ABD’li çıkıyor. Bir Alman geliyor. Taksimde piyano çalıyor. Türkiye’de kışkırtan bakıyorsun ki BBC’nin kendi muhabiri. Ben de diyorum ki ey milletim artık uyanalım.”

“ALEVİ - SÜNNİ ÇATIŞMASI ÇIKARTMAK İSTEYECEKLER”

  Komplocuların olayları farklı yöntemleri de uygulayarak sürdüreceklerini ifade eden Başkan Gökçek, “Olayları bundan sonra daha öteye götürmeye çalışacaklar. Baktılar ki bunu tutturamıyorlar, suikastlar gelecek, Alevi-Sünni çatışmasını çıkartmak isteyecekler. Türkiye’de Alevi ile Sünni etle tırnak gibidir. Belli bir dönemde Madımak olayı vs. hepsini özellikle insanları birbirine kırdırmak için komplolar olduğu tek tek ortaya çıkmıştır. Şimdi aynı komploları yapabilirler. Ortalığı karıştırmak isteyebilirler. Onun için milletimizin uyanık olması bu oyunlara düşmemesi lazım” dedi.

“CHP OLAYLARDA AKTİF ROL ALIYOR”

  Başkan Gökçek şin içinde CHP’nin siyasi aktör olarak fiilen var olduğunu ifade ederek, “Olaylara bakıyorsunuz bu arabaları tahrip edenlerle kol kola girmiş CHP milletvekilleri ön safta. Milletvekili Levent Gök elini kaldırıyor slogan atıyor ve bir taraftan polise küfürler ediyor.

  Bu derece CHP olayın içine girmiş vaziyette. Bakın İngiltere’de de aynı olaylar oldu. Ne oldu biliyor musunuz? İngiltere’de Başbakan beyanat verdi. Muhalefet liderinin yaptığı ilk iş ‘Başbakanın yanında yer alıyorum’ demek oldu. Bütün yargı, polis onun yanında yer aldı. 4 bini aşkın kişiyi gözaltına aldılar. 2 bin 400 kişiyi içeri attılar ve olay bitti. Niye herkes beraber olduğu için. Niye Türkiye’de muhalefet işin içinde işi körüklüyor? Türkiye’de maalesef CHP bu işi tahrik edenlerin başında gelmektedir” diye konuştu.

“ZARAR 15 MİLYONUN ÜZERİNDE”

  Olaylar sırasında sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şu ana kadar tespit edilen zararlarının 15 milyon lirayı aştığını ifade eden Başkan Gökçek, “Bakın (otobüsleri göstererek) aracın üzerindeki sloganlardan birçoğunu sildik çünkü çok ahlaksızca sloganlardı. Vatandaşlarımız o küfürleri görmesin diye sildik. Bunlardan ne istedin Allah aşkına bütün camlar çerçevele aşağı inmiş hangi vicdana sığar. Bu vandalizm değil de ne? Bunu yapan adamların önünde CHP’li milletvekilleri var. Adalet varsa Türkiye’de bunlar cezalarını mutlaka çekmeli. Biz bunların paralarını şu an itibariyle milletin cebinden ödüyoruz. Tabi yakalananların hepsinden teker teker tahsil edilme noktasına gidilecek. Ve milletimiz buların parasını bunlardan alacak.’’ ifadelerini kullandı.

’’CHP TARİHİNİN EN BÜYÜK YENİLGİSİNİ ALACAK’’

  Yurt dışındaki güçler siyasal iktidarı yıkmak için bundan sonrada aynı şekilde mücadeleye devam edecekler. Kalkınan bir Türkiye lider bir Türkiye istemiyorlar. Hasta bir Türkiye istiyorlar. Bu hasta Türkiye’yi de elde etmek için Türkiye’deki maşalarını, uşaklarını kullanmaya devam edeceklerdir. Ve bu arada da normal seçim şartlarıyla iktidara gelme şansı olmadığını gayet ile bilen CHP, bu olayları devamlı tetikleyecek ve ülkenin devamlı karışıklık içinde kalmasını isteyecek. Anarşiye destek veren bu CHP göreceksiniz seçimlerde tarihinin en büyük yenilgisini alacak.”

“SANDIKLARI YAĞMALAYARAK SEÇİMLERİ İPTALE ÇALIŞACAKLAR”

  Seçimlerde başarılı olamayacaklarını anlayan ve Anarşiyi destekleyenlerin şimdiden seçimlerde kargaşa çıkartmak için hazırlıklara başladıkları bilgilerini aldıklarını belirten Başkan Gökçek, “Bunlar seçimlerin olduğu akşam sandık başlarında olaylar çıkartıp, ortalığı karıştırıp seçimleri iptal ettirme yoluna gitme hazırlığı içindeler. Çünkü inanılmaz bir mağlubiyete uğrayacaklar, bunu biliyorlar. Bunların demokrasiden de ümidi yok. Demokrasiyle de gelme şansları yok. O zaman ne olacak Vandalizm. Ama bu ülke bu Vandalizmi yener. Biz büyük bir devlet büyük bir ülkeyiz. Halkımızı bunlara karşı uyanık olmaya çağırıyorum” dedi.

“PROVOKASYONA KARŞI SABIRLI VE DİKKATLİ OLMALIYIZ”

  “Her türlü tezgaha provokasyona karşı sabırlı ve dikkatli olmalıyız” diyen Başkan Gökçek, “Gösteriler artık bitmeli. Yani ‘Bu gösterileri biz devam ettirerek bir noktaya gideceğiz’ diyorlarsa gitmez. Gitmesi de mümkün değil. Hükümet de bu konuda yeni önlemleri almak zorunda. İngiltere bu işi dört günde önledi. Ama çıkardığı kanunlarla. Türkiye de icap ediyorsa böyle bir şey yapar” diyerek konuşmasını tamamladı.

25 Haziran 2013
Etiket; melih gökçek, gezi parkı, alabora Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ali İsmail Korkmaz Davası'nda karar
İZSU'dan Melih Gökçek'e yanıt
İzmirli Gazeteciden 'Direniş Belgeseli'
Gezi Eylemcisi Kız PKK'ya Katıldı
Muharremcim Yalova Seçimi İptal Olmuş
İzmir'deki Gezi davasında iki tahliye
İzmir'de 7 Gezi tutuklusuna tahliye
Gökçek'ten müthiş iddia
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir